Nyheter Rickard Nilsson: "Blir en jämn match" 2016-06-10 Rickard Nilsson: "Blir en jämn match" Domnarvallen
2016-06-10   Skrivet av:

Många hade innan säsongen tippat BK Forward som ett topplag i serien. Men efter åtta omgångar ligger Örebrogänget på en förhållandevis blygsam tionde plats i tabellen.

-Vi tänker inte så mycket på placeringar, säger inför säsongen nytillträdde tränaren Rickard Nilsson.

 

Med tio poäng, lika många som Brage, är det bara tre måls bättre målskillnad än Piteå IF som gör att Forward ligger på fast mark.

-Serien är enormt jämn. Det är tufft. Nu gäller det bara att kriga stenhårt för poängen, säger Rickard Nilsson som efter förra säsongen tog steget från Damallsvenska KIF Örebro till Forward.

 

Nilsson är trots det aningen prekära tabelläget nöjd över prestationen från sina mannar så här långt.

-Man har alltid mer att ge. Men man får tänka på att det hela tiden är bra motståndare som man möter.

 

Av hävd är det alltid svårt att vinna på Trängens IP. Men inte omöjligt. I fjol fick Brage stryk med 3-1, men vann 2014 med 1-0 efter ett praktskott av Amor Layouni. Av årets fyra hemmamatcher har Forward vunnit tre (Forward-Vasalunds IF 2-0, Forward-Umeå FC 2-1, Forward-Piteå IF 3-1). Enda förlusten (1-2 mot IF Brommapojkarna) spelades på Behrn Arena. I fjol förlorade laget endast en gång på hemmaplan.

-Det är svårt att hitta en enkel förklaring till varför vi är så hemmastarka. Vi har alltid varit starka på Trängen. En faktor kan vara att många lag spelar på konstgräs, säger Rickard Nilsson.

 

Forward kommer närmast med en meriterande 2-0-seger mot topplaget Vasalunds IF i bagaget till lördagens drabbning. Dubbel målskytt blev rutinerade Erik Björndahl (75′, 88′).

-Vasalund var väldigt bra men vi gjorde en fighting insats och kämpade mycket bra. Det var en match som kunde slutat hur som helst, säger Rickard Nilsson.

 

Forwardstränaren har bra koll på motståndarna och förväntar sig en jämn match på lördag eftermiddag.

-Brage är ett bra fotbollslag med bra passningsspel. Pontus Hindrikes är en bra djupledslöpare och Erik Nilsson känner vi väl till sedan tiden i Örebro SK och Degerfors.

 

Inför säsongen förstärkte man truppen med bland andra tidigare Forwardsspelarna Stellan Carlsson (f) och Robin Ingvarsson (mf), båda i fjol i Örgryte IS.

-De känner ju väl till föreningen sedan tidigare, säger Rickard som också kan räkna in mittfältaren Lukman Murad, som visserligen också spelade i Forward förra säsongen, men då på lån från Örebro SK.

Men när svaret på vilken varit lagets bästa spelare så här långt faller valet på en 25-årig mittfältare.

-Emil Berger. Han har varit den jämnaste, säger Rickard Nilsson som sedan 2009 basade för KIF Örebro i Damallsvenskan innan han efter årsskiftet återvände till sin gamla klubb.

 

Mellan 1999-2001 var han assisterande tränare och mellan 2002-2003 huvudtränare i Forward.

-Trevligt att komma tillbaka. Det är ju min gamla klubb sedan jag har varit liten, säger Rickard som också tränat Karlslunds IF.

 

Forward har i dagsläget hela truppen tillgänglig till lördagens viktiga möte.

-Peppar, peppar, men just nu har vi inga skador eller sjukdomar, säger Rickard Nilsson.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.