Nyheter Robbin Sellin tillbaka i grönvitt 2017-12-01 Robbin Sellin tillbaka i grönvitt
2017-12-01   Skrivet av:

Vi startar upp årets grönvita julkalender med att i lucka nummer ett presentera IK Brages första nyförvärv inför säsongen 2018 och återkomsten till Superettan. Vi är mycket glada över att kunna meddela att Robbin Sellin är tillbaka i Borlänge och Brage.

27-årige Robbin Sellin är redan känd för de flesta Bragesupportrar efter sina 82 matcher under säsongerna 2009-2012 för grönvitt. Norrtäljesonen kom till IK Brage från Djurgårdens IF inför säsongen 2009, vilket också blev året då Brage avancerade till Superettan från division 1 förra gången.

 

Robbin värvades sedermera från Brage till GIF Sundsvall under 2012 och gjorde 88 matcher över 4,5 säsong i Medelpad-klubben. Sellin lämnade inför säsongen 2017 Giffarna och provade lyckan i IFK Mariehamn i Finska högstaligan, där det blev 14 poäng på 33 matcher och spel i Champions League-kvalet för Robbin.

 

Nu när IK Brage är tillbaka i svensk elitfotboll flyttar alltså Sellin hem till Borlänge med familjen för att fortsätta på den inslagna vägen med hela dalarnas lag. Robbin är oerhört taggad för att få sätta på sig den grönvita Brage-dressen ännu en gång.

– Äntligen hemma! Det känns otroligt j*vla bra. Jag har alltid sagt att jag ska dra på mig den grönvita tröjan igen så det känns på riktigt ända in i hjärtat. Nu vill jag bara att vi ska sparka igång säsongen. Jag tror det blir ett roligt år och det blåser positiva vindar i Borlänge och Brage. Jag har fått en stark känsla av att klubben har byggt upp något riktigt bra under de senaste åren och nu är det upp till oss spelare att prestera och göra våra supportrar stolta! Jag och min familj är jätte glada över att vara hemma.

 

Sportgruppen är väldigt nöjda med första nyförvärvet inför 2018.

– Vi har jobbat på att få hem Robbin ett tag nu, och det känns väldigt skönt att det äntligen är i hamn. Robbin är en fotbollsspelare av klass som vi vet kommer passa perfekt in i lagbygget inför återkomsten till Superettan. Han har förutom sin mångåriga erfarenhet av spel på allra högsta nivå i både Sverige och Finland även ett stort Bragehjärta, vilket kommer att betyda oerhört mycket för oss.

 

Kontraktet är skrivet över 3 år.

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.