Nyheter Seger mot Dalkurd 2019-05-17 Seger mot Dalkurd
2019-05-17   Skrivet av:

Tre segerlösa matcher fick räcka. 1-3 (1-3) borta mot Dalkurd FF ger IK Brage åter tätkänning i tabellen.

-Det känns fantastiskt att vi tar tre poäng. Det är det vid tar med oss från matchen, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää, om en tillställning som bjöd på hyfsad fotbollsunderhållning inför blott 423 åskådare på Gavlevallen.

 

Även om säsongen är i sin linda, kändes det som en seger var nödvändig. Inte minst för att få tillbaka självförtroendet.

-Nu kan vi slappna av lite. Få lite andningsrum och hänga på där i toppen, säger Benjamin Hjertstrand, som spelat ihop med några av Dalkurdspelarna tidigare.

-Det var kul att träffa dem. Jag och ”Ache” (Ahmed Awad) pratade några gånger under matchen.

 

Dalkurd och Brage har mötts vid fyra tidigare tillfällen i seriesammanhang. Då när lagen spelade i Division 1, var Brages facit tre förluster och en oavgjord. Men nu var det Brage som kunde spräcka den dystra historiken.

-Det är extra skönt för supportrarna och Bragefamiljen att vi vinner, säger Christian Kouakou, som var en av målskyttarna.

 

De förändringar som Brage gjord sedan senaste matchen, var att Bjarni Mark Antonsson Duffield (varningsavstängd) och Simon Stenberg ej fanns med i startelvan. Istället fick Pontus Hindrikes och Oscar Lundin förtroendet från start.

 

Redan efter 20 sekunder var Brage millimeter från att ta ledningen, när Oscar Lundin ostört fick driva bollen centralt, och passade ut till Robin Sellin, vars avslut tog i stolpen och ut. Dalkurd visade att man trots sin blygsamma tabellplacering, är ett lag som har kvaliteter. Simon Alexandersson visade att släkten är värst, när han efter ett Dalkurdanfall, enkelt fick stå omarkerad rakt framför Peter Rosendal, och ordna 1-0, efter sex minuter.

 

En kalldusch som kunde knäckt vilket lag eller tränare som helst. Men inte Brage.

-Jag reagerade knappt. Jag vet att vi kan göra mål, och att det var mycket tid kvar, säger Klebér Saarenpää.

 

Mycket viktigt för matchen, var att Brage bara fem minuter senare kunde kvittera till 1-1. Och vilket mål sedan! Efter det att Benjamin Hjertstrand lyckats hålla bollen i spel längs sidolinjen, fick Anton Lundin bollen, och kunde springa igenom hela Dalkurdförsvaret och placera den i bortre burgaveln.

-För Anton är det vardagsmat, skrattar Saarenpää, som också var nöjd med att lagets poängspelare producerade.

 

Benjamin Hjertstrand, ville ge cred till Anton Lundin för kvitteringen.

-Jag krånglar till det med bollen, men jag kommer loss och kan hålla den i spel. Sedan kan jag vinkla den till Anton som kan trixa sig förbi och driva mot mål. Det var en ganska enkel assist. Det är Anton som gör jobbet, menar Benjamin.

 

Efter målet tog Dalkurd över en del bollinnehav, men utan att skapa något farligt i chansväg, förutom ett svagt avslut av Frank Ahrin.

 

På mindre än tio minuter vände IKB ett jobbigt underläge till ledning. I den 20:e minuten snodde Kristian Andersen bollen av Joseph Ceesay och frispelade Christian Kouakou, som kyligt bredsidade in bollen bakom Andreas Andersson, till bortaledning med 1-2.

 

Efter matchen var det en överlycklig Christian Kouakou som mötte upp.

-Som jag vart inne på tidigare känner jag och Kristian varandra jättebra. Så fort han vinner bollen vet jag att jag bara ska hitta min yta. Jag skriker och han hör att jag är redo. Han ser mig direkt, passar mig, och det är bara att placera in den. Det viktigaste är att vi vinner och får med oss tre poäng. Vi gör tre fina mål, men det kunde också vart tre fula mål, det viktigaste är att vi vinner, menar Kouakou.

-Det var efterlängtat. 19 april mot GAIS, tror jag det var senast vi vann. Så det var skönt att få vinna nu.

 

Hur ska ni fira segern?

-Vi får fira på väg till bussen. Käka bra mat, sedan kollade igenom matchen imorgon. Sedan är det fokus till måndagsmatchen igen. Vi kan inte fira alltför länge. Det är en match, tre poäng, men vi får städa bort matchen imorgon. Sedan fokusera på Syrianska, säger Brages nummer 9.

 

Resten av den första halvleken var tämligen händelsefattig, där lagen tog ut varandra. I Dalkurd kretsade mycket kring Besard Sabovic som från sin mittfältsposition försökte driva på sitt lag.

