Seger i genrepet för damerna

IK Brage vann genrepet hemma mot Sollerö IF med förkrossande 7-0 (2-0) och kan nu gå in till seriespelet med gott självförtroende.

-Knackig start, men vi kommer upp och gör en riktigt bra match, säger hemmalagets mittfältare Frida Halvarsson.

Och efter en trevande start tog IKB över spelet. Första vassa målchansen kom i matchminut 18, när Robyn Decker först drog bort några Solleröspelare på mittfältet, passade bollen till Anna Sandin, som i sin tur hittade Anna-Linh Stenquist Foberg som serverade bollen till Ella Foberg, som dock kom för nära Sollerömålvakten målvakten.

Välförtjänt sett till spelet kunde vi halvvägs in i halvleken ta ledningen med 1-0 när Robyn Decker efter en hörna nickade in bollen i nät. Hemmadominansen var stor, och tjejerna visade tålamod i passningsspelet, vilket gjorde att Sollerön mest fick jaga boll.

-Vi har jobbat hårt på kombinationerna under veckorna, och försöker hitta varandra, så vi börjar närma oss där vi vill vara, menar Halvarsson.

Efter halvtimmen spelad dubblerade Brage ledningen till 2-0, efter att Ella Foberg med en väl avvägd passning hittade Linn Mattsson, som bara hade att sätta foten till.

Halvtidsresultatet 2-0 kändes i underkant, då grönvitt skapade flera chanser till ytterligare mål. Bland annat hade Ella Foberg två jättelägen i slutminuterna.

IKB fortsatte i andra halvlek sitt tryck, och Maja Andersson hade efter 55 minuter en hundraprocentig målchans som SIF keepern räddade, och returen lyckades inte Ella Foberg förvalta.

Hemmalaget fick utdelning på sitt spelövertag och i den 60:e matchminuten nickade Anna Sandin in 3-0 efter en väl avvägd frispark från Linn Mattsson.

Ju längre matchen pågick blev Brages övertag än mer markant. Samtidigt som gästerna såg ut att krokna, kom grönvitt till flera farligheter. Bland annat hade Agnes Almetun Lantz ett bra läge med tjugo minuter kvar, men sköt rakt på målvakten.

Hemmalaget malde på och rutinerade Anna-Linh Stenquist Foberg var tongivande i det offensiva spelet, och provade ta sig fram vid kortlinjen via en ”Kurre Hamrin” som dock inte resulterade.

När inte ”mamma” Foberg fick utdelning, visade Foberg den yngre på målkänsla när hon först enkelt satte 4-0 från nära håll i den 77:e matchminuten, innan hon fem minuter senare visade känsla och läckert lyfte in 5-0.

Ella Foberg var inte nöjd med det, då hon i 86:e matchminuten fullbordade sitt hattrick med att läckert rulla in 6-0, framspelad av Joanna Snell och sedan även gjorde sitt fjärde mål fram till 7-0 i 88:e matchminuten.

Att det finns flera målskyttar i laget är något som Frida Halvarsson gladdes åt.

-Det är skitroligt. Alla matcher vi haft har vi fått många målskytttar. Sedan är det kul att Ella får trycka dit några mål, hon förtjänar det, säger Halvarsson som har siktet högt inför säsongen.

-Vi känner oss starka, så det kommer bli en rolig säsong, menar hon.

Har ni satt upp någon målsättning, placeringsmässigt med säsongen?

-Vi vill vinna serien. Det siktar vi på.

Mattias Andersson, assisterande tränare i Brage, tyckte så här efter matchen:

-Vi växer in i matchen. Första femton, tjugo minuterna kan vi inte vara nöjda med. Då ligger vi två tre meter fel över hela banan. Men det är en styrka att vi kan få momentum och få ordning och reda på spelet. Jag tycker det är en relativt bra match resterande 75 minuterna. Vi hittar instick, och kan vi fortsätta med det, ser det bra ut.

-Vi har haft en enorm lång försäsong och spelarna har gjort det jättebra. Det är upp till oss att det ska vara redo på lördag, är de inte det, får vi titta till oss själva lite grann. Nu kommer vi träna på tempot sista veckan innan Torsbymatchen.

Grönvitt kan se an den kommande säsongen med tillförsikt och har tagit ytterligare ett steg med sitt vägvinnande kortpassningsspel som laget började med förra säsongen.

Nu ser vi fram emot premiären som spelas lördagen den 30 april med start kl.14:00, när vi tar emot Torsby IF hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Vi ses då!

Text: Per Lindgren

IK Brage-Sollerö IF 7-0 (2-0)

Målen: 1-0 Robyn Decker (24), 2-0 Linn Mattsson (31), 3-0 Anna Sandin (60), 4-0 Ella Fberg (77), 5-0 Ella Foberg (82), 6-0 Ella Foberg (86), 7-0 Ella Foberg (88)

Varning: SIF: Alva Brottar

Domare: Robin Persson

Publik: 50 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

IK Brage (3-1-3-3) Clara Lönntorp-Luna Hermansson, Agnes Almetun Lantz, Joanna Snell- Robyn Decker-Anna Linh Stenquist Foberg, Maja Andersson, Frida Halvarsson (Tina Kayal, 68)-Ella Foberg, Linn Mattsson, Anna Sandin (Lisa Ewenson, 60) Ersättare: Cecilia Karlqvist, Ida Larsson, Alexandra Sjölander