Nyheter Patrik S:t Cyr: "Inte semester än" 2015-10-23 Patrik S:t Cyr: "Inte semester än"
2015-10-23   Skrivet av:

IK Brages mittfältare Patrik S:t Cyr gjorde comeback efter sin skada på främre korsbandet i hemmamötet mot Nyköpings Bissarna för två omgångar sedan.

Det var var för övrigt precis dagen ett år efter olyckan var framme i mötet mot Dalkurd FF 11 oktober 2014.

-Jag har en bra bit kvar till toppformen, säger Patrik som ändå tycker det gått helt okay i de två matcher han har spelat.

 

Trots ett mål och en assist i mot Bissarna tycker mittfältsstrategen den egna insatsen i mötet mot Luleå var snäppet vassare.

-Det gick ännu bättre då än mot Nyköping. Jag tycker att formen känns stigande.

Faktum är att Brage är obesegrade med S:t Cyr på planen i höst (3-0 mot Nyköpings BIS, och 0-0 i söndags borta mot IFK Luleå).

-Jag vill inte säga det bara är på grund av mig. Men jag hoppas väl i alla fall att jag bidrar med någonting och att också folk känner och tycker så. Jag tycker väl det annars har saknats en stabilitet på mitten i år. I flera matcher har vi inte kommit upp till den nivå vi hade i fjol.

 

Förutom att Patrik själv var indisponibel, gick tongivande mittfältskollegan Adam Gradén till superettalaget IK Frej inför årets säsong.

-Det gjorde mycket att Adam försvann och att jag var skadad. Där tappade vi en stor lagdel. Adam var en fruktansvärd viktig spelare och man trodde kanske inte det skulle märkas så mycket att tappa honom som det har gjort.

 

Att stå på sidan av planen utan att kunna påverka, är något utav det mest tärande en fotbollsspelare kan vara med om.

-Det är en riktig pina. Framförallt när det går lite tyngre för laget när man inte kan bidra något. När det går bra är det inte lika svårt. Men det är extremt jobbigt när det går tungt.

 

Efter spelat i bland annat IK Sirius, Västerås SK och Husqvarna FF skrev Patrik på för Brage till säsongen 2012. I fjol missade han bara två seriematcher på grund av varningsavstängningar innan skadan mot Dalkurd i oktober.

 

Vad är det man tappar mest efter ett långt uppehåll?

-Matchtempot och tajmingen. Orken kan man ju jobba på men det är ändå svårt få en matchlik ork. Man behöver spela matcher för att få det riktiga matchflåset. Men jag tycker ändå det känns helt okay.

 

Trots att resultaten och insatserna inte blivit vad många hade hoppats på innan säsongen finns det ändå läropengar investerade inför framtiden.

-Det har varit lärorikt för de yngre spelarna. De har fått ett år att lära sig. Det har inte varit så lätt för de unga spelarna när de fått lite press på sig, säger Patrik S:t Cyr.

 

Det var ganska tidigt som det stod klart att fjolårets fjärdeplacering skulle bli svår att matcha.

-Vi hade mycket stolpe in i fjol, i år har det varit stolpe ut i stället. Vi har inte riktigt haft marginalerna med oss, säger Patrik.

Tränarskiftet och att byta om till nytt spelsystem mitt under vårsäsongen har också varit orsaker till att resultaten inte blivit vad man hoppats på, menar Patrik S:t Cyr.

-Det är mycket som gjort det inte flutit på. Vi kom i en dålig trend och det vart mycket stolpe ut. Det blev jobbigt när vi inte räckte till som i fjolårets matcher.

 

Medans Brage säkrade sitt kontrakt i förra omgången, ligger nykomlingen och tabelltian Carlstad United farligt nära nerflyttningsstrecket med två omgångar kvar.

-Det kommer bli en tuff match. En gräsmatch på hösten har en tendens att bli lite grisigare. Jag tror det kommer bli fysiskt, men det tror jag kommer passa oss ganska bra.

 

Trots IKB har sitt på det torra vill S:t Cyr se alla ger sitt yttersta på Tingvalla.

-Vi kan inte gå på semester än fast vi har klarat kontraktet. Ambitionen är att vi ska vinna de matcher vi har kvar för att ta en placering i tabellen. Jag hoppas vi inte åker ner till Karlstad och har tagit semester, men det tror jag inte.

 

En välkänd profil i motståndarlaget är assisterande tränaren Tobias Johansson, som under många säsonger var en publikfavorit bland supportrarna för sin inställning och vilja.

I truppen finns några sevärda namn som målfarlige anfallaren Valon Gashi och lagkaptenen Bastian Rojas Diaz som tidigare tillhört allsvenska IFK Göteborg.

-De har en del duktiga spelare. Det är inget dåligt lag. Det är absolut ingen match som vi kommer ta lätt på, lovar Patrik S:t Cyr.

 

Om du ska tippa ett resultat?

-Vi vinner med 1-0.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.