Nyheter Sammanfattning - IK Brages årsmöte 2020-03-03 Sammanfattning - IK Brages årsmöte
2020-03-03   Skrivet av:

Under måndagen hade IK Brage årsmöte och året 2019 lades till handlingarna.

Sammanfattningsvis var 2019 ett väldigt bra och utvecklande år sportsligt både för IK Brages akademi och A-lag. Även strategiska satsningar gjordes på att stärka sportkontoret för att skapa hållbarhet på lång sikt och kunna tackla de utmaningar och krav som elitfotbollen ställer.

 

Dalecarlia Cup var under 2019, och kommer fortsatt vara, en otroligt viktig del av IK Brage där cupen bidrar till stolthet för hela föreningen och även staden Borlänge. Den växer sig allt starkare och är i skrivande stund en av Sveriges största och populäraste fotbollsturneringar.

 

Likviditetsmässig var året 2019 en utmaning. Som tidigare nämnts gjordes några medvetna satsningar från styrelsen för att göra oss starkare såväl sportsligt som organisatoriskt, för att kunna möta framtiden på ett bra sätt.

 

Årsmötet redovisade ett minusresultat för 2019 där det diskuterades att en önskvärd soliditet för framtiden bör ligga på tre till fem miljoner kronor i eget kapital. Detta innebär att en av de största utmaningarna är att IK Brage måste öka sina intäkter. Detta både genom sponsorer/samarbetspartners, men inte minst genom att öka medlemsantalen och vår publik på Domnarvsvallen.

 

Den mest prioriterade frågan för framtiden, så att IK Brage ska kunna växa och hänga på övriga elitklubbar, är arenafrågan. Denna fråga betonas som otrolig viktig, att få en modern elitarena i Borlänge.

 

Medlemsavgiften förblir oförändrad. Medlemskap i IK Brage för 2020 tecknar du här.

 

IK Brages styrelse är fortsatt helt ideell, där ordförande Ulf Aronson samt ledamöterna Anders Karlin och Per Amund Ruth blev omvalda.

 

Nyvald ledamot i styrelsen är Maria Andrén. Hon har en bakgrund med sälj och marknad på alpina sidan hos Svenska Skidförbundet samt Skistar. Nu i tjänst som sponsor- och eventchef på Audi Sverige. Maria, som är från Borlänge, gjorde sitt första besök som tre-åring på Domnarvsvallen och har ett grönvitt hjärta. Vi hälsar henne varmt välkommen till IK Brage!

 

IK Brages styrelse 2020:

Ulf Aronsson
Ordförande – omval för 2020

 

Tarek Malak
Vice ordförande – 1 år

 

Per-Amund Ruth
Kassör – omval 2 år

 

Anders Karlin
Ledamot – omval 2 år

 

Göran Olsson
Ledamot – 1 år

 

Magnus Landström
Ledamot – 1 år

 

Maria Andrén

Ledamot – nyval 2 år

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.