Nyheter 2021-09-20 Så gick snacket efter GAIS Så gick snacket efter GAIS
2021-09-20   Skrivet av:

Matchen mot GAIS utvecklade sig till en tillställning som de flesta Brageanhängare vill glömma så fort som möjligt. Matchen slutade med en svidande 1-4 förlust och resultatet betyder att vi ramlade ner till trettonde plats, då vi summerar omgång 21.

 

En av av många besvikna efteråt, var ytterbacken Axel Sjöberg.

-Det känns som en stor d-a käftsmäll. Det kändes bra i början tills vi falerar totalt. Det som gör mig orolig är att det inte fanns någon inställning. Det känns som vi har dem, och i första har vi en del lägen, och kunde avgjort matchen. Men det är lätt att vara efterklok nu. Det är bara upp på hästen igen, och låt det brinna in i träningsveckan.

 

Axel Sjöberg som är en av lagets nyförvärv, tyckte att man kunde gjort bättre ifrån sig i offensiv box.

-I första var det mycket fram och tillbaka, och hade vi haft den rätta inställningen och ”killer-instinkten” hade vi kunnat plockat hem det här. Men det är omöjligt som det ser ut som idag.

 

-Vi brukar vara starka i andra, med mycket energi, men idag spelade de ut oss under andra halvleken, och vi får ge dem det.

 

Axel Sjöberg var själv den som orsakade GAIS andra straff, något som bara är att acceptera.

-Det är surt att åka på två straffar, men det är fotboll.

 

Medveten om lagets klena match, så förstår han att merparten av publiken hade det jobbigt att uppleva matchen från sidan.

-Det kan inte har varit kul för fansen att se matchen, men det är bara att glömma den här matchen och ta med oss det som är bra. För i första maler vi stundom ner dem, vinner dueller och andra bollar.

 

Nyförvärvet från IK Sirius , Joakim Persson, som varit krasslig en tid på grund av Covid-19, byttes in i andra halvlek för att försöka få in mer liv och fart i laget.

 

Hur upplevde du matchens första timme från bänken?

-Innan de gör 0-1 tycker jag vi spelar bra, och har några lägen. De rinner igenom oss några gånger. Sedan gör de mål och får en straff. Sedan tappar vi det och då blir det tyvärr mål på mål.

 

Persson hade ett av Brage få målchanser i andra halvlek vid ställningen 1-4.

-Jag försökte få den på första stolpen, men jag kom i lite fel vinkel. Det var en bra boll av Adrian, och kanske att det ska vara mål.

 

Så länge IKB låg under med två mål, fanns hoppet kvar till poäng. Men när GAIS gjorde 1-4, var matchen i praktiken över, säger Brageanfallaren.

-Vi vet att vi kan vända tvåmålsunderläge, det har vi visat flera gånger. När de gör 4-1 känner vi att vi behöver ett snabbt mål, annars blir det tufft.

 

Efter att han inte varit helt kurant den senaste tiden, säger Jocke att han nu är på väg tillbaka, och hoppas att få mer speltid mot Jönköping nästa lördag.

 

Med mindre än en tredjedel kvar, känns varje match alltmer betydelsefull, med tanke på det knepiga läge Brage satts sig i tabellen.

-Varje match är jätteviktig. Tar man tre poäng kan klättra flera placeringar, och förlorar man kan man rasa ner. Det kanske bli spännande ändå in i slutet. Varje match är hundraprocentigt viktiga. Det kan också bli viktigt med varje mål, för det kan bli målskillnad som avgör. Det gäller bara vi är fokuserade i varje match, säger Joakim Persson.

 

IKB-tränaren Klebér Saarenpää hade svårt direkt efter slutsignalen att sätta fingret på varför laget stod för en sådan pass svag insats, när så viktiga poäng stod på spel.

-Jag har ingen förklaring. Det var enkla misstag. Situationer som de helt enkelt gör bättre än oss. De gör mål på chanserna och då blir det tufft. Det är inte roligt att vara Brageit och se vår prestation idag.

 

I den första halvleken fick Brage ofta möta ett kompakt GAIS försvar, när hela laget fanns på egen planhalva.

-De spelade disciplinerat och lämnar ytor framför och packar ihop sig. Vilket gör att vi måste hitta en avgörande passning eller komma fram på kanterna. Första halvlek är helt okej sedan gör de två inläggsmål, och en straff. Det blir tufft att hantera. Sedan får vi ett psykologiskt hörnmål och är med i matchen. Vi går in i halvlek med tillförsikt, och kan snacka ihop oss och komma ut som ett bättre lag. Men det gör vi inte, säger Klebér besviket.

 

Efter att vi i fler matcher vänt underläge till poäng, var vi den här gången långt ifrån att göra det ännu en gång. Ett GAIS med en stor klack på plats, stod för en solid andra halvlek, och ingen hade protesterat om de vunnit med större siffror.

-I andra får de 3-1 och då får vi jaga, och trasar sönder oss själva. Gais gör det bra, och vi har inte dagen att komma ikapp. Jag blir trött på att vi ska jaga hela tiden. Det är dåliga odds när det varje gång blir 0-1. Grunden är att vi ska spela 0-0 och hålla nollan. Men i de senaste matcherna har vi släppt in fruktansvärt mycket mål. Vi får se över hur vi ska stoppa blödningen eller om spelare kan steppa upp. Jag är besviken idag, och får rannsaka mig själv vad vi kan göra bättre.

 

Brage utnyttjade alla fem byten, men inte ens det gjorde att matchbilden ändrade sig i andra halvlek.

-Bytena gav inte det vi önskade. Vi har många friska, och det gäller att göra det som ett lag, och inte hoppas ett par stycken kan göra skillnad.

 

Två förluster i rad är inte vad vi hade räknat med, och nu gäller det att komma tillbaka på vinnarspåret igen, när Jönköping står för motståndet kommande lördag.

-Nu gäller det att nollställa sig i det hela, och inte få så mycket dåligt med sig, avslutar Klebér Saarenpää.

 

Text: Per Lindgren.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.