Nyheter 2018-05-27 Seger mot Örgryte IS Seger mot Örgryte IS
2018-05-27   Skrivet av:

Säsongens tredje seger för IK Brage kom på lördagseftermiddagen, när serieledande Örgryte IS besegrades med 3-1 (1-0) på Domnarvsvallen. Vinsten för Brage var den första sedan den 15 april då det blev 2-1 borta mot Öster.
-Det spelar ingen roll om det är hemma eller borta, bara att vi vinner. Vi har en backflash med många oavgjorda matcher, säger Klebér Saarenpää, tränare i Brage.

 

Hemmalaget hade två förändringar i laget sedan senast mot Frej. Backen Simon Stenberg var tillbaka efter avstängning, och mittfältaren Benjamin Hjertstrand fick förtroendet från start.
Gästande Örgryte hade även gjort ett par ändringar sedan segermatchen mot Värnamo. Platsen istället för skadade Diego Montiel, togs hand utav Alibek Aliev. Dessutom återfanns Daniel Sliper i startelvan för bortalaget.

 

Klebér Saarenpää säger att matchförberedelserna började redan förra lördagen.
-Vi hade en perfekt planering, och fick fem toppfräscha spelare. Det föll väl ut och vi är jätteglada, att matchen gick till vår fördel.

 

En av många bra spelare i hemmalaget, var försvararen Carlos Garcia, som tyckte att rätt lag vann.
-Vi gör en bra match, och spelar kontrollerat. De chansar och får ett slumpmål. Sedan var det skönt att vinna, efter vi spelat många oavgjorda matcher. Det är också kul att få spela från start.

 

Brage inledde matchen utan någon respekt för serieledande Örgryte. Grönvitts första femton minuter lovade något bra denna solgassiga lördagseftermiddag. Hemmalaget kom till ett par avslutslägen, men antingen tvekade man vid skott tillfällena, eller så var det ett motståndarben i vägen.
Örgryte, som gjort en strålande vårsäsong, hade svårt att komma till några farligheter samtidigt som Brages backlinje spelade bra.
Det varma vädret gjorde att tempot var lågt, vilket gjorde att det var ett slätstruket spel som publiken fick se första halvtimmen. Brage var ändå det lag som såg aningen hetare ut och hade de flesta anfallen.

 

Från ingenstans kunde Brage i den 34:e matchminuten ta ledningen med 1-0 när Oscar Lundin tog sig förbi backen Anton Lans, och med ett tungt skott med högerfoten dunkade bollen i nät via ribban, bakom Stojan Lukic.

 

Örgrytes Alibek Aliev hade en av få målchanser före paus, men placerad i straffområdet blev det bara en halvträff. I stället var det Brage som kunde utökat sin ledning strax före paus, Robbin Sellin sköt ett skott som täcktes till hörna. Även Marcus Astvald hade ett avslut som täcktes framför mållinjen.

 

Brage fick rena drömstarten av den andra halvleken, när Marcus Astvalds inspel från höger slogs i eget mål av Danny Ervik, fram till hemmaledning 2-0.
-Det var psykologiskt med det målet, för sedan kan vi spela av matchen, säger Saarenpää.

Tränarkollegan i Örgryte, Thomas Askebrand, menade att man inte kom upp i sin normala kapacitet. Mycket på grund av det täta matchandet den senaste veckan.
-Vi visste att det skulle bli en tuff match. Tre matcher på sex dagar, vi orkade inte. Det känns också lite surt att SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll) inte gjort något åt spelschemat. Men det gäller för oss att göra det bästa av det. Sett till matchen är Brage lite hetare än oss. Vi blev trötta, och det satt både mentalt och i benen. Sedan har vi inte marginalerna med oss, i och med självmålet. Vi hade lite motlut idag, och det är bara att gratulera Klebér.

 

Det var millimeter som räddade IKB från ett baklängesmål, när Oscar Lundins rensade i kryssribban. Bara dryga tio minuter senare, efter 59 minuter, utökades hemmaledningen till 3-0, när Robbin Sellins frispark hittade Simon Alexandersson i straffområdet, som nådde högst med pannan.
-Jag har fått förtroende att slå frisparkar. Sedan har jag en hygglig vänsterfot. Frisparken satt, och vi har tränat på det, säger Brages lagkapten Robbin Sellin, som tyckte det var tufft att spela i den tryckande värmen.
-Det var tungt idag, och tempot vart inte så högt. Men jag tycker vi spelar bra och följer vår gameplan till punkt och pricka. Det gick också bra för egen del. Jag tycker vi vinner rättvist, och kontrollerade matchen efter 3-0. Nu är vi med och fightas där uppe, säger hemmalagets lagkapten.

 

Örgryte skapade efter målet ett par chanser, och fick också utdelning. Nyinbytte Gustav Ludwigsson hade bara hunnit varit inne på plan några minuter när han frispelade Alibek Aliev, som avlossade ett skott efter gräset som Peter Rosendal inte nådde, fram till 3-1. Örgryte som hade det mesta av bollinnehavet, tvingades avsluta matchen med nio man efter det Alibel Aliev blivit utvisad, efter kapat en Bragespelare efter en avblåsning. I slutsekunderna, blev också ÖIS:aren Jakob Lindström utvisad, efter osportsligt uppträdande mot Bragebänken. Örgryte fortsatte ändå att trycka på, vilket gav ytor till Brage, som man inte lyckades utnyttja.

 

I och med vinsten avancerade Brage upp till femte plats i tabellen. En tabell, som Carlos Garcia inte alltid brukar kolla.
-Jag vet inte hur det ser ut. Jag vet att det är många på samma poäng, ler Brages #5.

 

Bragetränaren var med all rätt ett stort leende efter en mycket bra genomförd match mot serieledarna.
-Vi är jätteglada och njuter av segern, säger Klebér Saarenpää.

 

I nästa omgång, väntar för Brage bortamatch, mot Norrby. Den matchen spelas lördagen den 2 juni.

Foto: Anna Holm/IKB

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

IK Brage-Örgryte IS 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 (35) Oscar Lundin, 2-0 (47) självmål, 3-0 (59) Simon Alexandersson, 3-1 (69) Alibek Aliev.
Varningar: Brage: Alexander Zetterström, Benjamin Hjertstrand Örgryte: Utv: Alibek Aliev (73), Jakob Lindström (90), Varn: David Engström
Domare: Adam Ladebäck.
Publik: 1.664 (Domnarvsvallen)

 

IK Brage: (4-4-2) Peter Rosendal-Pontus Hindrikes, Carlos Garcia, Alexander Zetterström, Simon Stenberg-Robbin Sellin, Oscar Lundin, Benjamin Hjertstrand, Anton Lundin (Erik Nilsson, 68)-Marcus Astvald (Pontus Jansson 90+4), Simon Alexandersson (Samuel Aziz, 75).
Ersättare: Oliver Bergman, Viktor Bergh, Mattias Liljestrand, Erik Nilsson, Erik Larsson.

 

Örgryte IS: (3-4-4) Stojan Lukic-Anton Lans, David Engström, Danny Ervik (Gustav Ludwigsson, 62)-Jacob Ericsson, Simon Nilsson, Jakob Lindström, Filip Almström Tähti-Daniel Paulsson, Alibek Aliev, Daniel Sliper(Jens-Lys Cajuste, 69).
Ersättare: Karl-Johan Lindblad, Mohamed Said Adan, Kristoffer Björk, Emil Skogh, Jesper Jörnvik

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.