Nyheter Öppet brev kring det uppkomna läget i IK Brage 2020-03-30 Öppet brev kring det uppkomna läget i IK Brage
2020-03-30   Skrivet av:

Öppet brev kring det uppkomna läget i IK Brage

På Kafé Frihet bildades IK Brage år 1925. Vi kan lära mycket av vår 95 åriga historia och många gånger har verkligheten varit tuff och utmaningarna rejäla. Vi står nu inför en ny typ av utmaning där vi måste slåss för vår överlevnad och våra historiska utmaningar riskerar att blekna inför COVID-19 viruset och dess effekter. Detta virus har stora effekter på vårt samhälle och det kommer att påverka oss under en längre tid. Vi måste solidariskt följa de rekommendationer och beslut som tas av folkhälsomyndigheten och vår regering för att sakta ta steg mot en förbättrad verklighet.

 

Detta gör att vi måste gå ut till er och beskriva vad vi står inför och hur vi planerar vår framtid. Vi vill tro och är övertygade att vi skänker hopp, drömmar och gemenskap i en svår tid. Fotbollen har en enande kraft och tillsammans ska vi göra skillnad. Vi har tagit fram en handlingsplan som blir vår kompass för 2020. Den är kraftigt omritad från den ursprungliga planen och kommer att innebära stora uppoffringar och inskränkningar i verksamheten då vi ser negativa effekter på publikintäkter, sponsorintäkter samt Dalecarlia Cup. Alla i klubben kommer från och med nu att få lov att bidra för att göra sin del i uppkommen situation.   

 

Handlingsplan;

·        Korttidspermittering av personal på Sportkontoret samt spelare och ledare inom vår A-verksamhet

 

·        Kommunal dialog om plan- och matchhyror säsongen 2020

 

·        Besparingar på övrig planerad verksamhet

 

·        Kampanjer och extern finansiering

 

 

Vi vädjar med detta brev till er om hjälp att överleva. Fantastiska insatser har redan gjorts från supporterhåll och vi kommer att behöva flera stordåd för att säkra klubbens existens. Vi uppmanar alla som inte redan gjort det att bli medlemmar i IK Brage, skänka pengar via Barometern eller stötta oss via dom kampanjer som lanseras i en nära framtid.

 

Vi kan endast fixa detta om vi står enade i kampen för överlevnad. Tillsammans är vi IK Brage har aldrig varit viktigare än nu och det här är inte slutet, det är heller inte början på slutet, men det är troligen slutet på början och nu skriver vi ett nytt kapitel i klubbens historia.

 

Tillsammans är vi IK Brage/

Styrelsen och klubbledning i IK Brage

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.