 

Men det var Brage som visade upp en effektivitet som man saknat tidigare. Robin Sellin kunde med sitt första mål för säsongen utöka ledningen till 1-3 två minuter före pausvilan. Återigen var det ett vackert fotbollsmål. Efter det att Pontus Hindrikes vunnit bollen, fick lagkaptenen den, tog sig förbi Malkolm Moenza, och drog till med vänstern med ett skott utom räckhåll för Andreas Andersson.

 

Sammanfattningsvis en jämn spelmässig halvlek, där Brage var det lag som gjorde målen.

 

Andra halvleken startade med ett litet spelövertag från Dalkurd, men Brage försvarade sig på ett bra. Med en tvåmålsledning kontrollerade Brage matchen. I Dalkurd var det Malkolm Moenza som med sin teknik och snabbhet oroade mest framåt.

 

Brage vårdade bollen på ett bra sätt, och valde med noggrannhet när man skulle gå till anfall.

-Vi är trygga när vi står lågt och kan vänta på rätt lägen. De måste gå för det, och vi får chanser, säger Benjamin Hjertstrand.

 

Femton minuter in i den andra halvleken utmynnade återigen samarbetet mellan Kristian Andersen och Christian Kouakou till en målchans.

 

Brages backlinje spelade säkert, och alla höjdbollar i eget straffområde tog man hand om på ett resolut sätt, mot ett hemmalag som hade en del boll, men utan att skapa några målchanser.

-Vi är starka defensivt idag. Men framåt är vi inte bra idag. Jag tycker Dalkurd gör det bra och pressar ner oss, så vi får lite tid med bollen. Så där kan vi ställa högre krav på oss själva, menar Benjamin Hjertstrand.

 

Ett Dalkurd på jakt efter en reducering, gjorde att man blottade sig bakåt, vilket så när gav Brage frilägen.

 

Någon riktigt derbykänsla infann sig aldrig.

-Kanske det var några spelare som kände lite personligt, det var en lugn match. Det kommer nog att bli mer känslor när vi kommer att möta dem hemma, säger Klebér Saarenpää.

 

Med dryga tio minuter kvar, fick många Bragesupporters andan i halsen, när Christian Kouakou blev liggandes på gräset.

-Jag fick en smäll mot knät. Jag får se hur det blir efteråt. Jag får lite klarare besked imorgon. Det gör lite ont, men jag tror det kommer att gå över, säker Kouakou.

 

Vad skulle du ge dig för betyg på en skala 1-5 med fem som högsta betyg?

-Jag skulle ge mig en tre och halva. Jag borde gjort ett mål till. Jag är bara glad att vi vinner, så får jag höja min prestation i nästa match. Som lag tycker jag vi inte gör någon av våra bättre matcher. Det är en av de sämre i år. Men det bryr jag mig inte om. Så länge vi tar tre poäng spelar det ingen roll hur spelet ser ut, säger Christian Kouakou.

 

De tre poängen betyder att Brage klättrade upp till tredje plats. En poäng bakom nykomlingen Mjällby.

 

Fram till måndagens hemmamatch mot Syrianska, kommer Brage träna varje dag.

-Vilar spelarna, så får de kramp, småler en glad Klebér Saarenpää på väg till spelarbussen.

 

På måndag är det alltså dags igen då Brage tar emot Syrianska FC på Domnarvsvallen. Med det fina grönvita stöd som laget fick i Gävle under torsdagen hoppas vi på lika fint stöd och mycket folk på hemma på Vallen. Köp biljett via: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

Dalkurd FF vs. IK Brage

Dalkurd FF-IK Brage 1-3 (1-3)

Målen: 1-0 (6) Simon Alexandersson, 1-1 (11) Anton Lundin, 1-2 (20) Christian Kouakou, 1-3 (43) Robbin Sellin.

Utvisad Dalkurd: Basard Savovic, 84 (2 gula kort)

Varningar: Dalkurd: Emil Berger Brage: Anton Lundin.

Domare: Per Melin.

Publik: 423 (Gavlevallen).

 

Dalkurds FF (5-3-1-1): Andreas Andersson- Malkolm Moenza, Marcus Thorbjörnsson, Dillan Ismail, Robert Tranberg, Joseph Ceesay-Frank Arhin (Kerfala Cissoko, 71), Emil Berger, Besard Sabovic-Simon Alexandersson-Ahmed Awad. Ersättare: Filip Anger, Rawez Lawan, Alexander Ekblad, Julius Brekkan, Peshraw Azizi, Irfan Jaserevic.

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal- Pontus Hindrikes(Simon Stenberg, 75), Mattias Liljestrand, Carlos Garcia, Benjamin Hjertstrand-Anton Lundin, Oscar Lundin, Seth Kanteh Hellberg (André Kamp, 72), Robbin Sellin-Christian Kouakou (Alexander Zetterström, 79), Kristian Andersen. Ersättare: Adrian Engdahl (mv), Jonathan Lundbäck, Jonathan Morsay, Lukas Hiltunen.

  • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.