Nyheter 2017-11-05 Säsongens sista seriematch Säsongens sista seriematch
2017-11-05   Skrivet av:

IK Brage förlorade serieepilogen borta mot Carlstad United på ett hösthalt Tingvalla IP.
Hemmalaget var det mer hungriga och taggade laget och vann välförtjänt med 2-0 (1-0). Efter Brage blev klart för superettan för tre omgångar sedan, har det blivit två oavgjorda och en förlust, vilket kanske är en indikation på att man har haft svårt tända till på fulla cylindrar.

 

-Vi har haft problem med offensiven i de tre senaste matcherna, säger tränaren Bengt Ottosson som ändå kan se tillbaka på en kanonsäsong med uppflyttning till elitfotbollen.
Hur känns det efter en lång och lyckad säsong?
-Just nu känns det tomt. Man njuter av en resa som vi har gjort. Vi har växt som individer och det är trevligt att vi har fått belöning.

 

Bragetränaren menar det är många som tagit stora kliv under säsongen.
-Det är en hel del spelare som haft en fantastisk utveckling, även de som inte fått spelat så mycket. Sedan har vi fått in etablerade nyförvärv. Det har varit en positiv utveckling på alla spelare, säger Bengt om några av anledningarna till succéåret.

 

I matchen mot Carlstad United fick målvakten Ludvig Larsson göra sin första seriematch för säsongen.
-Jag fick reda på det i bussen, när truppen presenterades, säger Ludvig som förstås var glad över få känna på division 1-fotboll.
-Det är det här man jobbar för.
Var det nervöst före matchen?
-Nej, inget speciellt. Bara bra nervositet.
Larsson gjorde en fullt godkänd insats trots två insläppta mål.
-Det kändes helt okay. Det var min debutmatch i division 1 och överlag gick det bra.

 

Brage luftade också i matchen backen Jesper Åman och mittfältaren Erik Larsson som båda kom in efter dryga timmen vid ställningen 1-0 till Carlstad United.
-Det var ett tufft läge för de komma in i, men de gjorde det bra.
-Åman gjorde det bra som mittback. Det var mycket omställningsspel när han kom in, säger Bengt Ottosson om backen som fick göra sina första minuter i division 1.
Också Erik Larsson, som ersatte Anton Lundin, gjorde en fullgod arbetsinsats.

 

Carlstad United, som gjort sin bästa säsong i division 1 med en sjätteplats, kan också se tillbaka på en bra säsong.
-Vi har fortsatt att utvecklats sedan förra året, säger tränaren David Ekelund som ännu inte vet om han kommer fortsätta nästa säsong.

 

Carlstad vann rättvist. Ett starkt och välorganiserat försvarsspel gjorde det svårt för seriesegrarna komma till farliga lägen. Samtidigt fick man stopp på Brages omställningsspel.
-Vi plockar bort deras innermittfältare i uppspelsfasen. Vi är samlade och svåra att komma igenom. Vi är också bra på att ställa om, säger Ekelund.

 

Carlstad tog ledningen med 1-0 i 24:e matchminuten på en hörna genom lagkaptenen och mittfältaren André Jernberg. I andra halvleken med sju ordinarie minuter kvar dubblerade CU ledningen till 2-0 genom Stefan Jadnert som fick öppet mål efter Oscar Lander träffat stolpen.
-Jag tycker vår första halvlek var en av våra bättre i år, säger André Jernberg.
Carlstad visade upp ett rörligt och fint passningsspel som satte Brages försvar på prov.
-Det är många som vill ha boll och vi ställer till det för de och jag tycker vi skulle gjort något mer mål.
André skulle också ge hemmalaget ledningen med 1-0 när han på Carlstads första hörna fick se bollen gå förbi alla spelare och smita in vid Ludvig Larssons högra stolpe.
-Det var tur. Jag skulle sätta den vid första stolpen till (Simon) Klänge. Han tog bort en av deras spelare och den gick direkt i mål, säger André efter sitt andra mål för säsongen.
Bragekeepern Ludvig Larsson tycker målet var onödigt.
-Det var slarvigt. Det blir ett missförstånd och den går in vid min första stolpe.

