Nyheter Samtal beträffande samgående mellan IK Brage och Ornäs BK 2020-11-04 Samtal beträffande samgående mellan IK Brage och Ornäs BK
2020-11-04   Skrivet av:

Tillkännagivande om samtal beträffande samgående mellan IK Brage och Ornäs BK

IK Brage och Ornäs BK vill tillsammans informera om att samtal om ett samgående mellan klubbarna förs sedan en tid tillbaka. Initiativet är ömsesidigt och samtalen har förts i mycket konstruktiv anda. Styrelserna i båda klubbarna ställer sig enhälligt positiva till ett beslut om ett samgående som i praktiken skulle komma att innebära att IK Brage tar över Ornäs BK:s verksamhet och integrerar denna som en del av Brages verksamhet.

 

Den bakomliggande och gemensamma ambitionen hos såväl Ornäs BK som IK Brage är att utveckla flick- och damfotbollen i distriktet.

 

Inriktningen hos båda klubbarnas styrelser är därför att IK Brage redan från och med säsongen 2021, återigen, har dam- och flickfotboll i sin verksamhet. För att detta ska bli verklighet så krävs det att båda klubbarna utlyser och genomför ett extra årsmöte som godkänner att Ornäs BK integreras i IK Brage. Respektive förening kommer att kalla till dessa extra årsmöten.

 

-Vi har redan en bra verksamhet men för att kunna nå längre och erbjuda våra tjejer en fortsatt utveckling är samgåendet med IK Brage en viktig förutsättning, säger Therese Österberg i Ornäs BK styrelse.

 

-Det är självklart att en klubb som IK Brage ska ha en verksamhet som riktar sig till både flickor, pojkar, herrar och damer och vi i styrelsen har under en längre tid resonerat om hur vi kan utveckla och erbjuda en sådan, säger Ulf Aronsson, ordförande i IK Brage som samtidigt tydliggör att de långsiktiga ambitionerna för en dam- och flickverksamhet inte skiljer sig från den nuvarande verksamheten.

 

/Styrelserna för IK Brage och Ornäs BK

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.