Nyheter Oliver Bergman inför match mot IFK Mora 2018-07-22 Oliver Bergman inför match mot IFK Mora
2018-07-22   Skrivet av:

IK Brage spelar idag sin andra träningsmatch inför höstpremiären mot IFK Värnamo, när division 2-laget IFK Mora väntar på bortaplan. 

 

I tisdags blev det vinst med 2-1 mot IFK Mariehamn som till vardags spelar i finska högstaligan.
En seger som Bragemålvakten Oliver Bergman har svårt att ranka.
-En träningsmatch är alltid en träningsmatch, med mycket byten och sådana saker. Men det var en bra motståndare och vi fick träna på mycket saker.

 

Oliver Bergman, som kom till Brage i vintras efter två säsonger i division 1-laget Oskarshamns AIK, fick spela runt 60 minuter och gjorde en stabil insats mot Mariehamn.
-Det var skönt att få känna på det, det flöt på bra. Jag tycker spelet med backlinjen funkade bra, säger Oliver.

 

Det har gått tre veckor sedan senaste seriematchen borta mot IFK Värnamo och höstpremiären närmar sig med returmöte mot samma lag.
-Vi har kört på riktigt hårt och tufft. Det finns inget att skylla på om vi inte är igång till matchen mot Värnamo.
Mötet mot Mora blir en nyttig genomkörare menar Oliver inför serieallvaret.
-Vi kommer gå hundra procent. Det är bara köra på och vara redo. Sedan är det träning och börja analysera Värnamo och de bitarna. Det är tre poäng som gäller mot Värnamo.

 

Vad vet du om Värnamo?
-Jag vet det som vi fick reda på innan matchen när vi mötte de senast. Allt annat nytt som de har tagit in, och de förbättringar de gjort räknar jag vi får reda på nästa vecka, så att vi kommer att att vara väl förberedda.

 

Under sommaruppehållet har Jalid Kerkich, Memocan Elalmis och ”Maya” Mayambela försvunnit, och Oliver Bergman säger att man kommer att täppa till luckorna efter dem.
-Som alla är medvetna om behöver vi ersätta de. Men det inget vi spelare går och oroar oss för. Det ligger ovanför våra huvuden. Vi bara kör på och ger hundra procent. Det är det vi kan göra.

 

Peter Rosendal har hittills stått samtliga matcher, men han känner sig ändå i bra form och är redo om han skulle få spela.
-Det handlar om att ge allt på träningar, mer kan man inte göra. Det är bara gilla läget och vara beredd om chansen kommer.

 

Möt gärna upp på Prästholmen söndag 22 juli kl. 16:00 .

 

Tillsammans är vi IK Brage !

 

/Olov Lindgren

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.