Nyheter 2018-10-27 Saarenpää inför Halmstad borta Saarenpää inför Halmstad borta
2018-10-27   Skrivet av:

Med tre omgångar kvar av Superettan är det fortfarande öppet om vilka lag som får kliva upp till Allsvenskan, som degraderas till division 1 och vilka som får kvala till respektive serie.

Det enda som är klart är att Helsingborgs IF i fredags blev klara för högsta serien (grattis), efter att AFC Eskilstuna fått nöja sig med en poäng i bortamötet mot Landskrona BoIS.

Falkenbergs FF har greppet om andraplatsen, då man är tre poäng före AFC Eskilstuna och med en match mindre spelad.

 

I och med det oavgjorda resultatet mellan Landskrona och AFC har tabellfyran Halmstads BK fortfarande chansen knipa kvalplatsen. Halläningarna är sju poäng bakom AFC Eskilstuna, och behöver i praktiken tre poäng mot IK Brage för att fortfarande ha möjligheten komma trea inför de två sista omgångarna.
-Jag tror de kommer att gå ”all in” för att vinna matchen, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää.

 

Brage tog i senaste omgången en efterlängtad seger då man under matchens sista 19 ordinarie minuter på Domnarvsvallen vände 0-2 till seger med 3-2 mot Jönköpings Södra.
-Det var väldigt skönt att få vinna. Framförallt på det sättet, vilket var första gången för oss. Det var en skön styrka att tro på sakerna in i det sista.

 

På söndag väntar bortamatch mot topplaget Halmstads BK på klassiska Örjans Vall. Resan ner till Halmstad började på lördagen.
-Vi kommer att vara väl förberedda. Vi har haft två taktiska dagar, som en direkt anknytning till det som kommer hända på söndag och till förhållande vad Halmstad gör och vad vi ska göra. Vi kommer ha en lugn träning på gräs därnere. Vi förbereder oss för en höstmatch på deras arena och kommer vara redo för fight.

 

Att matchen spelas på gräs kommer inte innebära några större ändringar i spelet.
-I princip blir det samma. Men det finns vissa parametrar som vi väger in och värderar högre när det är den här typen av match, än vad vi kanske behöver göra på en konstgräsplan.

 

Brages seger mot J-Södra var den första sedan den 1 september, då det blev 1-0 mot IK Frej Täby Domnarvsvallen.
På bortaplan har Brage tre raka förluster och senaste bortasegern daterar sig drygt två månader tillbaka då det blev 2-0 på Gavlevallen mot Gefle IF FF.

Hur ska ni göra för att vinna borta igen?
-Vi ska fortsätta med det vi har gjort hela säsongen.
Även om det inte blivit några poäng i de senaste bortamatcherna, har spelet stundtals varit bra.
-Mot Falkenberg på gräs gjorde vi en bra prestation, men lyckades tyvärr inte dra det längsta strået. Vi ska inte ändra så mycket utan fortsätta på den krigarinställning vi har, så får vi se till att marginalerna är på vår sida och att vi förtjänar det.

 

Kvastarna, som i fjol degraderades från allsvenskan, är ett lag med flera profiler.
Målvakten Malkom Nilsson är en av seriens bästa. Rutinerade mittbacken Peter Larsson värvades inför säsongen från Helsingborgs IF och har varit säkerheten själv. På mitten finns Ivo Pekalski som i sommarfönstret lånats in från League One laget Oxford United. Framåt finns offensiv kraft i form av japanen Kosuke Kinoshita och evigt unge Johan Oremo, 32 år.
-De har många olika spetsegenskaper som är intressanta att bygga vidare på för att få en bra helhet. De har också bevisat det, då de är med och nosar på ett eventuellt kval.

 

Med tre omgångar kvar har Brage gjort en imponerande säsong under ledning av tränartrojkan Klebér Saarenpää ,Bernhard Brcic och William Bergendahl. Laget, som av flera experter tippades i botten, visade redan från start att man i stället var ett lag för övre halvan.
Klebér ser fortfarande en utveckling i laget.
-Allt har ju blivit bättre sedan starten av serien. Vi har blivit bättre i våra värderingar. När och vart på planen vi gör det vi behöver göra och att vi är mer cyniska. Vi hade en lite dipp när vi gick i fällan, men har rättat till det och är på rätt spår igen för att hålla i nittio minuter och kunna maximera våra chanser att vinna matcher. Det är ett mognare Brage nu än vi var i början, vilket kommer göra med tid vi blir stabilare, säger Saarenpää.

 

Bragebossen känner sig laddad inför söndagens tillställning på Örjans Vall.
-Vi vet vad vi har att förhålla oss till. Vi har våra utmaningar att få ihop det. Som vi sagt från början så gillar vi läget och sedan jobbar vi med vi har. Oavsett så viker vi aldrig ner oss och så kommer det vara vägen in. Vi kommer definitivt vara redo på söndag att ta upp fighten mot Halmstad.

 

Halmstad har mittfältaren Thomas Boakye avstängd.

 

Brage får klara sig utan målvakten Filip Roos (sjuk), försvarsspelaren Carlos Garcia (mikrobristning i vaden) och anfallaren Christian Kouakou (knä).

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.