Nyheter 2014-05-11 Ramin Kiani vill skapa stabilitet Ramin Kiani vill skapa stabilitet Domnarvallen
2014-05-11   Skrivet av:

Inför den fjärde omgången av division 1, så återfinns Västerås SK på en föga smickrande fjortonde plats. En poäng har det blivit så här långt, för VSK som senast 2011 spelade i superettan.

-Vi jobbar hela tiden på att bli bättre, och när vi mötte Luleå som vi tog poängen mot (2-2), så var vi lite skickligare, och skulle kanske haft tre poäng, säger Västerås tränare Ramin Kiani.

 

Det var i augusti ifjol som Ramin Kianai, 46, tog över huvudansvaret i klubben. Uppdraget var då att rädda kontraktet, vilket också lyckades. VSK-coachen väljer nu att försöka jobba långsiktigt och få arbetsro.

-Vi har satt upp som mål att skapa en stabilitet i föreningen. Det är en anrik klubb och det har varit svajigt. Vi vill också få en stabilitet i ekonomin och sportsligt.

 

Inför säsongen så har Västerås fått några meriterade nyförvärv som Robert Medvegy (Degerfors IF) och Andreas Ljunggren-Eriksson (Brage). Dessa pjäser är viktiga hörnstenar i lagbygget, menar Kiani.

-De betyder mycket att få tillbaka dessa hemvändare. Vi har förut haft en inriktning på stor spelaromsättning. Etter Frejmatchen så vill vi börja en ny era. Vi vill ta små, små steg på vägen och i det är både ”Ante” och ”Robban” viktiga.

 

Vilken är din fotbollfilosofi, och kan ni spela den fotboll du vill med det material ni har?

-Jag tror inte vi har tid att prata om min fotbollfilosofi, för det skulle ta hela dagen! Den består av många olika komponenter. Men jag hoppas min filosofi leder framåt med den trupp vi har till förfogande. Jag vill att vi i anfallsspelet ska ha ett kortpassningsspel. Sedan ska vi kunna flytta på motståndarma och ha ett kompakt försvarsspel. Vi ska använda oss av kollektivet och inte spela en och en. Det är också viktigt med ett omställningsspel med många övergångar, säger Ramin.

 

Tidigt på försäsongen möttes Brage i en träningsmatch på Domnarvsvallen (2-0). Det är en match som VSK-tränaren minns genomfördes under sämsta tänkbara yttre förutsättningar.

-Det var en match som kanske inte skulle genomföras då det snöade så mycket. Kanske var det så att Brage gynnades då. Nu är det ny match och nya förutsättningar. Det är två lag som jobbar hårt med sin spelidé.

 

Ramin, om du skulle vilja tippa matchen, vad säger du då?

-Jag brukar inte tippa. Men vi har respekt för IKB. De spelar konsekvent. Vi är bedredda på en tuff fight. Brage har ett fysiskt kunnande som vi måste se upp med. Deras fasta situationer kan bli avgörande, då mittfältarna brukar flyttas upp på fasta situationer som inkast och frisparkar. Hemma är de kompakta!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.