Nyheter 2020-07-09 Seger mot Ljungskile SK Seger mot Ljungskile SK
2020-07-09   Skrivet av:

IK Brage följde upp krysset hemma mot HBK med en seger borta mot nykomlingen Ljungskile SK med 1-3 (1-2).

En Anton Lundin i målform blev den stora matchhjälten, med sina tre mål.

-Det var en jätteskön seger. Ljungskile borta är en svår match, så det var skönt komma hem med tre poäng, sa en glad Anton Lundin efter matchen.

 

Sedan senast mot Halmstad, hade Brage gjort fyra förändringar i startelvan. Robbin Sellin, Seth Kanteh Hellberg, Lukas Hiltunen och Kristian Andersen började samtliga från start. 

 

Ljungskile rivstartade matchen och redan efter två minuter kom 1-0 när Johan Brannefalks vänsterhörna letade sig direkt i mål.

 

Kort därefter var hemmalaget snubblande nära att utöka ledningen efter kalabalik i IKB:s straffområde. Mattias Liljestrand var en av spelarna i backlinjen som fick göra rätt för sitt traktamente, då LSK  pressade på som allra värst.

-Man tänker d-a skit när de gör 1-0, men istället sa vi att nu kör vi istället. Vi visste att de skulle skicka långt och försöka sätta in mycket i boxen, och det var vi redo på. Vi hanterade det väldigt bra, och allt som skickas in, har vi koll på, säger Liljestrand.

 

IKB åkte alltså på en riktig kalldusch direkt i inledningen, men i den tolfte matchminuten utjämnade Brage till 1-1.

 

Efter att Kristian Andersen gjort en brytning på Ljungskiles planhalva, fick Robbin Sellin iväg ett skott, som Erik Dahlin släppte en retur på. Anton Lundin var sedan framme och slog in bollen i det öppna målet. 

-Det var ett psykologiskt viktigt mål. Jag tycker vi har mer energi än dem hela matchen igenom, säger Mattias Liljestrand.

 

Brage fick fortsätta ägna sig åt försvarsspel mot ett tungt Ljungskile som pressade högt, och frågan var om de skulle orka spela på samma sätt hela matchen.

 

Jesper Jonasson Westermark hade inom loppet av två minuter två möjligheter till mål, där först Alexander Zetterström räddade på mållinjen, och sedan fick Adrian Engdahl parera till hörna.

 

Efter 25 minuter började Brage jämna ut spelet, när Ljungskiles farligheter inte kom lika ofta som i inledningen av matchen. Efter knappa halvtimmens spel fick Leonard Pllana iväg ett skott som tvingade Ljungskiles målvakt till en fin räddning. Fem minuter senare, var det dags igen för Anton Lundin att visa sin målgest i form av ett hjärta, som han tillägnar sig sambo Caroline, när han i straffområdet krutade in bollen till 1-2.

 

Anton Lundin som är en av de spelare med mest speltid hittills, jobbade hårt längst fram. 

-Vi spelade ändå en bra första halvlek, sedan tappade vi lite i början på andra, menar Lundin.

 

Den andra halvleken inleddes med att Ljungskile var det lag som hade ett litet bollövertag. Man skapade också några halvchanser, mot ett Brage som dock hade kontroll i sitt försvarsspel.

-Jag tycker vi har bra tålamod, säger Brages tränare Klebér Saarenpää.

-Vi tappade lite rytm i slutet av första och i början av andra. De får lite tryck på oss, men vi reder ut stormen på ett bra sätt

 

Även Mattias Liljestrand menade att man tog över spelet efter 60 minuter.

-Vi gjorde en del småjusteringar, och gör att bra jobb på det stora hela, säger Brages mittback, som också vill passa på att berömma Lukas Hiltunen som gjorde sin första match från start.

-Han tog sig för därute och växte in i det mer och mer. Så det var jättekul.

 

När Anton Lundin utökade ledningen till 1-3, efter att ha slagit in sin egna straffretur, så kändes det relativt lugnt, säger tremålsskytten.

