Nyheter Oavgjort tack vare starkt försvarsspel 2013-10-06 Oavgjort tack vare starkt försvarsspel Domnarvallen
2013-10-06   Skrivet av:

Mötet på Gamla Ullevi slutade mållöst och betydde ytterligare en poäng för Brage.

 

Vi får väl erkänna att GAIS långa stunder var det bättre laget men Brage stack då och då upp och hotade. Tack vare ett fantastiskt tajt försvarsspel med Marko Mihajlovic som den absolut främste lyckades Brage stå emot matchen ut. Spelarna såg ut att ha bestämts sig – vi ska inte släppa en enda boll för vi oss. Därför känns det ändå rättvist med delad poäng.

 

I första halvlek hade Dragan Kapcevic ett gyllene läge att ge Brage ledningen men skottet utifrån tog rätt på målvakten. GAIS hade inga solklara chanser men var spelmässigt det bättre laget. 10 skott lyckades man avfyra men alla utanför målburen.

I andra halvleks inledning började GAIS vassast. De inledande 10 minuterna fick man på flera skott på mål och hela fyra hörnor. Tim Markström var i den här sekvensen omutlig tillsammans med den väl placerade backlinjen.

 

I 58e minuten gjorde Gustaf Nordkvist, ytterligare en talangfull junior, debut i Superettan och förvaltade chansen som ytterback på vänsterkanten med den äran. 25 minuter in i andra halvlek var det Brage som var det mest aggressiva laget och under en femminutersperiod spelade man till sig flera riktigt bra målchanser, utan att de gav någon utdelning.

 

GAIS kom igen i slutet av matchen men lyckades inte övermanna det starka Brageförsvaret. 0-0 och en poäng får med Brageögon ses som ett väl genomfört arbete. Stort plus till Alexander Zetterström som vågade utmana högt upp i banan. Hela laget spelade idag med en bra press på bollhållaren vilket lönade sig. Nu väntar ett uppehåll på två veckor innan vi välkomnar Jönköpings Södra till Domnarvsvallen den 21 oktober. Välkommen dit!


Lämna kommentarer

Matchfakta

GAIS-IKB 0-0 (0-0)

 

Varningar Brage:
Mats Moldskred, Marko Mihajlovic, Dulee Johnson, Amor Layoni

 

Domare: Magnus Ahlsén

 

Publik: 1 954

 

Laget från vänster:

25 Tim Markström

 

19 Stefan Lindmark

33 Marko Mihajlovic

5 Peter Magnusson

3 Alexander Zetterström

 

8 Amor Layoni (85)

23 Martin Rosell (58)

6 Dulee Johnson

14 Mats C Moldskred

 

16 Andreas Ljunggren-Eriksson

13 Dragan Kapcevic

 

Avbytare:

1 Emil Magnusson, mv

17 Anton Lundin (85)

20 Adam Persson

22 Joakim Broman

35 Gustaf Nordkvist (58)sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.