Nyheter ÖSK:s målvakt har spelat på White Hart Lane 2013-05-26 ÖSK:s målvakt har spelat på White Hart Lane Domnarvallen
2013-05-26   Skrivet av:
En av Superettans mest talangfulla spelare är Örebro SK:s målvakt Oscar Jansson. Som 16-åring hamnade han i London och Premier League klubben Tottenham Hotspurs. Där blev det spel i U18- och reservlaget. Höjdpunkten under tiden hos ”Spurs” var när han som 17-åring fick spela mot italienska Roma på White Hart Lane.
-Det var genrepet inför Premier League säsongen 2008-09, och jag fick spela 30 minuter, berättar Oscar som sedan blev utlånad till Exeter City (League One), Northampton Town (League Two) och Bradford City (League Two).
Men att få spela brittisk ligafotboll, även i divisionerna under PL och Championships, gav viktig erfarenhet, menar den Karlslundsfostrade Oscar Jansson.
-Det var jättenyttigt att få spela seniorfotboll. Och vi mötte bra lag som Leeds och Southampton när jag spelade i Exeter.

 

Senaste säsongen var det spel i Irish Premier League och klubben Shamrock Rovers som gällde för Oscar. Skillnaden mellan lagen i ligan var stor.
-Dom bästa var lika bra som topplagen i allsvenskan, medans dom sämre inte alls var lika bra. Men i stort var standarden ungefär som superettan. Spelmässigt var annars den irländska ligan mer fysisk.

 

Så här långt har ÖSK-keepern hållit nollan fyra gånger och noteras för en räddningsprocent på 80, vilket ger en sjätteplats i målvaktsligan.
-Vi har bara spelat knappt en tredjedel av säsongen, men jag är nöjd med säsongen så här långt för egen del. Det har gått bra i de flesta matcherna.
Örebro toppar i nuläget tabellen på lika många poäng som Falkenbergs FF och har bara förlorat en match.
-Vi har haft bra feeling och tror på det vi gör. Men det gäller att vara ödmjuka i varje match.
Vad känner du till om Brage?
-Vi har kollat genom dom och vet hur de spelar. Det kommer bli en tuff och tät match imorgon. De har en bra trupp och verkar vara på uppgång och är bättre än vad tabellen visar.
Moderklubben för Oscar Jansson är Karlslunds IF, men när flyttlasset gick från Irland var det aldrig aktuellt återvända till talangfabriken.
-Nej det var det inte. Örebro, och ÖSK, är hemma för mig och även om andra klubbar i både Sverige och England visade intresse, kändes Örebro SK rätt och tränaren hade visat intresse att jag skulle komma.

 

I framtiden finns fortfarande förhoppningar att få spela utomlands för 22-åringen.
-Ja det är klart att det är så. Jag är ju fortfarande ung som målvakt. Men i dagsläget gäller att prestera det som är i nuet. Och det är bara ÖSK som gäller.

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.