Nyheter 2021-01-03 Rosendal lämnar Brage Rosendal lämnar Brage
2021-01-03   Skrivet av:

Vi säger stort tack för allt till Peter Rosendal som nu lämnar IK Brage.

”Rosen” anslöt till klubben inför 2014 och har varit med på en resa där hans insatser och betydelse under åren inte nog kan belysas.

-Jag har svårt att få fram det i ord, men att lämna en klubb som blivit som en andra familj för mig känns otroligt tungt, säger Rosendal och fortsätter.

 

-Jag kom hem till Dalarna och Brage för att starta en resa, och det var att ta klubben tillbaka till eliten igen, efter att klubben rasat ur Superettan 2013. Det har varit en tuff resa, som började 2014 och följdes av några hårda år i division 1. Men när vi 2017 vann serien och hela klubben var på rätt väg igen så var ett av mina personliga mål avklarade. Efter det var nästa steg att ta klubben till finrummet och Allsvenskan igen, vilket var väldigt nära 2019, men tyvärr så föll vi på målsnöret.

 

Rosendal har med sina sju säsonger i grönvitt varit en betydande del i att klubben återigen cementerat sig i elitfotbollen, och förklarar att Brage betytt oerhört mycket för honom.

-Avancemanget till Superettan 2017 samt kvalet till Allsvenskan förra säsongen är två av de bästa minnena som verkligen sticker ut från min tid i Brage, minnen som kommer leva kvar inom mig.

 

-Som dalmas har det varit en ära att få dra på sig Bragetröjan och kliva in på Vallen inför Serik Fans och Borlängepubliken. Personligen känner jag mig stolt över vad jag som spelare har uträttat i Brage, men tyvärr blev det inte det slut på den här resan som jag själv ville, säger han och fortsätter.

 

-Jag vill rikta ett stort tack till alla i IK Brage som har tagit hand om mig på ett fantastiskt sätt och fått mig att trivas från dag ett under mina sju år. Sammanhållningen i och runt föreningen har under alla år jag tillbringat i klubben varit väldigt stark, och jag är tacksam över att få ha varit en del av detta. Jag vill även tacka Serik Fans som alltid har stöttat laget och mig på ett fantastiskt sätt runt om i hela Sverige, avslutar #88.

 

Brages sportchef Ola Lundin säger såhär om att Rosendal nu lämnar föreningen.

-När Peter nu lämnar känns det självklart i hjärtat, konstigt vore annars. Rosen har varit med på resan under hela min tid i Brage och varit starkt bidragande såväl som spelare och som individ. Han lämnar ett tomrum samtidigt som han gett klubben och alla supportrar starka minnen som kommer finnas där för alltid. Personligen tror jag Peter kommer tillbaka till Brage på ett eller annat sätt i framtiden, men just nu kan vi bara tacka för hans tid i grönvitt och för hans insatser för klubben. Peter ska vara väldigt stolt över sina sju säsonger och sitt bidrag till IK Brage.

 

Vi tackar Rosen för allt och önskar honom lycka till, på återseende!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.