Nyheter 2018-02-21 Seger mot AFC Eskilstuna Seger mot AFC Eskilstuna
2018-02-21   Skrivet av:

Under onsdagen gästade kommande seriekonkurrenten AFC Eskilstuna IK Brage på Domnarvsvallen. Grönvitt tog en övertygande 4–1 (3–1) seger, och räknar därmed in sin tredje raka viktoria under försäsongen.

En av Brages målskyttar, Anton Lundin, var nöjd med spelet.

-Jag tycker att vi gör en bra insats idag. Vi släpper till få målchanser och är stabila defensivt. Det känns som att vi har kontroll på matchen, förutom under första delen av andra halvlek då vi tappar spelet litegrann och slarvar när vi får bollen. Men när vi gör 4–1 så släpper det och vi tar kontroll på matchen igen. Vi är effektiva i vår offensiv och skapar flertalet bra chanser, vilka vi också gör mål på, säger Anton efter segern.

 

Lundin har visat upp en bra form och fortsätter att göra poäng på försäsongen. Idag stod han för två mål och en assist.

-Formen känns jättebra. Det är alltid kul att få göra poäng och hjälpa laget till segrar.

 

Samarbetet med nyförvärven tycker Lundin också har fungerat bra, trots att laget bara är drygt en och en halv månad in på det nya året.

-Det fungerar jättebra, alla är duktiga fotbollsspelare och bra killar, så jag tycker de har kommit in i det bra både på och utanför planen. Vi har redan börjat hitta och förstå varandra där ute.

 

I och med Brages nyförvärv inför säsongen så har även konkurrensen hårdnat jämfört med förra året.

-Konkurrensen i år är väldigt tuff, som den ska vara i ett lag på den här nivån. Det triggar alla att kämpa för att få spela och får oss att utvecklas både individuellt och som lag.

 

Redan på lördag spelar IK Brage sin nästa försäsongsmatch då förra årets rival, VSK Fotboll, kommer på besök till Borlänge och Domnarvsvallen.

-Ni kan förvänta er ett Brage som är sugna på att förlänga segersviten med ett fint spel och hårt jobb där ute på planen, vi är jobbiga att möta, uppmanar Lundin.

 

Så på lördag är det alltså dags igen för våra grönvita krigare att äntra Domnarvsvallens konstgräs, matchstart kl.14:00, varmt välkomna!

 

Foto: Anna Holm


Lämna kommentarer

IK Brage - AFC Esklistuna

IK Brage – AFC Esklistuna 4-1 (3-1)

 

Mål: 1-0 (3′) Anton Lundin, 2-0 (21′) Anton Lundin, 3-1 (36′) Marcus Astvald, 4-1 (70′) Alexander Zetterström

 

IK Brage (1-4-2-3-1): Peter Rosendal; Simon Stenberg (Pontus Hindrikes, 46′)-Alexander Zetterström-Mattias Liljestrand (Carlos Garcia, 79′)-Jalid Kerkich; Oscar Lundin-Benjamin Hjertstrand; Anton Lundin-Marcus Astvald-Robbin Sellin(K); Simon Alexandersson (Mihlali Mayambela, 79′)

 

Ersättare: Oliver Bergman, Viktor Bergh, Erik Nilsson, Memocan Elalmis. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.