Nyheter 2019-04-09 Oavgjort mot VSK Oavgjort mot VSK
2019-04-09   Skrivet av:

På ett blåsigt och snöigt Solid Park Arena fick IK Brage nöja sig med 1-1 (1-0) mot Västerås SK efter att Anton Lundin kvitterat till 1-1 i 55:e matchminuten.

-Det var svårspelet och en pinne borta mot Västerås får vi vara nöjda med, säger Brages målskytt, som gjorde mål för andra matchen i rad.

 

Trots de vidriga yttre förutsättningarna hade dryga 5 000 letat sig till Västerås SK:s hemmapremiär, vilket är imponerande. Publiken fick i första halvleken se ett hemmalag som hade det mesta av spelet. Filip Tronet gjorde 1-0 efter halvtimmen, mot ett Brage som stundtals slarvade i passningsspelet. I andra blev det en annan matchbild, där Brage ryckte upp sig och låg närmast ett ledningsmål, efter att Anton Lundin kvitterat till 1-1.

-Jag tycker vi hade varsin halvlek och en pinne borta mot VSK är bra. Det är en tuff bortamatch, säger Lundin, som fick spela yttermittfältare där Jonathan Morsay och Kristian Andersen bildade anfallspar.

 

Morsay hade några rejäla chanser, men utan att hitta rätt. Närmast var han i början av andra halvleken, när hans skott touchade Dennis Persson som gjorde att målvakten Anton Fagerström fick sträcka sig för att rädda. 

 

Dessförinnan hade han inledningsvis av matchen haft två riktigt bra chanser. Båda gångerna på inspel av Anton Lundin. I andra minuten var han på väg genom i djupet, men VSK-målvakten Anton Fagerström hann ut. Fyra minuter senare fick han en fin boll av Lundin, men lyckades inte få någon ordning på nedtagningen.

 

Bragetränaren Klebér Saarenpää tyckte anfallsduon Morsay/Andersen hade svårt komma till sin rätt i första halvleken.

-Det var en matchbild där vi inte får till det och de sätter sig själva inte i spel, men det blev bättre i andra. Synd att han (Morsay) inte sätter sin chans, men målvakten gör en fantastisk räddning.

 

Hemmalaget skapade mycket på högersidan genom aktive Simon Johansson i första halvleken. I 12:e minuten satte Västerås igång ett fint anfall, där Filip Tronet och Stefan Batan hittade Johansson som dock fick se avslutet sitta i burgaveln.

 

Brage hade en bra period i mitten av första halvleken och skapade bland annat en dubbelhörna. Kristian Andersen hade första avslutet på mål för Brage i 22:a matchminuten, men skottet gick rakt på Fagerström.

 

Efter knappa halvtimmen tog Västerås ledningen med 1-0. Simon Johansson låg bakom förarbetet efter att han vunnit bollen på högersidan, och Filip Tronet höll sig framme i boxen och tryckte in bollen vid första stolpen.

-Det är egentligen ingen chans, suckar Saarenpää, som tyckte målet kom lättvindigt.

 

Bragebossen menade att man inte kom upp i normal standard i första halvleken.

-Det är för låg nivå tekniskt sett för att vara IK Brage. Det är otroligt många tekniska misstag. Vi har möjligheter som vi inte förvaltar där vi slarvar med bollen. Det känns lite surt.

 

I andra halvleken ryckte Brage upp sig avsevärt och ägde stora delar av halvleken.

-Vi snackade ihop oss och sa att vi med vinden i ryggen måste höja kvaliteten.

 

Brage hade direkt två bra chanser. Morsays skott, som Fagerström fick sträcka på sig för rädda. Och kort efter fick Alexander Zetterström ett bra läge i efterdyningarna av Robbin Sellins högerhörna, men avslutet gick tätt över.

 

Brages spel var mer skärpt och tempot högre och mer beslutsamt.

-Vi kunde inte springa omkring som i första och chanserna dök upp direkt, säger Klebér.

 

Brage skulle till slut få utdelning efter sin fina inledning av andra halvleken när Anton Lundin vid bortre stolpen nickade in Robbin Sellins högerhörna till 1-1 i den 55:e minuten.  

