Nyheter 2019-08-27 Seger mot Norrby IF Seger mot Norrby IF
2019-08-27   Skrivet av:

IK Brage tog en tung seger efter 3-1 (0-1) borta mot Norrby IF på Borås Arena. Vinsten betyder att Brage klättrar till tredje plats, dock med en match mer spelad än fyran Jönköpings Södra (som möter Halmstad BK borta under tisdagen) som är tre poäng bakom.

I en fysiskt tuff tillställning visade Brage styrka som vände 0-1 till 3-1 i andra halvlek.

-En ruskigt skön seger, säger Brages tränare Klebér Saarenpää, som menade att spelarna visade moral som kom tillbaka efter att Robin Strömberg gett hemmalaget ledningen med 1-0 på stopptid i första halvleken.

 

Brage fick sedan bästa tänkbara start efter pausen, när Christian Kouakou rann igenom hemmaförsvaret och gjorde 1-1. Matchen stod sedan och vägde men Brage var starkast i slutet och kunde avgöra sista tio. Inhopparen Robbin Sellin smekte in en frispark till 1-2 i 82:a matchminuten, och i sista ordinarie matchminuten krutade yttermittfältaren Jonathan Morsay in 1-3 ur snäv vinkel.

 

En av många matchvinnare i Brage var mittfältaren Seth Kanteh Hellberg, som jobbade kopiöst över stora delar av planen.

-Det är en stor plan och det går fort med långa överflyttningar. Vi jobbar ihop tillsammans och jag får energi av alla lagkamrater, så det är bara att köra, säger Kanteh efter matchen.

 

Brage är synnerligen svårslagna för tillfället och har bara en förlust på de nio senaste seriematcherna. Trots ett tufft psykologiskt baklängesmål precis innan pausvilan vek man inte ner sig i andra.

-Vi har en jargong i laget, vare sig det är en diskussion eller sten-sax-påse, så är det en vinnarinställning. Ligger vi under så ska vi ut och vinna och det visade vi idag, säger Hellberg, som aldrig tvekade i pausvilan att man skulle ordna det, trots det tunga baklängesmålet där Robin Strömberg placerade in frisparken vid Rosendals första stolpe, samtidigt som Bragemålvakten blev liggandes i nätmaskorna.

-Jag var noll orolig. Det var tråkigt att ligga under och en extra uppförsbacke såklart. ”Rosen” fick lite ont men körde vidare, säger Hellberg.

 

Bragetränaren Saarenpää manade till lugn i pausen och spelarna tog tillvara på direktiven.

-Vi hade bra energi omklädningsrummet. Det var ingen oro alls. Vi kommer in och kommer överens om vad vi ska göra och sedan går vi ut och gör jobbet, fortsätter Hellberg.

 

Brage som i första halvleken hade svårt att finna luckor i ett kompakt Norrbyförsvar, lyckades direkt i andra hitta ytor när Bjarni Mark Antonsson hittade Christian Kouakou i djupet som rullade in 1-1.

-Det var en perfekt timing att få ett tidigt mål i andra, så vi slipper jaga, säger Saarenpää, som hade lagt upp taktiken i pausen som direkt betalade av sig.

-Vi skulle in framför deras trebackslinje och komma rättvända där, sedan kommer de lämna de tre backarna och då skulle vi löpa på exakt det sätt i ytan de lämnar som Kouakou gjorde mål på.

 

Även om Brage före paus hade svårt att komma till de riktigt heta lägena, såg Bragetränaren att det fanns tendenser i det offensiva spelet.

-Det var mycket nära om och men. Men det var ett gott gry till något som var på gång. Frukten av det kom när Koaukou kommer in i ytan bakom vid målet.

 

Saarenpää kände stor tilltro manskapet att man skulle vända på det i andra halvleken.

-Det var oturligt att vi låg under med 0-1. Men känslan i det här gänget är att vi vet att vi skapar chanser. Grabbarna mår bra nu.

 

Norrby gjorde trots förlusten en bra match. Men det som saknades var pricken över i:et. Laget var inte sämre än Brage men det var effektiviteten som skilde lagen åt. På kanterna var Jasen Khayat och Alen Krasnici ständigt ett hot med sin starka ruscher och inspel.

