Nyheter 2014-06-23 Rosendal: ”Alla är laddade” Rosendal: ”Alla är laddade” Domnarvallen
2014-06-23   Skrivet av:

Ny för säsongen i Brage är målvakten Peter Rosendal som så här långt varit mycket stabil. Bara sex insläppta mål och fyra nollor är facit för 26-åringen som har Forssa BK som moderklubb.

-Jag tycker formen känns bra, säger Peter som ser fram emot mötet mot Dalkurd.


-Ett derby är alltid ett derby där både spelare och publik kommer att vara laddade.
Brage är på jakt efter säsongens första seger i tredje mötet mot Dalkurd. 1-1 i en träningsmatch och förlust 1-2 i cupen är facit så här långt.
-Nu vill vi har revansch, säger Peter som jämför dom båda lagen:
-Deras styrka är att dom är bra att rulla boll. Om man jämför fysisken så är vi tyngre i luften än dom.

Du som målvakt har du läst dig in på deras spelares styrkor?
-Man vet ju lite eftersom vi tränar på samma plan. Man kollar in hur de fungerar i vissa situationer och tittar på deras spelares bästa och sämsta fot. Sedan försöker man se på olika frisparkssituationer och hur de lägger straffar.

Efter Frejs 2-0 seger borta mot Athletic är avståndet tio poäng till serieledarna. Ett avstånd som Peter menar snabbt kan ätas upp.

-Det kan gå fort, tre matcher så är man nästan ikapp. Frej har haft en del flyt med knappa segrar. Det gäller att vi tar en match i taget, men vi får inte tappa något mer till dom, menar Rosendal.
Peter har tidigare spelat i klubbar som Örebro SK/Ungdom, Väsby United och norska FK Mjölner. Men i närheten av ett hett Borlängederby, där mycket pekar på runt 3000 på läktarna, har han aldrig varit.
-Närmast tidigare ett derby är i så fall när vi i Väsby mötte Syrianska och Hammarby, och då Örebro spelade mot IFK Norrköping. Men nu är det en helt annan sak med två lag från samma stad.

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.