-Då var det bara ligga på defensiven och kontra. Vi vinner rättvist måste man säga, säger Brages #11 som nu är uppe i fyra mål totalt, efter sitt hattrick.

-Det var första gången i seniorkarriären så det var härligt, säger Anton som firade med sin målgest, som han vill ägna sin flickvän.

-Den är till min fästmö Caroline. Jag har börjat med den nu, den är formad som ett hjärta. Hon går igenom en tuff period med sjukdom, så jag tillägnar henne målen.

 

Anton Lundin, är som sagt en av de spelare i laget som har fått mest speltid. Efter att han gjorde sitt tredje mål, plockades han ut av Klebér Saarenpää, för att inte få för tuff belastning.

-Det känns jättejobbigt i benen. Jag missade en del på försäsongen, så jag är rätt så sliten, men det gäller att försöka återhämta sig, menar Anton.

 

Tre poäng på Skarsjövallen är starka poäng. Även om spelet inte var hundraprocentigt var segern en kämpainsats och visar att laget kan spela de tuffa matcherna.

-Vi gjorde vad vi skulle göra. Grabbarna gör ett jättebra jobb. Vi visste vad som skulle komma och killarna tog på sig blåstället, säger Bragebossen, som berömde backen Lukas Hiltunen som gjorde sin första match från start.

-Han var jättebra.

 

Brage har nu tagit sju poäng på de tre senaste matcherna och segern betyder ett rejält kliv i tabellen. Från femtonde till sjätteplats.

-Det känns skönt. Vi börjar sakta men säkert komma igång. I dag såg jag glimtar av det ”gamla” Brage, säger Klebér Saarenpää och syftar tillbaka på förra årets säsong.

 

Ljungskiles tränare Jörgen Wålemark, var samlad efteråt, men naturligtvis besviken.

-Vi skapar mycket lägen, men släpper in billiga mål. De gör psykologiskt viktiga 1-1 efter knappt varit uppe på vår planhalva. Jag tycker vi är aggressiva och har bra press efter deras 1-2, men efter de gjort 1-3 på en tveksam straff, så blir det för mycket tjafs på domaren. Vi var inte bra de sista trettio minuterna.

 

Något längre firande blir det inte efter segern, för redan på söndag väntar ny match, borta mot AFC Eskilstuna. 

-Vi firar på bussen hem, och sedan är det ny match på söndag, säger Mattias Liljestrand.

 

Highlights från matchen (Bilder tagna från Dplay):

 

Text: Per Lindgren

Foto Toppbild: Michael Erichsen – Bildbyrån


Lämna kommentarer

Ljungskile SK-IK Brage 1-3 (1-1)

Mål: 1-0 (2) Johan Brannefalk, 1-1, 1-2, 1-3 (12, 33,70) Anton Lundin

Varningar: LSK: Tom Siwe, Joakim Olausson IKB: Robbin Sellin, Oscar Lundin, Leonard Pllana

Domare: Enzo Vesprini

 

 

Ljungskile SK (3-4-3): Erik Dahlin-Andreas Murbeck, Teodor Wålemark, Adam Rosén (Niklas Olsson, 66)-Johannes Vall, Linus Dahl, Joakim Olausson (Filip Karlin, 79), Tom Siwe (Mirad Garza,79)-Jesper Jonasson Westermark, Axel Pettersson (Boya Isaac Edegware, 66), Johan Brannefalk (Perparim Beqai, 78). Ersättare: Robin Wallinder, Erik Lund.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Alexander Ekblad, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström-Lukas Hiltunen, Robbin Sellin (Pontus Jonsson,82), Seth Kanteh Hellberg (André Kamp,63), Oscar Lundin, Leonard Pllana-Anton Lundin (Bantu Mwkali, 71), Kristian Andersen (Christian Kouakou 64). Ersättare: Karl Johansson, Noa Williams, Peter Rosendal.

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.