Nyheter Saarenpää inför matchen mot Östers IF 2018-08-10 Saarenpää inför matchen mot Östers IF
2018-08-10   Skrivet av:

IK Brage hade en tuff tillställning i måndags mot Gais på Gamla Ullevi, där flera spelare tvingades bryta matchen.

 

Både Erik Nilsson, Alexander Zetterström och Kristian Andersen fick kasta in handduken på grund av olika anledningar.
Men lyckligtvis är både Zetterström och Andersen tillgängliga igen till lördagens hemmamatch mot Östers IF. Mittfältaren Erik Nilsson kan dock inte spela på grund av den smäll på foten han råkade ut för mot Gais. Dessutom får Brage klara sig utan mittfältaren Oscar Lundin och mittfältaren Benjamin Hjertstrand som båda är varningsavstängda.

 

-Det kommer bli ett test för oss, och några kommer få spela på ovana positioner säger Brages tränare Klebér Saarenpää som ändå känner sig trygg med sin trupp.
-Det kommer bli intressant att se hur robusta vi är. Men vi har vår struktur och jag är övertygad att vi kommer lösa den här utmaningen.

 

 

Tidigare i veckan gjorde Brage klart med anfallaren Christian Kouakou från Nyköpings BIS och mittfältaren André Kamp som närmast kommer från Kristianstads FC. Båda kommer finnas med i truppen mot Öster.
Hur vill du beskriva nyförvärven?
-Christian, som ersätter Alexandersson (Simon) är en duktig forward som suger upp målchanser. Det är en målgörare som ger oss ett djupledsspel. Han är ganska lik Samuel Aziz, så vi har två spelare av den typen. André är en spelintelligent, energisk och skicklig spelare. Han kommer växa in i rollen hos oss med sin klokhet.
Kamp, senast i söderettanlaget Kristianstads FC men med Österslövs IS som moderklubb, är användbar i flera roller på mittfältet.
-Han är en innermittfältare med en offensiv roll som ”åtta” i grunden. Vi kommer skola in honom antingen som det eller ”sexa”, säger Saarenpää om den talangfulle 19-åringen.

 

 

Eftersom de båda division 1-serierna har haft ett tre veckor långt sommaruppehåll kan de båda nytillskotten vara något ringrostiga.
-De drog igång med sin träningsverksamhet i måndags, alltså för fem dagar sedan. Vi får se och utvärdera var de ligger fysiskt under resans gång och sedan ta det därifrån. Vi hoppas få in de så fort som möjligt.

 

Brages senaste match mot Gais var tuff och intensiv, där spelet stundtals böljade fram och tillbaka. Bragetränaren tror på en annan matchbild mot Öster.
-Det blir nog en mer kontrollerande match. Det var väldigt mycket känslor och kamp mot Gais. Båda pressade högt och boll bytte lag väldigt ofta. Nu tror jag det blir mer kontrollerat från bägge lagen, som kommer få jobba med sin spelidé.

 

 

1-1 mot Gais var en viktig poäng som visade att man inte står och faller med bortflyktade anfallaren Simon Alexandersson.
-Alexandersson är historia nu. Vi kör vårt race och försöker göra så bra prestationer som möjligt. Senast räckte det till en poäng mot Gais. Även om man alltid drömmer om tre, så tar vi det som matchen utvecklade sig.

 

 

Under transferfönstret har Öster fått offensive brassen Joao Pedro och mittfältaren Christian Ljungberg från Gefle IF FF. På minuskontot finns anfallaren Zackarias Faour (IK Sirius) och anfallaren Admir Bajrovic (Gefle IF FF).
Klebér är imponerad av Öster som lag och deras stigande formkurva.
-De har vuxit in i sin roll och spelsätt, allt efter säsongens gång.
De är ett stabilt och bra lag just nu, där de har hittat sina roller och är mer effektiva. De är ett svårslaget lag som påminner lite om oss i sitt spelsätt.

 

Publiken är varmt välkommen till Domnarvsvallen, entrén öppnar 15:00 och matchstart är 16:00 .

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.