Nyheter 2018-05-10 Rosendal inför lördagens match Rosendal inför lördagens match
2018-05-10   Skrivet av:

På lördag väntar ett toppmöte på Domnarvsvallen när tabelltrean Falkenbergs FF kommer på besök.

Brages förlustnollan är fortfarande intakt efter 0-0 borta mot Jönköpings Södra senast. Däremot åkte ”laget från havet” på säsongens första förlust efter 0-2 hemma på Falkenbergs IP mot Östers IF.

 

Mötet mot J-Södra var en tillställning som innehöll få klara målchanser och Bragemålvakten Peter Rosendal hade en förhållandevis lugn kväll.

-Det var en svår match att stå. Mest psykiskt, då det gäller att vara påkopplad hela tiden. Det kan komma en slumpchans eller ett avslut när som helst.

-Sedan var gräsplanen svårspelad och det studsade, då gällde det att vara än mer på tårna.

 

Hemmalaget Jönköping Södra var närmast mål när Pontus Hindrikes tillbakaspel var nära att smita in vid Rosendals högra stolpe. En förklaring till situationen kan vara svårigheten med kommunikationen.

-Det var nere vid deras hemmaklack. De höll låda hela matchen. Jag ropade till Pontus att spela ett vanligt tillbakaspel, han missbedömde den, men jag såg tidigt att den inte skulle gå in. Det var rätt så lugnt.

 

Nollan var säsongens andra för ”Rosen”. Den första kom i premiären borta mot AFC Eskilstuna. Brage-målvakten har hållit en jämn och hög standard och har varit högst bidragande till lagets fina säsongsinledning.

-Jag fick en bra start och höll nollan direkt. Självförtroendet har sedan stigit från match till match.

 

Hur tycker du steget från division 1 till superettan har varit?

-Jag visste hur det fungerar. Jag hade en bra försäsong, formen har känts bra och jag har fått varit skadefri. Det har varit en bra start och det här känts riktigt bra.

 

Vilken räddning har varit den bästa du gjort så här långt i serien?

-I första matchen mot AFC fick jag göra några bra räddningar. Men räddningen mot Helsingborg i slutet var väldigt viktig, så vi fick med oss en pinne.

 

Peter Rosendal har stått samtliga matcher så här långt i serien, vilket har betytt att Oliver Bergman fått nöja sig med att sitta på bänken. En viktig del i framgångarna har också målvaktstränaren Peter Kristoffersson varit.

-Det funkar bra mellan oss tre. Vi har en bra dialog och konkurrenssituationen är hård mellan mig och Oliver. Det är ett krig på träningarna, det är väl som det ska vara.

 

I matchen mot J-Södra gjorde ytterbacken Pontus Hindrikes sin andra match från start och mittbacken Carlos Garcia sin första. ”Hinken” ersatte Jalid Kerkich Amar medans Garcia tog varningsavstängde Alexander Zetterströms plats i mittförsvaret. Trots omdisponeringarna tycker Peter Rosendal det inte var några problem med halva backlinjen utbytt från Helsingborgsmatchen.

-Carlos spelade hela förra säsongen och Pontus var med i de flesta matcherna. Det fanns en kemi där redan, så det blev inte så stor skillnad. Vi vet vart vi har varandra, så den defensiva biten blir enkel.

 

Falkenbergs FF, som slutade fyra förra säsongen i superettan, har tappat några tunga pjäser sedan fjolåret. Anfallaren Stefan Rodevåg och lagkaptenen David Svensson har båda lagt av. Rutinerade försvararen David Johansson har också försvunnit. På plussidan finns bland annat mittfältarna Robin Östlind (Östers IF) och Karl Söderström (Varbergs BoIS) samt Anton Wede (Gais).

 

Vad känner du till om Falkenberg?

-Jag har sett några matcher på TV, men annars har jag inte hunnit sett dem så mycket än. Men de har en mängd duktiga spelare. Det är ett lag som gillar att ställa om, och vi kommer att ha en mer grundlig genomgång av dem nu under de sista träningarna innan matchen.

 

Brage kommer träna idag (torsdag) och sedan blir det en matchförberedande träning på fredag.

-Sedan kommer vi bara känna på mattan och hitta den rätta känslan.

 

Vad tror du kommer avgöra matchen på lördag?

-Det lag som tar jobbet hårdast kommer att vinna. Jag tror det blir en fartfylld match. Vädermässigt ser det ut som att det kommer bli varmt så jag hoppas på bra publikstöd.

 

Noterbart är att mittbacken Alexander Zetterström åter är tillgänglig efter sin varningsavstängning.

 

Matchen startar 18:00 på Domnarvsvallen. Se till att köpa din biljett redan nu för att slippa köerna till biljettluckorna: http://ikbrage.ebiljett.nu/

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.