Nyheter Ohotad Bragevinst 2015-04-26 Ohotad Bragevinst
2015-04-26   Skrivet av:

Efter en mycket bra genomförd match kunde Brage rättvist vinna mot Vasalund.
-Det var en kollektiv insats, och vi låg hela tiden rätt i banan, säger Brages assisterande tränare Gerhard Andersson efter 3-0 (2-0) segern hemma på Domnarvsvallen.

Även om det spelar mindre roll hur målen såg ut, så kan man utan tvekan säga att både 1-0 (Amor Layouni) och 2-0 (Christian Eissele) var fullträffar av yppersta dignitet.

 

Brage kom till start med en del förändringar sedan förlustmatchen mot Motala. Förtroende från start fick Oscar Lundin och Gustav Källberg. Det medförde att Linus Bolin och Ahmet Abic var förpassade till avbytarbänken. Med i truppen för första gången under seriespelet fanns Gustav Sundström.
-Vi gjorde så att Oscar och Gustav fick starta för vi trodde att det skulle bli en annan typ av fotboll än senast. De, liksom de andra, gjorde det jättebra och vi vann många andra bollar, berömmer ”Gurra” sin startelva.

 

I Vasalund fanns det tre nya startspelare sedan förra helgen när man 2-1 besegrade Forward. Det var Magnus Tappert, David Zlotnik och Jonas Desai.
-Det märktes att vi inte var samspelta. Nu vill vi inte spela här mer, säger Babar Rehman, tränare i Vasalund efter för någon vecka sedan också förlorat mot Dalkurd på samma Vallen.

 

För tredje matchen i följd startade Christian Eissele och Emil Johansson på topp i Brage.

 

Matchen började avvaktade utan att något av lagen kunde koppla grepp på motståndarna. Det dröjde tolv minuter innan Brage hade sitt första avslut på mål, när Markus Kellokumpu från mittplanen, spelade fram Pontus Hindrikes som från vänsterposition slog ett inlägg fram till Christian Eissele, vars lösa nick togs hand om utav målvakten Kevin Angleborn. Minuten efter jobbade sig Vasalund sig fram till en hörna, och Amor Layounis rensning blev missriktad, men turligt ur Brage perspektiv, for bollen över ribban hos Peter Rosendal. Så mycket mer i anfallsväg lyckades inte Vasalund att skapa under första halvlek.
-Vi hade några hörnor och frisparkar, men jag tycker att vi inte kom upp i normal klass, säger Babar Rehman.

 

Efter 25 minuter blixtrade Brage till när man kunde ta ledningen med 1-0. Och vilket mål sedan! Från en central position passade Emil Johansson bollen fram till Amor Layouni som med en sträckt vrist sköt bollen på volley bakom en chanslös Vasalund målvakt.
-Jag fick bollen av Emil och la den över deras backar. Sedan var den en skön träff, säger Amor.
Även Emil Johansson ansåg målet var mycket vackert:
-Det var ett fantastiskt mål. Det var först en hög boll på ”Chris” (Christian Eissele) som ger mig bollen. Sedan tappar de bollen och blir oorganiserade, jag chippar den till Amor som får yta och skjuter in den på halvvolley, säger Emil Johansson.

 

Strax efter hade Brage en frispark som smet utanför efter det att Heidar Geir Juliusson hoppat över bollen, och istället fick Layouni chansen att nypa till.

 

 Vasalund verkade saknade den rätta viljan, och man hade svårt att skapa chanser. Det fanns också lägen där man inte visade det rätt kroppsspråket. Halvleken förrycktes av många frisparkar. Bland annat fick Markus Kellokumpu ses om vid två tillfällen, och tvingades utgå strax innan pausvilan. En frispark från Heidar Geir Juliusson fram till Peter Magnusson var nära att resultera, men skottet från lagkaptenen tog i burgaveln.

 

Emil Johansson, en av Brages bästa under den första halvleken, var även med i förarbetet till Brages 2-0. Med några kroppsfinter tog han sig fram på offensiv planhalva. Så småningom letade sig bollen ut till Heidar Geir Juliusson som från högerposition frispelade Christian Eissele som från nära håll tryckte in bollen.
-Vi smällde på, och vinner bollen och jag driver med bollen, och gör mig av med ett par spelare när jag täcker bollen. Sedan får jag ut bollen till Heidar (Geir Juliusson) och sedan till Chris som gör mål.