 

Brage hade sedan en dubbelchans efter dryga halvtimmen när Benjamin Hjertstrand fick iväg ett hårt skott som Mathias Karlsson räddade och på returen var Johan Eklund framme men på nytt visade Karlsson varför han är en av seriens bästa målvakter (tio nollor) när han också tog hand om Eklunds skott.
Hemmalaget hade i slutet av halvleken två bra lägen från Jesper Karlsson och Claes Nyman, medans Memocan Elalmis hade en av Brages sällsynta målchanser när han i fritt läge i straffområdet fick se sitt skott blockas av Carlstadförsvaret.

 

Brage öppnade på ett positivt sätt i andra med mer bollinnehav och aggressivitet men utan vaska fram några klara chanser på den hala mattan.
-De spelar efter förutsättningarna. Planen släpper och vi får inte igång spelet. Sedan blir det bättre i andra, säger Ludvig Larsson som inte vet om det blir en fortsättning i Brage nästa säsong.

 

Carlstad kunde relativt enkelt kontrollera händelserna med en 1-0 -ledning i ryggen.
-Vi spelade de i fatet. De ligger rätt och väntar på oss. Vi får problem när vi inte är direkta nog och de är skickliga att vinna boll.
Vi spelar ett för kort och slarvigt försvarsspel, säger Bengt Ottosson.

 

När hemmalaget ökade på till 2-0 i 83:e matchminuten gick luften ur Brage. Målet kom efter ett fint anfall där Oscar Lander prickade stolpen och på returen gick bollen ut till Stefan Jadnert som bara hade lägga in bollen.
-Tråkigt. Jag nuddar bollen och sedan går den ut till en av deras spelare, säger Ludvig Larsson som innan målet gjort en vass benparad på ett avslut från Jadnert.

 

CU-kaptenen André Jernberg var förstås nöjd efter segern, men tycker man kunde hamnat bättre till i tabellen.
-Brage är bäst i serien. Så det är skönt att knäppa till de även fast de inte hade den bästa motivationen. Målet innan säsongen var topp 6 och det klarar vi. Men jag är ändå lite missnöjd då vi borde hamna högre upp.

 

Nu väntar för Brage fortsatt träning i november månad innan man ställs mot en riktig utmaning.
-Vi möter AIK borta den 17/11, säger Bengt Ottosson.

 

/Olov Lindgren

 


Lämna kommentarer

Carlstad United-IK Brage 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (24) André Jernberg, 2-0 (83) Stefan Jadnert.

Varningar, Carlstad: Ludvig Gran. Brage: Carlos Garcia, Alexander Zetterström, Johan Eklund, Memocan Elalmis.

Domare: Haris Memisevic, Göteborg. Assisterande domare: Bujar Meziu, Skövde, Tobias Nordström Östling, Sävedalen.

Publik: 206 (Tingvalla IP).

 

 

Carlstad United (3-5-2):

Mathias Karlsson-Simon Klänge, Ludvig Gran, Sebastian Bellander-Jesper Karlsson, Sebastian Carlsson (Uchenna ike 71), Bastian Rojas Diaz (Kristoffer Thydell 90), André Jernberg (K), Stefan Jadnert-Claes Nyman, Oscar Lander (Simon Molander 86). Ersättare: Thydell, Lawand Haidar, Joel Rajalakso, Albin Lekiqi, Marcus Elmersson.

 

 

IK Brage (4-3-3):

Ludvig Larsson-Viktor Bergh, Carlos Garcia (Jesper Åman 63), Linus Zetterström, Simon Stenberg –Anton Lundin (Erik Larsson 63), Benjamin Hjertstrand, Erik Nilsson (Rasmus Lindgren 78)-Memocan Elalmis, Johan Eklund, Stefan Ilic. Ersättare: Peter Rosendal, Gustav Sundström, Viktor Adebahr, Ardian Rexhepi, Peter Rosendal. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.