Nyheter 2022-01-06 Roni Hajo skriver proffsavtal Roni Hajo skriver proffsavtal
2022-01-06   Skrivet av:

Vi är glada över att meddela att Roni Hajo flyttas upp från vår akademi, då han skrivit sitt första proffsavtal med grönvitt.

19-åringen, som är fostrad i Brage sedan barnsben, tar nu alltså steget upp till A-laget då han kritat på för de kommande två åren.

-Det har varit ett mål som jag strävat efter redan sedan barnsben, så det känns fantastiskt kul att äntligen nå dit. Jag känner en stolthet och en stor motivation, säger Roni om att få chansen i Brages A-lag.

 

Under föregående säsong var Roni lagkapten i vårt u19-lag, där han var en starkt bidragande anledning till att de vann sin serie och tog steget till u19 Superettan 2022.

-Under senaste året tog jag på mig ett stort ansvar i u19 och med det utvecklade jag mitt ledarskap och kommunikation både på och utanför planen. Jag utvecklade mina spelfärdigheter och även ett lugn med boll.

 

Roni ser fram emot att köra igång sin första seniorsäsong och hoppas kunna ta ytterligare steg i sin utveckling.

-Mina förväntningar för kommande säsong är för mig att kämpa, med fokus på min egna utveckling och se resultat i form av att få chansen att spela matcher, och då ta den, säger han och fortsätter.

 

-Jag vill att vi som lag lägger ner ett hårt arbete för både oss själva och för hela Borlänge. Det är en ny trupp som jag förväntar mig ska vara början på något stort, avslutar han.

 

Ola Lundin om Roni Hajo:

-Roni började sin resa i Brage som åttaåring och nu står han är som nittonåring med ett A-lagskontrakt i handen, och redo för sin första seniorsäsong. Roni har alltid brunnit för sin fotboll men den utveckling han haft det senaste året som han visat dels i U19-serien, där han som kapten styrde laget mot serieseger, men också på de A-lagsträningar han deltagit i har varit väldigt kul att se. Nu ska Roni i lugn och ro börja arbetet med att bli elitspelare på seniornivå och det ska bli otroligt spännande att följa.

 

Varmt välkommen till A-laget Roni, tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

Fakta Roni Hajo

Född: 2002

Längd: 188

Fot: Vänster

Position: Mittback

Moderklubb: IK Brage

Senaste klubb: IK Brage akademi

Bästa egenskap på planen: Väldigt aktiv i kommunikationen, bra uppspel och är inte rädd för att det ska smälla.

Bästa egenskap utanför planen: Skulle nog beskriva mig själv som en energispridare, skämtsam och lätt att prata med.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.