 

I slutminuten kunde Emil Johansson krönt sin strålande halvlek, med att ha blivit målskytt. Tyvärr gick skottet strax utanför.
-Jag är jättenöjd med första halvlek. Då spelade vi exakt som Bosse hade sagt. Vi stängde till bakåt, säger Emil som tyckte det gick bättre för egen del än i de tidigare två matcherna.

 

Kände ni pressen att vinna efter den knackiga inledningen av serien?
-Nja. Vi visste om alla visade en d-a anamma inställning, så vinner i.

 

Sammantaget en halvlek som Brage ägde till stora delar, och ledningen var hur rättvis som helst.
-Vi spelade kompakt centralt och sedan spelar det ingen roll hur det ser ut, sa Gerhard Andersson.

 

När Heidar Geir Juliusson bröt en passnings i ett Vasalund uppspel i mittcirkeln, så betydde det 3-0 efter bara ett par minuter in i andra halvlek. Juliusson placerade in bollen utom räckhåll för Vasalunds keeper. Matchen fortsatte att vara småirriterad, och domaren fick en del att göra för att lugna känslorna hos spelarna. Chansmässigt var det Brage som skapade mest, och efter tio minuter slog Amor Layouni ett hårt inlägg efter marken som Christian Eissele var nära forcera in i mål. Vasalund gjorde sina försök att störa Brage med sitt kortpassningsspel, men för kvällen uppträdde Brages backlinje ramstarkt, och Peter Rosendal hade en ganska lugn match.
-Det jag är mest nöjd med idag är arbetsinsatsen. Vi försöker spela kompakt när motståndarna har boll. Sedan blir de kanske lite tagna att vi inte jobbade ännu hårdare från start, säger IKB:s assisterande tränare Gerhard Andersson.

 

Brage släppte lite på sitt tryck vilket gjorde att Vasalund kunde hålla bollen inom laget, men utan att komma fram till några målchanser.

 

Också Babar Rahman i Vasalund kunde hålla med om att man inte kom upp i normal standard
Blir det här en svår förlust att smälta?
-Nej. Vi var dåliga idag. Jag tycker att vår lagkapten Ali Sheib var bäst.

 

Mycket imponerande var att sett att Brage aldrig tillät Vasalund komma igång med sitt spel, utan att man kunde hålla en genomgående hög klass, utan några svackor.
-Oavsett om vi leder med 1-0, eller 2-0 så tycker jag att vi håller vår matchplan, säger en helnöjd ”Gurra” Andersson efter matchen.

 

Har det lossnat nu för Brage?
-Det hoppas jag. Även om jag vet att det går upp och ner.

 

På lördag väntar derby mot Dalkurd. Vilken match det kan bli !
Ohotad Bragevinst
Ohotad Bragevinst
Ohotad Bragevinst
Ohotad Bragevinst
Ohotad Bragevinst
Ohotad Bragevinst
Foto: Erik Freiholtz

Lämna kommentarer

IK Brage-Vaslunds IF 3-0 (2-0)
Målen: 1-0 (25) Amor Layouni, 2-0 (43) Christian Eissele, 3-0 (47) Heidar Geir Juliusson.

Varningar, Brage: Oscar Lundin, Emil Johansson, Markus Kellokumpu Vasalund: Magnus Tappert, Sencer Souguk, Joel Qviberg.

Domare: Niklas Abrahamsson, Sollefteå.

 

Brage (4-4-2):
Peter Rosendal- Pontus Hindrikes, Markus Kellokumpu (Gustav Sundström 43), Peter Magnusson, Oscar Andersson
Amor Layouni, Oscar Lundin, Gustav Källberg, Heidar Geir Juliusson-
Christian Eissele (Linus Zetterström 77), Emil Johansson
  Ersättare: Gerhard Andersson, Linus Bolin, Modaser Zekira, Anton Lundin, Gustav Sundström, Ahmet Abic.


sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.