Nyheter 2014-05-23 Poli önskar sig poäng i present Poli önskar sig poäng i present Domnarvallen
2014-05-23   Skrivet av:

När Huddinge IF firade 100 års jubileum 2012, vann föreningens herrlag trean. Ijol gick man upp från division 2 till norrettan. Snacka om en hisnande snabb resa genom seriesystemet, även om klubben 1996 även då återfanns i landets tredje högsta serie.

I fjol kammade Huddinge hem division 2 Norra Svealand en poäng före Botkyrkaklubben Konyasponor. Stor del i lagets framgång var anfallaren Erido Poli som på 23 matcher gjorde 20 mål. Det gjorde att många klubbar hörde av sig för att få hans namnteckning. I december ifjol fick också Erido Poli visa upp sig för Brage, även om det hela så småningom rann ut i sanden.

-Det blev väl inte mer än att jag fick vara med på två, tre träningar med IKB. Tränaren ville se på olika spelartyper. Det gäller att båda sidorna, tränare och spelare funkar, och det kanske det inte gjorde. Annars tror jag väl att jag var ganska nära att få en plats i Brage, funderar Erido.

Till slut blev det alltså att Erido kommer fortsätta i alla fall ytterligare en säsong till med spel i HIF.

-Jag tycker att det kändes bra med Huddinge, och jag kommer bra överens med tränaren. Jag vill också visa att jag kan göra mål i division 1.

Två mål har det hittills blivit för Poli. Ska man gå efter fjolårets målsuccé så ska försvararna i norrettan var vaksamma, för målen kan komma från alla håll och på olika sätt.

-Om vi ska gå på förra året, så gjorde jag mål från 30 meter, nick, bicykleta, klackspark, det var lite från överallt. Får jag ett läge, så gäller det bara att panga på, skrattar Erido.

Hur högt upp i seriesystemet vill du spela fotboll?

-Självklart vill man spela så högt upp som möjligt och så klart skulle det vara kul att spela utomlands. Men istället för att spela utomlands, om ett lika bra erbjudande dyker från ett allsvensk lag, så skulle jag spela i allsvenskan. Det är inte till vilket pris som helst jag måste till utlandet.

När det gäller spel i division 1 norra, så är det en viss skillnad mot förra säsongen, menar Poli.

-Självklart är det lite bättre kvalitet i den här serien. Men ändå så är det inte så stor skillnad som jag trodde. Även om de lag vi mött har varit bra, så trodde jag de skulle vara ännu starkare.

De två senaste matcherna har Huddinge vänt underläge till seger, vilket såklart är positivt, menar Tumba sonen.

-Det visar att vi är ett hårt arbetande lag.

När det gäller matchen på söndag borta mot Brage så förväntar sig han en tuff match.

-Jag vet inte hur Brage spelar, men det kommer att bli svårt att vinna uppe i Dalarna. Så vitt jag förstår är de favoriter att gå upp i superettan igen. Men vi kommer att ge allt, och jag tror att vi vinner med 2-0 och att jag gör båda målen.

På lördag fyller Erido Poli 23 år, något som det verkade han glömt bort när hemsidan nämnde det.

Vad önskar du dig mest i present?

-Javisst ja, jag fyller år i morgon. Bra du påminde mig, skrattar Erido, och fortsätter:

-Vi är nykomlingar och lite av underdogs, men minst en poäng önskar jag mig i alla fall!

OK, Erido, då får jag tacka dig för du tog dig tid för intervjun.

-Tack själv Per!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.