Nyheter 2018-05-05 Poäng mot J-Södra borta Poäng mot J-Södra borta
2018-05-05   Skrivet av:

IK Brage är fortfarande obesegrade i Superettan efter 0-0 i bortamötet mot ex-allsvenska Jönköpings Södra IF på Stadsparksvallen.

 

-Man vill alltid ha tre poäng, men en pinne bra, säger Pontus Hindrikes som tog en plats i startelvan som vänsterback.
-Jag fick reda på det igår vid matchgenomgången att jag skulle spela.
Kändes det nervöst innan?
-Absolut inte. Jag har ju varit med förut och börjar bli gammal. Det är bara att gå ut och hjälpa laget, säger 28-åringen som dock höll på ställa till det i 78:e matchminuten när hans tillbakaspel var nära gå direkt i mål, men kunde med andan i halsen se bollen smita strax utanför Peter Rosendals högra stolpe.
-Det går så långsamt att hela livet hinner passera revy. Men jag ser i alla fall fem meter från mål att den inte går in. Men man hinner att tänka att ”det här var den matchen det”. Men det är skönt marginalerna är på rätt sida, säger Hindrikes som stod för en klart godkänd insats.
-Det kändes stabilt, kanske jag kunde vara lite mer offensiv. Hela laget gör en stabil insats.

 

Båda lagen hade svårt att skapa de riktigt vassa chanserna och resultatet var rättvist.
-Det var två defensivt starka lag som inte bjöd på någonting. Det var väldigt få alternativ framåt, säger Brages assisterande tränare Bernhard Brcic.

 

 

Hemmalagets tränare Christer Persson var inne på samma linje och var nöjd över en pinne.
-Det var en låst match med få målchanser. Jag är glad att vi tar poäng. Vi hade ett stabilt försvarsspel och släpper till få chanser.

 

 

Lagens kände på varandra inledningsvis. Första avslutet på mål kom efter sju minuter när Brages Mihlali Mayambela tog sig fram på vänstersidan och fick iväg ett avslut som tvingade Jönköpingmålvakten Frank Pettersson till en fotparad.

 

 

Brage hade ett visst bollövertag första kvarten. Hemmalaget hade svårt få till något ordnat anfallsspel till en början och det var först efter tjugo minuter som man började hota på allvar. Daryle Smylie hade ett skott utanför och Jakob Orlov var på väg rinna igenom.

 

 

Robbin Sellin låg bakom Brages bästa chans i halvleken när han i 25:e matchminuten satte fart i en spelvändning och fick iväg ett avslut som Frank Pettersson parerade, men där mittbacken Marcus Johansson var först på returen och lyckades rensa bort bollen.
-Vi hade två farliga lägen i första, säger Bernhard Brcic som menar resultatet var rättvist.
-Båda lagen låg rätt. Vi krigade, de krigade och man kan inte säga att vi var mer värda att vinna.

 

 

Hemmalaget Alexander Jallow och Jesper Svensson var duktiga på kanterna och skapade oro i Brageförsvaret med sina löpningar och inlägg.
Brage började andra halvleken bäst och radade upp tre hörnor under de sex första minuterna.

 

Brage hade gjort två förändringar i startelvan sedan matchen mot Helsingborgs IF. Pontus Hindrikes tog plats som vänsterback i stället för Jalid Kerkich Amar och Carlos Garcia ersatte varningsavstängde mittbacken Alexander Zetterström.  J-Södra hade samma startelva som i bortamötet mot Norrby IF.

Hemmalaget försökte i slutet av matchen med en forcering men lyckades inte vaska fram de riktigt farliga chanserna. Närmast var det när Hindrikes bakåtspel med dryga tio minuter kvar var nära rulla in bakom Peter Rosendal.
-Det är små marginaler. Det hade varit surt om vi förlorat, säger Brages huvudtränare Klebér Saarenpää som menade det var en klassisk 0-0-match.
-Det var mycket kamp och få klara målchanser.

