Nyheter
2014-03-06   Skrivet av:

Intervju : Patrik St Cyr

 

 

Ni hade en match i lördags mot Sollentuna. Har ni spelat mot Sollentuna tidigare?

Jag har nog aldrig spelat mot Sollentuna varken här eller tidigare, så det var ett nytt motstånd för mig.

Hur kändes det då?

Det var väl lite upp och ner precis som en typisk försäsongsmatch brukar se ut. Första halvlek vart mindre bra då matchbilden skiftade snabbt med dåliga och bra perioder och vårt spel vart inte som vi ville, Medans andra halvlek gick bättre.

Hur gick tankarna när ni hamnade i underläge i första halvlek?

Då i det ögonblicket kändes det personligen inte så farligt och jag var relativt övertygad om att vi så småningom även skulle göra mål på Sollentuna. Jag tycker vi var det bättre laget på planen och vi förlorade idag för att vi inte kom upp till vår normala nivå.

Hur är det formmässigt just nu, ni har haft tre matcher redan under försäsongen?

Återigen så märks det att vi är inne på början av försäsongen och alla spelare jobbar hårt på träningarna och vi eftersträvar att vara på samma nivå men just nu har vi olika formkurvor. Vi har lättat lite grann och det har blivit bättre och bättre på de flesta håll.

Du sa att alla spelare är på olika nivåer, hur menar du?

 Förutsättningarna har sett olika ut för spelarna och det har spelat stor roll på hur hårt man har kunnat gå på och det har resulterat i att vissa har lite tyngre ben gentemot andra. Det är först i april som det är dags för genrepet och även då seriepremiären startar så det är inte meningen att alla ska vara i toppform redan nu.

Ni skapade många chanser i andra halvlek, kan du berätta lite mer om det?

Mm, jag missade en liten del i samma veva som jag blev utbytt men som jag har förstått efteråt så var det vårt spel som genererade ett flertal chanser och en av dem gick in i mål. Det berodde nog framförallt på att vi saknade vår skärpa i den sista tredjedelen och det är oftast det som avgör om det ska bli mål. Sollentuna orkade inte riktigt i sista momentet och då om vi hade haft orken så skulle vi ha pressat på lite mer och då skulle vi kanske ha fått in något mer mål. Men sett över hela matchen så vart det ett rättvist resultat men normalt sätt så borde vi ha vunnit.

 

Sollentuna hade en stark första halvlek men ni var vassare på fasta situationer, vad beror det på tror du?

Jag tror att den största skillnaden mellan divisionerna är spelet i boxen och det är där matcherna avgörs. Jag vet att vi har många stora gubbar på fasta situationerna och målfarliga fötter som får in bollarna i mål och vårt huvudspel i boxen sätter stor press på våra motståndare. Det är en av delarna som vi skulle behöva utnyttja mer och försöka göra det på ett ännu bättre sätt. Men om man blickar tillbaka till Västerås då vi mötte dom så visade vi mera hur målfarliga vi kan vara på fasta situationer och det är något vi ska jobba vidare på.

Är det många i laget som vill ta de fasta situationerna på era träningar och finns det någon konkurrens?

Vi har inte så mycket fasta situationer på våra dagliga träningar däremot tränar vi dagen innan match i ett moment där fasta situationer är en viktig del i momentet. Det märks att vi har många fina fötter och jag kan känna att det är ett omtyckt moment i våran träning. Det är på fasta situationerna som vi har en enorm kapacitet så det spelar egentligen ingen roll vem som tar våra frisparkar på matcherna eftersom alla har fina fötter och vi har två, tre stycken fina vänster och höger fötter som kan skruva in dom i målet.

Jag var inte på plats när ni spelade mot Sollentuna och jag har bara fått information i efterhand att Martin Rosell i slutet av matchen gjorde den mycket viktiga kvitteringen som gav er en poäng. Hur gick det till när målet kom?

Äh målet kom precis när jag tittade bort så grabbarna har beskrivit det för mig och som jag har hört så var det en slarvig hemåtnick som Martin chansade på och om jag inte hörde helt fel så vart det en liten brottningsmatch med målvakten som Martin vann och kunde sedan bara peta in bollen i mål. Hur man gjorde målet spelar egentligen ingen roll för att det var ett mål som gav oss en poäng och som sagt det var viktigt att få in det där målet eftersom det också stärker lagets självförtroende. Det var ett mål som gav oss en poäng och som resulterade att vårt goda självförtroende kunde växa. Det är stor skillnad mellan att förlora och spela ett-ett för lagets självförtroende. Det är inte bara för oss som det var viktigt att få ett oavgjort resultat utan även för våran image. Med det menar jag alltså hur andra lag ser på oss som lag.

Sollentuna hade en hyfsat form inför mötet med er, däremot åkte de på en stor förlust mot på pappret ett sämre lag. Hur var känslorna inför matchen mot Sollentuna?

Det var kul och ett bra division 2 lag och det är såklart alltid kul att få spela match men det började bra och det fanns en bra känsla från början. Sedan kom vi in i en period där vi lät dom få kontra på oss och det berodde framförallt på att vi blev slarviga i vårt spel. Under den här lilla perioden så uppstod farliga chanser för Sollentuna och som är onödigt att ge bort. För att svara på din fråga så var det en rolig match att spela och Sollentuna bjöd upp på kamp.

Det har gått några dagar sedan ni spelade matchen mot Sollentuna och har det dykt upp nyttiga lärdomar från matchen och som ni kan utnyttja inför nästa träningsmatch mot Dalkurd?

Ja det är alltid så att man är känslostyrd direkt efter match. Ju mer man bearbetar sekvenserna i matchen så får man en klarare överblick av matchen. Det är mycket små grejer sådär man tänker på men i det stora hela så såg det bra ut. Men det är dom små detaljerna som vi får ta med oss från matchen och jobba vidare på.

Det låter intressant, vad är för små detaljer som ni har upptäckt har varit positiva ifall man ska börja med det positiva?

Jag tycker det ser positivt ut på det defensiva och mestadels så bjuder vi inte till några jätteklara målchanser. Både mot Västerås och Sollentuna så hade vi ett så ganska stabilt defensiv.  I bägge matcherna så storspelade hela lagets backlinje och gjorde ett mycket bra jobb. Fast hela laget tycker jag hjälper till bra i defensiven. Vi har fina intentioner offensivt fast vi är inte på samma nivå där riktigt än som den defensiva delen. Vi har också arbetat mindre på det offensiva spelet. Det har tagit lite längre tid men det ska också komma att bli mycket bättre för vi har ordentliga och fina idéer i det offensiva arbetet. Sedan tycker jag att det var kul att alla dom unga spelarna som fick börja från start och dom som fick göra inhopp i matcherna gjorde det bra. När det görs tre byten under matchen så blir inte laget sämre, snarare får vi in piggare ben och blir ännu starkare som lag. Det är en av våra starka sidor att vi har killar på bänken som kan hoppa in och göra sitt.

Hur ser det ut framöver och vad händer inför matchen mot Dalkurd?

Det ska bli underbart att få känna på den härliga derbyfesten som kommer lite längre fram på säsongen. Vi kommer under veckan få tillbaka några som har varit skadade och vi ska försöka få tillbaka i spel. Vi ska slipa på våra bra sekvenser som vi har haft och även slipa på de mindre bra sekvenserna.  Vårt mål blir att upprepa de bättre sekvenserna oftare. Vi har en rolig vecka här framöver och det finns saker som vi behöver jobba på inför matchen mot Dalkurd.

 

 

 

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.