Nyheter Säsongens fjärde derby 2014-10-10 Säsongens fjärde derby
2014-10-10   Skrivet av:

Brage möter på lördag Dalkurd i den 23:e omgången av norrettan. Båda lagen kommer från seger i senaste omgången. Dalkurd bortavann med 2-0 mot IFK Luleå på Skogsvallen efter avgjort i andra halvleken. Erik Törnros ordnade segern för Brage med matchens enda mål efter knappa halvtimmen mot Nyköping.

Nu saknas Törnros efter dragit på sig sitt tredje gula kort mot ”bissarna”.

Borta är också Linus Zetterström (körtelfeber).

 

-Sedan har vi haft några småskavanker under veckan men jag räknar med att alla kan spela, säger Brages tränare Bo Wålemark.

 

Mötet blir det fjärde för säsongen där Dalkurd vunnit två och en match slutat oavgjord. Tränarna har förstås full koll på varje pjäs på brädet. Bosse tror lagen istället för att överraska motståndarna med något taktiskt schackdrag, kommer att spela på ett sätt som mest gynnar det egna laget.

-Vi kan spelarna individuellt i Dalkurd. Sedan är det svårt att veta hur de lägger upp sitt spel mot oss, men jag tror både vi och de kommer att priotera ett spel som gynnar det egna laget.

 

Hur har träningsveckan sett ut?

-Godkänd. Alla har sett fram emot matchen. Vi har försökt att undvika smällar och laddat batterierna.

 

Att mycket av snacket på stan handlat om att Dalkurd är det bästa laget lägger Bosse inte någon större vikt på.

-Dom får prata si eller så. Sedan gick deras sportchef ut och sa att vi är favoriter för att vi kommer från superettan. Det är bara löjligt för vi är ju nästan ett helt nytt lag. Nu lägger vi all fokus på att göra en bra match och få ut max av alla. Lyckas vi med det tror jag vi ska ha goda chanser att ta poäng.

 

Vad är det sista du säger till spelarna innan de går in på planen?

-Det kommer spontant. Man känner av det när man kommer dit imorgon. Det är olika punkter dag för dag men det gäller få den rätta stämningen och fokusen.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.