Nyheter Säker seger för Brage mot Huddinge 2014-09-14 Säker seger för Brage mot Huddinge Domnarvallen
2014-09-14   Skrivet av:

Brage tog en klar seger när man vann med 4-0 (3-0) i bortamötet mot Huddinge på Källbrinks IP.

-Vi gör en bra insats och ett grymt uppoffrande jobb, säger Bragetränaren Bosse Wålemark.

 

Bortalaget var klart bättre och Huddinge, som bara förlorat en match i höst, stod inte alls att känna igen.

-Det här var nog vår sämsta match för i år, men samtidigt gör Brage en bra match, säger Huddinges tränare Patrick Hultman.

 

Matchen var mer eller mindre avgjord redan efter första halvleken där Brage visade effektivitet och skaffade sig en 3-0 ledning. I andra halvleken bevakade laget sin ledning och Huddinge tilläts inte komma in i matchen mot ett disciplinerat och tätt Brage.

-Vi vinner de flesta duellerna och visar en bra attityd. De gällde vara fokuserade om vi skulle vinna och det var vi idag, säger Bosse nöjt.

 

Brage fick en bra start och tog ledningen med 0-1 redan i den 12:e matchminuten. Markus Kellokumpu, mittback för dagen, hade klivit upp i banan, på Modaser Zekrias frispark, och fick en fot på bollen i gröten framför Christoffer Matwijew i Huddingemålet.

-Det var bara tur. Bollen tog på Gustav (Sundström) och den tog på klacken, säger Markus som fick förtroendet som mittback bredvid Gustav Sundström.

-Jag har tidigare spelat på mittfältet men mittbacksplatsen är min rätta, säger Gustav som svarade för en felfri insats.

-Vi har tre bra innerbackar. Det beror lite på vilka motståndarna är när vi bestämmer vem som ska spela. Men Markus var jättebra och följsam, berömmer Wålemark om mittbacksvalet för dagen bredvid Gustav Sundström.

 

Bara tre minuter efter ledningsmålet ökade Brage på till 0-2 när en helt omarkerad Christian Eissele, till höger i straffområdet fick all tid i världen att placera in bollen till vänster om målvakten. Målet kom efter en snabb spelvändning där Huddinge haft en frispark på offensiv planhalva.

-Målet får inte hända, suckar Patrick Hultman.

 

Bosse Wålemark tyckte att man efter en trevande start sedan tog över matchen.

-Första 10-15 minuter var vi för bekväma. Det tog tid att vänja sig med gräset.

 

Hemmalaget hade svårt skapa några vassa målchanser under matchen. Närmast var Karlos Tuoma som på en frispark tvingade Peter Rosendal tänja på sig och tippa till hörna efter halvtimmen.

 

Brage låg tätt på motståndarna och stressade Huddinge vid uppspelen. När man väl kom till anfall var Brages försvarsspel solitt.

Hemmalagets försvarsspel var under all kritik som Brage utnyttjade effektivt. Christian Eissele kunde enkelt öka på till 0-3 från samma position i boxen som vid sitt första mål.

-Brage gör det bra och de spelar fysisk fotboll och när domaren tillåter så mycket, gynnar det dem, säger Hultman.

I andra halvleken bevakade Brage sin ledning på ett säkert sätt och gav aldrig Huddinge några möjligheter att komma in i matchen.

Hemmalaget gjorde ett dubbelbyte, när man bytte in Husein Aly och Bonny Beingana, som dock inte förändrade matchbilden nämnvärt.

-Det stämmer det hände ingenting med bytena , säger Huddingetränaren.

 

I slutminuterna ökade Christian Eissele på till 0-4 när Huddinges försvar var på vid gavel.

-Vi snackade om att vara kompakta och det var vi idag. Vi gör ett grymt uppoffrande jobb. Vi gör bra värderingar och spelar klokt, säger Bosse Wålemark belåtet efter trepoängaren.

 

Många i Brage gjorde en stark insats. Erik Törnros tillsammans med tremålsskytten Christian Eissele var rörliga hela tiden längst fram. Adam Gradén spelade klokt på ytterbacksplatsen. Anton Lundin var företagsam liksom Oscar Lundin och Gustav Sundström tog hand om det mesta i luften.

 

För Huddinge betydde förlusten man får börja se upp för lagen bakom.

-Det här var inte vår omgång resultatmässigt. Nu har vi Forward borta i nästa omgång och det blir en viktig match, säger Patrick Hultman som plussade för Simon Strand.

 

Extra kul i Brage se Markus Kellokumpus stabila mittbacksjobb.

-Det kändes lugnt idag. Det var kul att spela. Jag tycker matchen kändes hur lugn som helst. Alla gör en bra insats och vi försvarar oss bra och har bra kontroll.

För Brage till skillnad mot Hudinge var det däremot en omgång med rätt resultat då toppduon Athletic och Frej båda förlorade sina matcher.

-Det är klart att vi vill vinna varje match, säger Markus Kellokumpu. Men vi tar ändå en match i taget.


Lämna kommentarer

Huddinge IF-IK Brage 0-4 (0-3)

Målen: 0-1 Markus Kellokumpu (12), 0-2 Christian Eissele (15), 0-3 Christian Eissele (39), 0-4 Christian Eissele (84).

Varningar, Huddinge IF: Karlos Tuoma, IK Brage:-

Domare: Ozan Camlibel, Bromma.

Publik: 305.

 

Lagen på Källbrinks IP:

 

Huddinge IF (4-4-2):

Christoffer Matwiejew-Bover Gültekin, Mattias Liljestrand, Christoffer Berrette, Simon Strand-Joel Johansson Matikka (Bonny Beingana 56), Mtaka Simba, Chiharu Stocklassa, Hichem Ben Ahmed Nehdi (Husein Aly 56)-Karlos Tuoma, Erido Poli (Simon Enström 82).

Ersättare som ej kom in: Vladimir Markovic, Mattias Folkesson, Felix Åkerlund, Yunus Ûnver. Tränare: Patrick Hultman.

 

IK Brage (4-4-2):

Peter Rosendal-Adam Gradén, Gustav Sundström, Markus Kellokumpu, Oscar Andersson-Modaser Zekria (Linus Bolin 82), Oscar Lundin (Peter Magnusson 89), Patrik S:t Cyr, Anton Lundin-Christian Eissele (Amor Layouni 89), Erik Törnros.

Ersättare som ej kom in: Daniel Björkman, Martin Rosell, Gerhard Andersson (mv). Tränare: Bo Wålemark.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.