Nyheter 2016-11-05 Ottosson öppnar för yngre spelare Ottosson öppnar för yngre spelare Domnarvallen
2016-11-05   Skrivet av:

IK Brage avslutar årets säsong borta mot tabelltrean Akropolis -utan flera av sina mest tongivande spelare.

På skade/sjuklistan återfinns försvarsspelarna Alexander Zetterström och Enis Ahmetovic samt mittfältaren Oscar Karlsson. Dessutom är mittfältarna Stefan Lindmark och Modaser Zekria avstängda.

 

Det öppnar för några av spelarna som lyfts fram ur P19-laget under hösten kan få starta matchen. Men Brages tränare Bengt Ottosson vill inte avslöja några namn som eventuellt kan få göra A-lagsdebut från start.

 

 

Brage är redan klara som tabellfyra hur det än går i matchen mot Akropolis. Därmed har man förbättrat förra säsongens sjundeplats.

-På förhand är det en okay placering. Men man hoppas alltid på lite mer. Vi får vara nöjda med det vi har gjort efter sommaruppehållet och att vi har blivit bättre än i fjol. Vi är redo att bygga vidare och bli ännu bättre nästa säsong.

 

Efter en stark höst, där förlusten borta mot Team TG FF, länge var den enda, har man kammat noll i de två senaste tillställningarna (3-1 borta mot Vasalunds IF, och 1-2 hemma mot Enskede IK).

-Mot Vasalund gjorde vi en spelmässigt bra match men förlorade mot ett spetsigare lag. Mot Enskede ser man de hade mer att spela för. Det är viktigt att vi är förberedda till matchen mot Akropolis trots den inte gäller något, säger Bengt som menar det är betydelsefullt att avsluta säsongen med ett bra resultat.

 

 

Brage har revansch att kräva efter hemmamötet mot Akropolis, som man förlorade med 1-2. Bengt Ottosson har full respekt för motståndarna.

-Det är ett gediget fotbollslag. De har en bra defensiv och släpper in få mål och har många skickliga passningsspelare. Sedan har de seriens bästa forward i Luca Poli.

 

I torsdags blev det klart att Alexander Jallow är klar för allsvenska Jönköping Södra. Efter anslutit från Avesta AIK förra sommaren har Jallow imponerat i Brage vilket andra klubbar också noterat. Bengt Ottosson menar hela Dalarna ska vara glada över fostrat en spelare som nått landets högsta serie.

-Det är ett kvitto att Dalafotbollen, Avesta AIK och IK Brage, gör flera bra saker. Det visar vi kan få unga spelarna ta det sista steget till elitfotbollen. Det är viktigt vi visar dem den vägen vi har de kan gå upp.

 

 

I sista omgången avgörs det vilket av lagen IF Brommapojkarna och Vasalunds IF som vinner serien och tar steget upp till SE, och vilka som får kvala till nästa högsta serien. Lagen möts på Grimsta IP där ett oavgjort resultat räcker för BP.

-Det är en match man skulle vilja se. Det känns som BP med sina unga killar spelar bättre fotboll. Samtidigt har Vasalund bra spets och har haft förmågan att vända och avgöra matcher. De har haft flyt och visat skicklighet och känslan är att det är deras säsong, säger Bengt Ottosson.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.