Nyheter Robyn Decker ny sportsligt ansvarig för IK Brage dam 2021-10-26 Robyn Decker ny sportsligt ansvarig för IK Brage dam
2021-10-26   Skrivet av:

Vi är oerhört glada över att kunna presentera Robyn Decker som ny sportsligt ansvarig för IK Brages damverksamhet.

Den 34-årige amerikanskan, som tidigare bland annat spelat i Damallsvenskan med Kvarnsvedens IK, flyttar därmed tillbaka till Borlänge och kliver på sitt nya uppdrag i årsskiftet.

 

Decker, som startade sin spelarkarriär med collegelaget Fairfield University, flyttade direkt efter college till Sverige där hon spelade 8,5 säsong (Vittsjö, QBIK, Jitex, Hovås Billdal och Kvarnsvedens IK) innan hon flyttade vidare till italienska Serie A och Verona Women. De senaste säsongerna har hon spelat i Toppserien i Norge med Avaldsnes, men nu är det alltså dags för henne att ta sig an ett helt annat uppdrag.

 

– Jag har vetat länge att efter min elitfotbollskarriär var slut, då vill jag använda min erfarenhet och kunskap att jobba med att driva damfotbollen framåt. Utvecklingen inom damfotboll i Europa just nu sker i raketfart tack vare att många klubbar satsar lika mycket på damerna, säger Robyn och fortsätter.

 

– När jag hörde att IK Brage skulle starta en damsatsning, så blev jag direkt nyfiken. Jag fick kontakt med Magnus (Olsson, Klubbchef) och efter några intressanta samtal så fick jag möjligheten att jobba som damernas sportchef. Hans och klubbens entusiasm och intresse till att bygga något långsiktigt är precis den sortens resa jag vill vara med på. Det var enkelt att tacka ja till att vara med och bygga något helt från grunden.

 

– Jag har blivit väldigt fint emottagen av alla jag har träffat på IK Brage hittills. Jag var och hälsade på i helgen som var och kände mig verkligen välkommen och att alla var väldigt positiva till klubbens satsning. Och mest av allt kändes det som alla har tro på mig och det ger mig drivkraft och självförtroende till att verkligen bygga något bra och framgångsrikt. Det finns mycket energi och hjärta i IK Brage och det blir spännande att vara en del av klubben, menar hon.

 

Robyn tror att hon, med den erfarenhet hon samlat på sig från sin elitfotbollskarriär, kan bidra med att föra damfotbollen framåt i IK Brage.

 

– Jag kommer bidra med mycket erfarenhet från toppfotboll på damsidan, vilken är någonting som är ganska nytt för Brage. Att styra och driva damfotbollen är väldigt annorlunda jämfört med herrfotboll, och det krävs direkt insyn för att veta vad som är viktigt för damerna både på och utanför planen. Jag har spelat i många olika klubbar och har haft både bra och dåliga upplevelser, vilken ger mig chansen att göra rätt från början i Brage, menar Robyn.

 

– Utöver det har jag en vinnarmentalitet, jag älskar att jobbar hårt, göra de runt omkring mig bättre, och är professionell i allt jag gör. Jag hoppas mest av allt att min positiva energi sprider sig och jag/vi kan skapa en miljö som inspirerar både tjejerna och damerna till att utvecklas som spelare och individer hos oss, säger hon och fortsätter.

 

– Innan jag har kommit ordentligt på plats och fått en bättre inblick så försöker jag tänka optimistisk men realistisk. Denna satsning blir långsiktig, och jag har som mål att ta IK Brage upp till en elitnivå i framtiden. Men det är en lång väg dit, och från början måste vi organisera en plan som kommer hålla i längden, både ekonomisk och fotbollsmässigt. Mitt mål är att skapa en lockande miljö som gör att tjejerna och damerna blir mötta med både en professionell struktur och organisation. Utvecklingsmiljön ska bestå av en tydlig ”röd tråd” som gör det smidigt att anpassa sig när tjejerna kliver upp i åldersgrupper, där damlaget ska vara det stora målet.

 

– Det första målet för damerna blir att bygga ett slagkraftigt lag som tar steget upp till div 1 i den närmaste framtiden och etablera sig där. Därifrån tar vi resten, steg för steg. Men just nu ser jag mest fram emot att komma på plats och börja jobba ordentligt med den fina gruppen jag har runt omkring mig, avslutar hon.

 

Brages klubbchef Magnus Olsson är väldigt nöjd över rekryteringen av Robyn:

 

– Som ett led i att fortsätta utvecklas som klubb har vi rekryterat in Robyn Decker som sportchef för vår damverksamhet. Detta för att ge oss förutsättningar på vår resa mot eliten. Hon kommer direkt från en internationell spelarkarriär på allra högsta nivå där hon verkat i många år. Robyn kommer att ansvara för hela vår damverksamhet, samt ha en nyckelroll i uppbygganden av vår akademiverksamhet på flicksidan, menar Olsson och fortsätter.

 

– Robyn kommer in med en stor erfarenhet och professionalitet. Hon har ett stort driv, vilket kommer att ge oss goda förutsättningar att ta kliv med vår dam- och flickverksamhet. Vi är mycket nöjda med att lyckats få denna rekrytering i mål och hon blir en stor tillgång för IK Brage, avslutar Magnus Olsson.

 

Robyn ansluter till IK Brage och Borlänge efter årsskiftet, varmt välkommen in i Bragefamiljen.

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.