Nyheter Saarenpää och laget längtar till match 2018-05-04 Saarenpää och laget längtar till match
2018-05-04   Skrivet av:

IK Brage är obesegrade efter fem omgångar. Två vinster och tre oavgjorda matcher innebär en fjärde plats i tabellen. På lördag kväll väntar fjolårets allsvenskar Jönköpings Södra IF på Stadsparksvallen.

 

Bragetränaren Klebér Saarenpää känner harmoni i truppen efter den fina inledningen.
-Det ger oss en skön känsla och självförtroende. Det är gott mod i gruppen. Vi har mött bra motstånd och fått jobbat hårt för poängen. Vi mår väldigt bra just nu.

 

Lördagens motståndare Jönköpings Södra IF har haft en tuff inledning på serien. Efter fyra raka förluster kom första segern i tisdags borta mot Norrby IF.
Smålänningarna fick sin första hemmamatch i andra omgången mot Landskrona BoIS flyttad till Borås Arena, eftersom Stadsparksvallen inte var i speldugligt skick. Därför kom den ”riktiga” hemmapremiären först i den fjärde omgången i derbyt mot Östers IF. Planen var då väldigt svårspelad och Klebér är beredd på samma underlag på lördag.
-Den var inte den bästa. Men det kan ha hänt mycket på två veckor. Men jag räknar med en tuff fysisk match i och med att den då var väldigt tungsprungen. Om den går sönder kommer det bli mycket mer kamp än på konstgräs. Jag räknar med en fighter tillställning.

Matchen på lördag blir den andra på gräs för Brage. I omgång tre blev det seger med 2-1 mot Östers IF på Myresjöhus Arena.
-Jag tror på en liknande match igen. Vi fick spela en man mer i mer än fyrtio minuter och det underlättade för vår del, men annars tror jag på en liknande match.

 

Laget har under veckan inte tränat på naturgräs, men kommer göra det dagen före.
Hur har ni förberett er?
-Vi har pratat om planen och räknar med en tungsprungen och mjuk gräsplan. Vi kommer åka tidigt på fredag och träna på gräs i Jönköping, dock inte på matcharenan.

 

Efter det förhållandevis täta och hårda matchandet har det bara fram till torsdagen blivit en träning efter Helsingborgsmatchen.
-Vi såg till att ta några dagar extraledigt. Det var välförtjänt för spelarna då vi inte haft mycket ledigt. Vi har fått möjlighet att kunnat komma bort och fått andas lite, säger Saarenpää som menar truppen känns bra både psykiskt och fysiskt och att man är väldigt nöjda i dagsläget.

 

Matchen på Stadsparksvallen spelas på den något annorlunda tiden klockan 18.00 på lördag kväll. Det innebär lite andra rutiner i förberedelserna.
-Vi kommer inte ha någon träning på matchdagen. Men vi kommer att aktivera oss i någon form under dagen så att vi är förberedda. Jag hoppas att vi kan komma in på arenan under förmiddagen för att skapa oss mentala målbilder. Sedan förbereder vi det sista innan kvällens match.

 

Bragetränaren menar känslan inför matchen inte kan vara bättre med en dag innan kickoff.
-Det känns bra. Det gör det alltid i och med att vi i ledarteamet gör analysen så pass tidigt. Vi har en bra blick hur Jönköping är och hur vi vill formera vårt lag.

 

Brage får klara sig utan avstängde mittbacken Alex Zetterström. På skadelistan finns sedan tidigare Filip Roos och Erik Larsson. Mittfältaren Marcus Astvald, som fick kliva av mot Gais (häl), stod över senast mot Helsingborg och är ett frågetecken. Dessutom har han i veckan fått halsont.
-Vi får se om han blir aktuell, säger Klebér Saarenpää.

 

 

/Olov Lindgren

 

För er som inte är på plats i Jönköping.
Se gärna matchen på CMore  tillsammans med andra Bragefans på Pitchers i Borlänge.

Tillsammans är vi IK Brage


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.