 

 

För J-Södra var det andra raka matchen laget tog poäng.
-Vi var stabila defensivt i första halvleken, men får inte till det offensiva spelet, säger Christer Persson som tyckte man var bättre efter pausvilan.
-Det fanns perioder då vi hade ett mer etablerat spel på Brages planhalva. Men vi var inte där fullt ut, vi hittade får få ytor och chanser och vi kom inte upp i den nivå vi ville.

 

 

Brage hade i slutet av matchen ett par chanser som kunde resulterat. Mihlali Mayamabela hade i 81:a matchminuten en fin möjlighet, framspelad av Oscar Lundin och på stopptid hade Oscar själv ett avslut som tog i bollhållaren i utsidan av målställningen.

 

 

Brages tränarduo var nöjda över insatsen på Stadsparksvallen och det tredje raka krysset.
-Det var en klassisk gräsmatch. Det var mycket kamp och få klara målchanser. Vi gör en solid och bra insats och är nöjda med prestationen, säger Klebér Saarenpää.

 

 

Domaren Fredrik Hansson utdelade sju varningar, fem för J-Södra och två för Brage. Dessutom haglade det ett tag med frisparkar vilket gjorde spelet hackade med många avblåsningar.
-Han var inkonsekvent, menar Brcic som tyckte matchrytmen förstördes med alla avblåsningar och att det var en match som präglades av mycket krig.

 

 

Brage visade än en gång att man är svårslagna. Med ett stabilt försvarsspel, där Pontus Hindrikes och Carlos Carcia som haft sparsamt med speltid var alldeles utmärkta, tillsammans med resen Mattias Liljestrand och Simon Stenberg och inte släppte till mycket.

 

Pontus Hindrikes är inte överraskad över den fina säsongsstarten.
-Man tänkte kanske inte så innan serien att vi skulle vara obesegrade efter sex omgångar. Men vi har ett stabilt lag, inget är omöjligt. Det känns som alla drar åt samma håll.
Nu väntar på lördag topplaget Falkenbergs FF på hemmaplan.
-Det blir en svår match. Men det kommer bli skönt att spela hemma på vår plastgräset. Men får vi igång spelet och lägger ner jobbet så kommer det gå bra, säger Pontus Hindrikes.

 

 

//Olov Lindgren

 


Lämna kommentarer

Jönköpings Södra IF-IK Brage 0-0

 

Varningar, Jönköping: Lukas Eek, Fredric Fendrich, Marcus Johansson, Anton Liljenbäck, Amir Al-Ammari. Brage: Oscar Lundin, Benjamin Hjertstrand.
Domare: Fredrik Hansson. Assisterande domare: Josef Alacam, Norrköping, Daniel Yng.
Publik: 2155 (Stadsparksvallen).

 

Jönköpings Södra IF (4-2-3-1):
Frank Pettersson-Lukas Eek (54 Anton Liljenbäck), Marcus Johansson, Max Watson, Alexander Jallow-Fredric Fendrich (K) (46 Amir Al-Ammari), Sebastian Crona-Peter Gwargis, Daryl Smylie, Jesper Svensson-Jakob Orlov (72 Fredrik Olsson).
Ersättare: Carljohan Eriksson (mv), Árni Vilhjálmsson, Markus Tegebäck, Benjamin Tannus.

 

IK Brage (4-4-2):
Peter Rosendal-Pontus Hindrikes, Mattias Liljestrand, Carlos Garcia Ambrosiani, Simon Stenberg-Robbin Sellin (K), Benjamin Hjertstrand (76 Erik Nilsson), Oscar Lundin, Anton Lundin-Mihlali Mayambela (86 Marcus Astvald), Simon Alexandersson.
Ersättare: Oliver Bergman (mv), Viktor Bergh, Samuel Aziz, Jalid Kerkich Amar, Memocan Elalmis.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.