Nyheter Ottosson och Garcia inför Team TG FF 2017-07-16 Ottosson och Garcia inför Team TG FF
2017-07-16   Skrivet av:

Innan sommarvilan börjar, avslutar IK Brage med hemmamatch under söndagen mot Team TG FF.

 

Försvararen Carlos Garcia vill ta fram det stora publikstödet, som en faktor att man fortfarande inte har tappat någon poäng på Domnarvsvallen.

-Vi har hittat en stabilitet i vårat spel, som gett resultat. Publiken har stått upp och gett oss ett enormt stöd, det har också påverkat positivt.

 

Mötet i Umeå mot Team TG slutade 1-1. Trots att Brage inte spelade på topp, lyckades man få med sig ett oavgjort resultat. Det brukar sägas att det är en styrka att få med sig poäng, även om man underpresterar.

-Jag ska inte säga att vi kände oss oroade. Som sagt stämde det inte första fyrtiofem, men ibland är det så att man inte har sin bästa dag, men sedan korrigerade vi. Jag ser det som en styrka att vi fick med oss en poäng och att vi lyckades rycka upp oss i andra, säger Carlos.

 

Bragetränaren Bengt Ottosson menar att spelarna har rannsakat sig själva efter förra helgens match och kommer vara heltaggade inför söndagens tillställning.

-Vi har samlat oss bra efter den, som vi tycker, mindre bra insatsen senast. Revanschsuget har synts på träningarna.

 

Carlos Garcia stryker under på att man kommer vara laddade till mötet mot tabellsjuan Team TG.

Hur är känslan inför matchen på söndag?

-Känns bra. Vi känner oss starka efter vårsäsongen och alla är sugna på att göra en lika bra höst, i och med att det vänder nu.

 

I och med att Brage spelade sin första match för säsongen i början av februari mot Degerfors, betyder det att man närmar sig 20 spelade tränings-, cup- och seriematcher.

 

Carlos Garcia säger att formen och kroppen känns bra, även om det inte blivit spel i samtliga matcher, för 23-åringen.

-Det känns bra, även om jag haft en del skavanker under våren. Men när det gått så pass bra, vill man bara fortsätta spela. Det är kul med mycket matcher och kul att man har fullt förtroende från tränarna. Man vill alltid vara med och bidra.

 

Tycker du att uppehållet kommer olägligt?

-Nej, jag  tror inte det påverkar oss på något sätt. Vi har gått bra och har en stabil grund att stå på. Det finns ingen anledning att vi inte tar med oss det vi gjort till hösten.

 

För att Team TG inte ska få ett lika stort bollinnehav som senast menar Bengt Ottosson man behöver upp ett snäpp i spelet.

-Det kommer bli två lag som kommer kämpa om det där bollinnehavet. Vi vill ha så mycket boll som möjligt själva, men då måste vi upp i passningsspelet och rörligheten från senast annars blir det lika jobbigt igen.

 

Efter söndagens match väntar ett dryga månadslångt uppehåll innan serien startar om den 20 augusti.

Hur viktigt är det att gå till sommaruppehållet med ett bra resultat?

-Direkt efter en match är det så klart det är skönare efter man vunnit. Men vi tar den här matchen som en enskild match. Alla matcher är viktiga att vinna, även den här, säger Bengt Ottosson.

 

Brage får klara sig utan anfallaren Johan Eklund som är varningsavstängd och målvakten Ludvig Larsson som har en krånglande rygg.

 

Matchen startar 14.00 på Domnarvsvallen, biljetter köper ni enklast via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/

 

/Per Lindgren

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.