-Vi har övat på slå mycket inlägg och ta löpningarna för varandra i boxen. Men det ville sig inte idag, säger en mycket besviken Alen Kranici i hemmalaget.

 

Trots en 1-0-ledning lyckades man inte förvalta det målmässiga överläget i andra halvleken.

-Vi gör 1-0 som är välförtjänt och följer matchplanen. Skönt att gå in i pausen med en ledning. Sedan skulle vi hålla tätt första tio, femton efter paus, men i stället får de ett snöpligt mål direkt.

 

Norrby, som bland annat hade Richard Yarsuvat borta (sjuk), saknade någon som kunde ta tillvara på inläggen. I andra halvleken menade Krasnici att man borde tagit tillvara på sitt spelmässiga övertag på ett bättre sätt.

-Det kändes som de var nöjda med ett kryss. De backade hem och vi tryckte på med mycket inlägg. Men det ville sig inte det sista. Sedan får de en frispark, som de gör mål på. Och på slutet ger vi oss själva inte chansen. Vi ger bort 1-3 och matchen är över, i stället för trycka på för en kvittering.

 

Norrbyyttern menar att Brage hade lite flyt som vann matchen.

-Det kändes som de hade respekt för oss. 1-3 speglar inte matchen. De ska verkligen vara nöjda att de kommer härifrån med alla tre poängen. Men de har flyt just nu med segrar och sådant ger en boost. Men nu får vi släppa den här matchen så fort som möjligt och sikta på tre poäng i nästa match mot Dalkurd, säger Krasnici.

 

Brage fick verkligen ta ut sig till max för att ta hem segern.

-Det är ett fysiskt lag. Varje gång vi möter dem är vi färdiga efteråt, säger Klebér Saarenpää, efter första segern mot Norrby på de fyra senaste mötena.

 

Nio matcher återstår och Brage är i allra högst grad med i kampen om en allsvensk plats. Laget fortsätter sitt täta matchande och redan på fredag väntar GAIS hemma.

-Vi får se vad det här slutar. Jag tror vi kommer hantera de här många matcherna väldigt bra. Några fick stå över mot Dagsberg. Nu handlar det om att fysiskt återhämta sig, säger Klebér.

 

Seth Kanteh Hellberg tror heller inte det ska vara några problem att samla ihop sig och få ny energi till fredagens match.

-Vi har en bra plan med tränarstaben som tar hand om våra kroppar. Vi får se till att ladda om så snabbt som möjligt.

 

Senast Brage mötte GAIS blev det seger med 3-0 på Bravida Arena i en match där Brage spelade med en man mer i dryga timmen.

-De kommer vara revanschsugna. De vann mot BP senast så de kommer säkert med en fin känsla, så vi ska vara förberedda, säger Seth Hellberg.

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

Norrby IF-IK Brage 1-3 (1-0)

Mål: 1-0 Robin Strömberg (45+2), 1-1 Christian Kouakou (46), 1-2 Robbin Sellin (82), 1-3 Jonathan Morsay (90).

Varning, Norrby: Arvin Shojaee. Brage: Mattias Liljestrand.

Domare: Per Melin. Assisterande domare: Julin Magnusson, Göteborg, Johan Kristoffersson.

Publik: 627 (Borås Arena).

 

Norrby IF (3-5-2):

Mergim Krasniqi-Abbas Mohamad (Hugo Svensson, 86), Nino Osmanagic, Didric Andersson-Jasen Khayat, Ivo Pekalski (Arvin Shojaee, 39), Nicklas Savolainen (K), Dardan Rexhepi, Alen Krasnici-Robin Strömberg, Abdelrahman Saidi (Dijan Vukojevic, 80). Ersättare: Jonathan Azulay, Jesper Brandt, Alexander Henningsson, Hampus Falk.

 

IK Brage (4-4-2):

Peter Rosendal-Simon Stenberg, Carlos Garcia, Mattias Liljestrand (K), Benjamin Hjertstrand (Alexander Ekblad, 52)-Jonathan Morsay, Seth Kanteh Hellberg, Bjarni Mark Antonsson Duffield, Anton Lundin (Robbin Sellin, 58)-Christian Kouakou (Jonathan Lundbäck, 72), Kristian Andersen. Ersättare: Adrian Engdahl, Alexander Zetterström, André Kamp, Oscar Lundin. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.