Nyheter Omstrukturering och utveckling av ungdomsakademin 2017-12-04 Omstrukturering och utveckling av ungdomsakademin
2017-12-04   Skrivet av:

I lucka nummer fyra presenterar Akademichef Andreas Wallin en omstrukturering och utveckling av IK Brages ungdomsakademi. Denna omstrukturering ser vi som ett steg i att skapa bättre förutsättningar samt säkerställa utvecklingen för våra fotbollsspelande barn- och ungdomar i föreningen.

 

IK Brages akademi satsar vidare mot att kunna erbjuda våra spelare både på breddsidan och den elitförberedande sidan ännu bättre utbildning och utveckling under 2018 och framåt.

 

Akademin kvalitetssäkrar de olika utbildningsstegen genom att omstrukturera och blir nu uppdelad i tre nivåer (jämfört med tidigare två) med en ansvarig så kallad chefstränare för varje nivå för att få en bättre uppföljning av spelare, ledare samt hur och vad vi tränar.

 

Den tredje nivån, som ligger närmast vårt A-lag, kallas Valsverket – Block A (U19-U16) och här slutförädlas spelarna inför det sista steget mot seniorfotboll på elitnivå. Nivå två, Stålverket – Block B (U15-U13), har som främsta uppgift att förbereda spelarna inför klivet upp till Valsverket så att steget däremellan blir så litet som möjligt. Första nivån i akademin kallas Masugnen – Block C (U12-Bollek) och här ska grunden för att kunna slutförädla en spelare i Block A Valsverket läggas, allt i linje med IK Brages väl genomarbetade styrdokument Gröna Vägen, Gröna Planen och Gröna Tråden. I Masugnen är alla spelare välkomna att känna på och spela fotboll i de miljöer som IK Brage erbjuder, och här vill vi skapa ett livslångt intresse för fotboll.

 

Akademin har som krav att erbjuda välutbildade ledare och strävansmålet är att ha tre fotbollstränare på varje lag i nivå två och tre, allt för att ge våra spelare så bra förutsättningar som möjligt. Vi ämnar att huvudtränarna för dessa lag inte är förälder till någon i det lag man tränar, vilket vi tror gynnar både spelare och ledare i det långa perspektivet.

 

Vi har redan idag en stark och väl fungerande akademi men med ovannämnda omstrukturering så tror vi att vi når ytterligare en nivå när det gäller utbildning av barn och ungdomar i IK Brage.

 

Ps. Förra veckan har Ferhan Abic varit iväg på P01-landslagssamling och nu i veckan åker Mikael Christensen iväg på P00-landslagssamling, vilket är otroligt kul och inspirerande för våra övriga akademispelare såklart och ett kvitto på att vi har skickliga tränare i akademin.

 

Ha nu en riktigt härlig jul och en bra start på det nya året!

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 

Julhälsningar//Andreas Wallin, Akademichef IK Brag

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.