Nyheter Säsongens första match vs. Kvarnsvedens IK på Vallen 2019-01-29 Säsongens första match vs. Kvarnsvedens IK på Vallen
2019-01-29   Skrivet av:

IK Brages A-lag har varit igång med försäsongsträningen i cirka tre och en halv vecka nu, och idag kommer det första testet då vi tar emot våra grannar Kvarnsvedens IK på Domnarvsvallen.

Träningsupplägget har hittills varit tufft och fokus har legat på att forma truppen och få alla spelare i form inför Superettan 2019.
– Januari månad började med att vi testade spelarnas fysiska status efter ledigheten och därefter har vi har kört 3 tuffa veckor med inriktning på att förbättra fysiken i första hand. Grabbarna har haft lediga helger för att kunna återhämta sig på bästa sätt då den tuffa träningen sliter hårt på kroppen, säger huvudtränare Klebér Saarenpää om uppstarten av säsongen.

 

Laget har dock varit stukat av en del småskador vilket gör att förberedelserna inte är 100% optimala.

– Känslan är okej, inte mer. Den är bra för att vi kunnat ha en större kontinuitet i truppen in i denna säsongsstarten, men tyvärr har vi haft för många som varit halvskadade nu i januari, och därmed missat viktig träning för att vi ska tycka att allt är tipptopp, menar Klebér.

 

Tillgängligheten på alla spelare inför dagens match mot Kvarnsveden är därmed inte intakt.

– Carlos har haft en överbelastad baksida på grund av ryggproblem och har inte kunnat träna för fullt.

 

– Stenberg dras fortfarande med sin höftproblematik som han hade under förra säsongen.

 

– Kouakou har fortfarande ”hopparknä”, vilket kommer ta sin tid att bli helt kvitt med och har inte tränar fotboll på ett tag.

 

– Robbin har en lös benbit i foten ifrån skadan han fick under förra säsongen, som han måste operera här så fort som möjligt.

 

– Kristian Andersen råkade ut för en översträckning i knäet för drygt en vecka sedan och vi väntar på en MR som ger oss ett svar vad skadan innebär, så vi håller tummarna för honom.

 

– Jonathan hade en ryggskottsliknande skada med sig från ledigheten som hindrat honom ifrån full träning några veckor, men han är tillbaka nu i full träning.

 

– Micke Christensen är vi försiktiga med då han ska byggas upp igen efter sin hälseneoperation förra säsongen.

 

Vilka svar vill då ledarstaben ha i och med kvällens match mot grannklubben?

– Säsongens första match ser vi som en så kallad ”kom igång match” mot ett riktigt motstånd, där vi ska känna att kroppen och den fysiska statusen är där den ska vara. Vi kommer inte ha några riktiga fokusområden mer än att vi ska förhålla oss till våra principer och ge alla som är friska speltid, då vi kommer att gå runt på mycket folk i denna match.

 

I och med att alla kommer att få speltid så finns chansen att säsongens nyförvärv gör sin debut i den grönvita tröjan redan ikväll.

– Truppen känns spännande inför 2019 och jag tycker vi har lyckats bra på transfermarknaden i förhållande till där vi är i näringskedjan. Vi kommer att ha en bra konkurrens på många positioner vilket behövs då säsongen är lång. Vi får se om vi kanske lyckas hitta en till offensiv pjäs innan vi stänger butiken nöjda och belåtna, säger Klebér om truppbygget och radar upp nytillskotten:

 

Jonathan Lundbäck #14: I Jonathan får vi en rörlig forward som har en bra storlek och kompletterar vår forwardsuppsättning på ett mycket bra sätt. Det ska bli spännande att se hans utveckling så fort han lärt känna grabbarna och vårt spelsätt.

 

Adrian Engdahl #1: Adrian är en oerhört professionell spelare som kommer tillbaka till elitfotbollen igen och kommer hjälpa oss att bli bättre. Jag hoppas vi kan hjälpa honom att förlösa sin potential i IK Brage.

 

Seth Hellberg #8: Seth är en rutinerad mittfältare trots sin ålder som kommer hjälpa oss i den centrala mittfältslinjens alla positioner. Jag är glad över att Seth valde Brage, bland många andra klubbar som visade sitt konkreta intresse, för att ta nästa kliv i sin utveckling.

 

Bjarni Mark Antonsson #20: I Bjarni har vi en spelarprofil som var prioriterad för oss att hitta, som kan spela på flera positioner men som först och främst är tänkt som en 6:a som ger oss

den rätta balansen på mittfältet.

 

Pontus Jonsson #19 (Uppflyttad från akademin): Pontus fortsätter att ta ytterligare kliv i sin utveckling och hanterar den höga träningsbelastningen nu på ett imponerade sätt. Men vi ska fortfarande ha tålamod med honom och hans utveckling.

 

Mikael Christensen #24 (uppflyttad från akademin): Micke ska vi bygga upp fysiskt först efter sin skada, sen kan vi börja ställa de rätta kraven på hans utveckling i vår miljö, vilket ska bli spännande att följa.

 

Marcus Bergsten (uppflyttad från akademin): Bergsten är en väldigt spel-intelligent spelare som behärskar många positioner. Med honom handlar det om att bygga på honom lite mer muskelmassa för att han ska klara av seniorspel på ett bra sätt, vilket kommer få ta sin tid.

 

Ikväll kl. 18:30 är det alltså dags för säsongens första match på Domnarvsvallen, då vi möter Kvarnsvedens IK.

 

Det är självklart gratis inträde, så kom och dra igång säsongen tillsammans med oss!

 

Varmt välkomna till vallen, tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.