Nyheter 2017-10-15 Seger mot IFK Luleå Seger mot IFK Luleå
2017-10-15   Skrivet av:

IK Brage gjorde sitt jobb när det blev seger med 2-0 (0-0) i bortamötet mot IFK Luleå på Skogsvallen.
-Vi gör inte någon av våra bättre matcher, men vi har en lägsta nivå som räcker, säger Brages assisterande tränare Johan Persson.

 

 

Trepoängaren betyder att Brage i nästa omgång kan ta steget upp i superettan. Efter Akropolis 2-0-seger mot Västerås SK i lördags skiljer det sju poäng mellan Brage och Akropolis med tre matcher kvar att spela. Seger nästa måndag mot Sandvikens IF och SE-biljetten är klar. Men uppflyttningen kan också vara fixad redan dagen innan om Team TG FF vinner hemma mot Akropolis.
-Nu kan vi börja snacka om avancemang. Vinner vi en match till har vi vunnit serien. Vi har 40-0 i sista set, egen serve och tre matchbollar, säger Johan Persson.

 

Matchen mot IFK Luleå stod länge och vägde, men ju längre matchen led tog Brage över spelet.
-Första halvleken var skapligt jämn. Sedan tycker jag att vi var bättre på allt. Vi var starkare, snabbare och individuellt bättre. Det syntes ganska tydligt i andra att vi var ett bättre fotbollslag.

 

IFK Luleå, som vi seger fortfarande hade chans hänga kvar om övriga resultat gick rätt väg, hade svårt skapa de riktigt farliga chanserna. Närmast var Keaton Isaksson som nickade i stolpen i början av andra halvleken.

 

Brage tog ledningen med 0-1 på straff i 63:e matchminuten när mittfältaren Erik Nilsson skickade målvakten Vladimir Sudar åt ena hållet och bollen i det andra.
Straffen föranleddes av att Stefan Ilic fällts av en hemmaspelare när bollen var på väg ur straffområdet.

 

Kändes det nervöst att det dröjde så länge innan ni spräckte målnollan?
-Nej, det tycker jag inte. Vi visste de hade en teoretisk chans hänga kvar och att de skulle göra allt för att ta den.
Bragetränaren visste att det inte bara var att ställa ut skorna och hämta hem tre poäng mot ett IFK Luleå som skulle sälja sig dyrt.
-Det finns inga lätta matcher. Vi var tvingade att spela på topp och göra vårt absolut bästa.

 

Brage, som saknade avstängde anfallaren Johan Eklund och insjuknade mittfältaren Benjamin Hjertstrand och mittbacken Gustav Sundström, visade att man den här säsongen är mycket svårslagna. Även om man inte kom upp i full kapacitet på Skogsvallen räckte det till seger.
-Det märktes att det var en match i slutet av hösten. Vi gör det vi kan förvänta oss för att slå Luleå i dag, säger Johan nöjd över prestationen.

 

IFK Luleå fick avsluta matchen med tio utespelare efter Islam Burman i 82:a matchminuten dragit på sig sitt andra gula kort efter en tröjdragning.
-Vi förstod att nästa mål om det skulle komma skulle bli viktigt. Men vi behövde inte ändra på några grejer och jag tyckte det aldrig kändes oroligt på slutet.

 

Med tre friska poäng in på kontot ser Johan Persson fram emot den långa bussresan hem.
-Nu ska vi må bra i 90 mil.

 

Brage har en vecka att ladda om batterierna inför hemmamötet mot Sandvikens IF nästa måndag. En match som borde locka storpublik till Domnarvsvallen.

Hur kommer kommande veckan se ut?
-Vi kommer inventera laget. Vi har en del småskavanker. Vi kommer gå igenom kropparna och själarna i morgon och se vad vi ska slipa på.

 

/Per Lindgren

Nästa match spelas hemma på Vallen måndagen den 23/10 mot Sandviken.
Köp era biljetter via webben redan nu: http://ikbrage.ebiljett.nu

 


Lämna kommentarer

IFK Luleå-IK Brage 0-2 (0-0)

Målen: 0-1 (63, str) Erik Nilsson, 0-2 (90+3) Memocan Elalmis.
Utv, Luleå: Islam Burman (82) (2 gula).
Varning, Brage: Ardian Rexhepi.
Domare: Mohames Nablis, Gävle. Assisterande domare: Jonathan Forsman, Umeå, Richard Grad, Lycksele.

 

 

IK Brage på Skogsvallen:
Peter Rosendal-Simon Stenberg, Alexander Zetterström, Carlos Garcia, Pontus Hindrikes-Viktor Adebahr, Erik Nilsson-Anton Lundin, Stefan ilic, Ardian Rexhepi (Rasmus Lindgren 78)-Linus Zetterström (Memocan Elalmis 90+1). Ersättare: Victor Bergh, Jesper Åman, Ludvig Larsson (mv).

  • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.