Nyheter 2018-10-20 Rosendal inför söndagens match Rosendal inför söndagens match
2018-10-20   Skrivet av:

Det har nästan gått två veckor sedan matchen mot AFC Eskilstuna. På söndag har IK Brage ny hemmamatch, när Jönköping Södra IF gästar Domnarvsvallen i den 27:e omgången av Superettan.

 

Bragemålvakten Peter Rosendal, känner sig taggad inför matchen.
-Känslan är bra tycker jag. Vi har haft lite lagsammanhållning med curling i början av veckan. Nu är vi igång med träningen igen. Det är bra stämning i truppen, och jag är sugen på match igen.
Hur känns formen för egen del?
-Det känns bra. Jag åkte på en förkylning och feber förra veckan, så det var lite segt. Nu är jag tillbaka i full träning igen.

 

Peter Rosendal, som stått alla 26 matcher i superettan säger sig, trots en småtung höst, vara i stort sett nöjd med sin egen insats så här långt.
-Ja det måste jag säga. Det har känts bra, sedan är det synd vi släppt in så mycket under hösten, det är inte så roligt. Över säsongen måste jag säga jag är nöjd. Man har haft några matcher, där man gjort poängavgörande räddningar.

 

Söndagens motståndare Jönköping, som förra säsongen trillade ur allsvenskan, har efter en dålig start fortsatt fått kämpa på den undre delen av tabellen. Vårens möte på Stadsparksvallen, som slutade 0-0, var en chansfattig match.
”Rosen” är inställd på en tuff match på söndag, mot en motståndare som kämpar för att lyfta från sin trettonde plats.

 

-Det kommer att vara ett stenhårt kämpande J-Södra. De har lite kniven på strupen och kommer att löpa för allt de kan och kriga till 110 procent från minut ett. De har många rutinerade spelare, blandat med yngre spelare. Det blir ett tufft och taggat motstånd som kommer.

 

Till sist. Har du någon hälsning till alla Bragefans?
-Ja, det är att de ska komma ner och stötta oss i de två hemmamatcher som är kvar, och skapa en feststämning. Det hade varit kul. För oss spelare är det alltid roligare spela när det är lite folk på matcherna. Det gör att vi höjer oss och rycks med. Det var bra drag mot AFC, och vi hoppas på samma stöd på söndag, säger Peter Rosendal.

 

Saknas gör varningsavstängda Joseph Ceesay.
Matchstart söndag 21 oktober klockan 17:30

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.