-Vi packar in oss på hörnan och bollen landar vid bortre stolpen. Jag har en feeling att den ska komma där, då den gjort det på de tidigare hörnorna, säger Lundin, som stensäkert nickade in kvitteringsmålet.

 

Brage hade ett bollövertag i andra halvleken och låg närmast ett ledningsmål.

 

I 76:e minuten fick Brages Robbin Sellin ett gyllene läge, framspelad av inhopparen André Kamp, men avslutet gick utanför.

 

Brages sista målchans kom i 82:a matchminut när Seth Hallbergs frispark från långt håll träffade överliggaren.  Närmare än så kom inte Brage, som hade 12-5 i avslut på mål, men som ändå efter en poäng kan glädjas att man fortfarande är obesegrade efter två omgångar.

-Det är okay, men vi vill ha mer. Vi kräver mer av oss själva, säger Klebér.

 

Västerås SK, som gick igenom försäsongen obesegrade, har också förlustnollan intakt efter de två inledande seriematcherna. Lagkaptenen Ilir Berisha var relativt nöjd med en pinne efteråt.

-Det kändes bra både för mig själv och hela laget. Jag tycker vi är bäst i första, men går ner oss i andra där vi tappar bolltempo.

 

Han säger matchplanen var att äga så mycket boll som möjligt.

-Vi ville dominera matchen och försöka komma runt på kanterna. Vi tar med oss de positiva bitarna som vi hade mest av i första halvleken. Men vi hade också bra sekvenser i andra. Jag tycker det var rättvist med en poäng med tanke på matchbilden.

 

Bragetränaren Klebér Saarenpää menade med tanke på att man inte kom upp i sin fulla potential, att man i alla fall skulle ha en pinne.

-Vi är inte nöjda med en poäng. Men som matchen gestaltade sig och den nivån vi har, så är det minimum. Vi är inte nöjda med prestationen idag, men då ska vi ändå alltid ha en poäng och det får vi. Det vi ska ta med oss är det hårda jobbet bakåt där vi stänger till det, framåt vet vi att vi alltid kommer att skapa.

 

Fyrbackslinjen med mittbackarna Mattias Liljestrand och Alexander Zetterström var mycket stabila, ytterbacken Pontus Hindrikes slet också hårt jobb på ena ytterbacksplatsen, liksom Benjamin Hjertstrand på andra flanken.

-Vi släpper inte till mycket i andra. Det gäller att inte fuska i grovjobbet, även om det tar på krafterna. Jobbet måste göras annars öppnas dammluckorna, säger Saarenpää.

 

Brage, som halkade ner till fjärdeplats, möter i nästa omgång på lördag topptippade Halmstad BK på hemmaplan. Det väntas mycket folk på Vallen så köp era biljetter redan nu via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Ulf Palm / Redingering: Norkay AB


Lämna kommentarer

VSK Fotboll vs. IK Brage

Västerås SK-IK Brage 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Filip Tronet (23), 1-1 Anton Lundin (55).

Varningar, Västerås: Boris Ljevar, Carlos Moggia. Brage: Bjarni Mark Antonsson, Peter Rosendal, Anton Lundin.

Domare: Adam Ladebäck, Visby. Assisterande domare: Conny Hugman, Stockholm, Daniel Yng, Luleå.

Publik: 5383 (Solid Park Arena).

 

Västerås SK (4-3-3): Anton Fagerström-Dennis Persson, Calle Svensson, Ilir Berisha (K), Jesper Florén-Carlos Gaete Moggia, Boris Ljevar, Simon Johansson-Stefan Batan (Douglas Karlberg, 68), Karwan Safari (Brian Span, 88), Filip Tronet (Emil Skogh, 80). Ersättare: Sean Sabetkar, Daniel Svensson (mv), Samuel Holm, Ravy Tsouka.

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes-Robbin Sellin (K), Bjarni Mark Antonsson Duffield, Oscar Lundin (André Kamp, 76), Anton Lundin-Kristian Andersen (Seth Kanteh Hellberg, 70), Jonathan Morsay (Jonathan Lundbäck, 68). Ersättare: Adrian Engdahl (mv), Carlos Garcia, Christian Kouakou, Marcus Bergsten. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.