Nyheter Sandahl: "Brage har gjort det fantastiskt bra" 2014-09-26 Sandahl: "Brage har gjort det fantastiskt bra" Domnarvallen
2014-09-26   Skrivet av:

IK Brage möter i den 21:a omgången av norrettan Umeå FC på bortaplan.

 

Västerbottenlagets säsong har mycket handlat om skador och sjukdomar. I senaste matchen mot IFK Luleå saknades en handfull spelare, vilket också har varit fallet i flera tidigare matcher.

-Jag har aldrig upplevt något liknande under min karriär. Vi har haft otroligt mycket skador, konstaterar tränaren Johan Sandahl.

 

Det var därför kanske inte så konstigt att UFC länge låg under nerflyttningsstrecket. Första segern kom i nionde omgången när BK Forwards besegrades med 2-0 hemma på T3 Arena.

 

Omgången innan hade man kryssat mot Brage på Domnarvsvallen som var starten på en nio matcher lång svit utan förlust som förde upp laget från bottenträsket.

-Det var tufft i början. Men jag är väldigt stolt över grabbarna och vi har gjort en mycket bra prestation.

 

Lagets framfart har dock bedarrat något på slutet då det ”bara” har blivit fyra poäng på de fyra senaste omgångarna vilket betyder en sjunde plats med sex omgångar kvar.

-Skulle vi hamna på den här platsen när serien summeras utifrån det läge vi haft skulle jag vara jättenöjd, säger Johan.

 

Skadelistan har börjat tunnas ut något vilket förstås glädjer Umeåtränaren.

Definitivt borta mot Brage är mittfältarna Erik Lundström (rygg) och Fredrik Wennebro (axel) samt backen Jens Sjöström (fot). Sedan är det frågetecken för mittfältarna Isaac Shaze plus försvararna Dillan Ismail och Adam Larsson.

 

Mycket av rubrikerna den senaste veckan har varit de tre poäng som Umeå fick sig tilldelade efter att AFC United använt sig av för många spelare som inte var fostrade i Sverige vid lagens möte på Skytteholm den 7 september som AFC vann med 2-0.

-Det var bara för mig och styrelsen att räkna hur många spelare det gällde och sedan lämnade vi in en protest, säger Johan som efter Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnds godkännande av protesten medfört en tightare tabelltopp.

Mellan ettan AFC United och femman Vasalund skiljer det åtta poäng. Brage har två poäng upp till tvåan Frej och ytterligare fyra till AFC. Bakom IKB skuggar Dalkurd en poäng efter.

-Jag har ingen aning om hur toppstriden slutar. Det är väldigt jämnt, konstaterar Sandahl utan våga sig på något tips vilka lag som kniper topp 2 platserna.

 

Umeå kommer från 0-0 borta mot Luleå och verkar vara på väg ur svackan.

-Vi gjorde en sämre första halvlek men blev bättre i andra och kommer stärkta från Luleåmatchen. Det känns som formen är på uppåtgående.

 

När lagen möttes i början av juni på Domnarsvallen blev det 1-1.

-Det var en tuff men samtidigt härlig match. Det är två lag som spelar 4-4-2 och jag tror på en liknande match på söndag.

Johan Sandahl ser likheter mellan Brage och Umeå och berömmer Borlängelagets insats så här långt.

-Både vi och Brage har många 96:or och 97:or, och förutom oss är det bara Sylvia som släppt fram så många unga spelare. Att Brage finns med i toppen är bra gjort.

st.johan_sandahl_130319_345

Johan Sandahl har förlängt kontraktet med Umeå ytterligare 2+1 år.

-Det känns kul med den ungdomssatsning som klubben började med 2012 som är på längre sikt. Jag tycker klubben är på god väg och ambitionen är att vara i division 1 eller Superettan dom närmaste åren.

UFC-tränaren har imponerats av Brage som han tycker är ett stabilt lag på alla punkter.

-De har ett komplett lag. De spelar rakt och smart och har gjort det fantastiskt bra.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.