Nyheter 2013-07-11 Ryan Gilligan till IKB Ryan Gilligan till IKB
2013-07-11   Skrivet av:

Engelsmannen Ryan Gilligan ansluter till IK Brage på fri transfer efter att kontraktet med Östersunds FK löpt ut.

 

Ryan Gilligan, som under större delen av sin karriär representerat Northhampton, är en central mittfältare som även har kvaliteter som mittback. Fostrad i Watford kom han till Northhampton Town under 2005 och spelade där till maj 2011 då han anslöt till Östersunds FK. Ryan inledde sin karriär som anfallare men har på senare år mest spelat som defensiv mittfältare samt mittback. Ryan Gilligan har skrivit på ett kontrakt som räcker säsongen ut och som per automatik förlängs med ett par år förutsatt att IKB spelar i Superettan 2014.

 

– Det är ingen hemlighet att vi letat efter en central mittfältare med tanke på de tråkiga skadorna vi fått på Toompuu och St Cyr, säger Brages sportchef Michael Kallbäck. Att Ryan även kan spela mittback gör honom än mer intressant. Vi har kunnat följa Ryan på nära håll i ÖFK under nästan ett år och sett fina prestationer som gör att vi är eniga över att han är rätt spelare att satsa på.

 

Under sin tid i Östersunds FK har Ryan varit en av klubbens bästa spelare. Det är en stark spelare som tycker om att kommunicera i 90 minuter. Han har den typiska brittiska inställningen och är trots sin låga ålder väldigt erfaren med över 180 matcher i Engelska League One och Two. Ryan får ses som en passningsäker mittfältare som dessutom gör en del mål.

Gilligan avslutade sin sejour i Östersunds FK med att åka hem till England i förtid, skälet till detta valde ÖFK att hålla internt. IK Brage har fått tagit del av anledningen till uppbrottet och noga vägt in detta i rekryteringen. Gemensamt med Ryan Gilligan väljer vi att dra ett streck över det som varit och kommer inte att kommentera detta ytterligare i media.

 

– Vi får in en vinnarskalle med bra fötter, fortsätter Kallbäck. Någon som hörs på plan, nästan i klass med Zvesse och som kommer att bidra med sin erfarenhet och spelskicklighet.

 

IK Brage hälsar Ryan Gilligan med flickvän varmt välkomna till IK Brage och Borlänge!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.