Nyheter Seger mot Syrianska i Södertälje 2019-07-20 Seger mot Syrianska i Södertälje
2019-07-20   Skrivet av:

IK Brages fina form håller i sig. Bortamötet mot Syrianska FC på Södertälje Fotbollsarena slutade med seger 2-0 (0-0), vilket betyder att grönvitt klättrade till andraplats, dock med en match mer spelad än tidigare tvåan Mjällby AIF.

Brages trepoängare var både rättvis och välförtjänt. Trots en mycket bra första halvlek, och sina 11 mot 3 i avslut, fick Brage vänta till andra halvlek innan målen kom. Christian Kouakou gjorde 0-1 i 57:e matchminuten och inhopparen Jonathan Morsay, med sin andra fullträff för säsongen, satte 0-2 på stopptid.

 

Noterbart är att Brage fick avsluta matchen med tio man efter att Anton Lundin fått sitt andra gula kort i 82:a minuten.

 

En av Brages matchhjältar var vänsterbacken Benjamin Hjertstrand som stod för några viktiga brytningar i andra halvleken, när Syrianska jagade ett kvitteringsmål.

-Det var upp och ner för egen del, men klart godkänd, säger han anspråkslöst.

 

Segern var Brages fjärde raka och man befäster därmed sin topplats i tabellen.

-Jaha, då är det väl bara att fortsätta vinna. Jag tycker vi håller en väldigt hög nivå i första halvleken. Men det gäller att vara ödmjuka inför fortsättningen, menar Hjertstrand.

 

Hemmalaget fick en jobspost redan i fjärde minuten när målvakten Dwayne Miller sträckte sig, efter att ha gjort en kanonräddning på Hjertstrands avslut, och fick en befarad skada i baksida lår. Det betydde att reservmålvakten Abud Keriakes fick hoppa in mellan stolparna, för övrigt hans första match för säsongen.

-Det blev en ganska obehaglig match, menade Brages assisterande tränare William Bergendahl, med tanke på det långa uppehållet medans Miller sågs över.

-Det blev hackigt i början och ett avbrott när målvakten skadade sig. Men jag tycker vi ändå tuggar på bra i första.

 

Brages enda förändring i startelvan sedan matchen mot Brommapojkarna var att Oscar Lundin ersatte varningsavstängde Bjarni Mark Antonsson Duffield.

 

Grönvitt öppnade piggt och redan i den fjärde matchminuten hade Benjamin Hjertstrand ett bra läge då han på Robbin Sellins hörna fick öppet läge men prickade målvakten Dwayne Miller med ett hårt skott. Miller blev liggande en stund, men reste sig och fortsatte att spela. Dock tvingades han som sagt en kort stund efteråt avbryta matchen.

-Det var tråkigt för honom, hoppas det inte är något allvarligt, säger Hjertstrand, som grämer sig över att inte fått bollen i nät.

-Där ska det vara mål, men jag skjuter rakt på målvakten.

 

Nyinsatte målvakten Abud Keriakes hade bara varit på planen i två minuter, då han vid sitt första agerande fällde en fri Christian Kouakou halvmetern utanför straffområdeslinjen. Domaren nöjde sig dock med ett gult kort för Keriakes och frispark för Brage, vilken blev resultatlös.

 

Brage hade en tydlig spelidé där man försökte med instick bakom Syrianskas backar. I 20:e matchminuten fick Christian Kouakou ett friläge, framspelad av Robbin Sellin, men avslutet gick utanför Keriakes högra stolpe.

 

I hemmalaget gjorde mittbacken Patrick Dyrestam några avgörande brytningar, när Brage var på väg genom i första halvleken.

 

Hemmalaget hade en bra period i mitten av första halvleken då man etablerade spel på Brages planhalva. Ofta anförda av kvicke Beneyam Belye Demte, hade de rödgula några halvfarliga chanser. Demte själv hade ett skott som via en Bragefot som gick strax utanför.

 

Det var annars Brage som hade mest av spelet första fyrtiofem. Tack vare ett snabbt och bra passningsspel kom man till flera bra chanser.

 

Bland annat hade Anton Lundin, efter en hörna, ett avslut som touchade överdelen av ribban och efter dryga halvtimmen stod Lundin igen för en mycket bra prestation när han tog sig fram på högersidan men där tyvärr avslutet gick utanför.  

 

I 45:e matchminuten var det dags för en ny chans för Brage. Seth Kanteh Hellberg tog sig fram längs vänstersidan, men även han misslyckades med att överlista Abud Keriakes.

-Vi hade varit väldigt nöjda med första halvleken om vi bara fått in något mål. Vi är nära tre, fyra gånger och skapar hundraprocentiga målchanser. Känslan är att man är lite missnöjd, men när vi väl får mål på dem i andra så känns det extremt skönt, säger Hjertstrand.

 

Assisterande Bragetränaren William Bergendahl menade också att prestationen var bra, även om målen uteblev före paus.

-Vi tuggar ändå på bra och känslan var att fler chanser skulle komma.

 

 

Brage gjorde alltså en bra första halvlek och med tanke på alla chanser man skapade borde man gjort något mål.   

-Men det var bara att fortsätta och ha tålamod, säger ”Benji” om tankarna inför andra akten.

-Vi kom ändå till bra lägen hela tiden före paus.

 

Och Brage kom att spräcka målnollan i 57:e matchminuten. Efter ett fint anfall hade Christian Kouakou bara att lägga bollen i öppet mål fram till 0-1.

-Det var jätteviktigt att göra det målet. Vi hade ändå haft dominans chansmässigt. Det handlar om att få in det första målet. Det var en jättefin prestation. Oscars (Lundin) passning är jättebra till Anton (Lundin) som får ett tillslag på bollen (till Kouakou).

 

Brage fortsatte efter ledningsmålet att trumma på och det kändes som att man ägde matchen och hade full kontroll på händelserna. Det var långa sekvenser som Syrianska inte fick låna bollen. 

 

Hemmalaget ryckte ändå upp sig sista tjugo och såg mer beslutsamma ut i sina aktioner. Ammar Ahmed hade bland annat en boll i ribban i 69:e matchminuten.

-Jag är missnöjd hur vi förvaltar ledningen. Vi släpper över initiativet till dem och hamnar lägre. Då blir det obehagligt för oss igen, säger Bergendahl, som fick ännu större bekymmer när Anton Lundin fick sitt andra gul kort i 82:a matchminuten, vilket betydde att Brage fick avsluta matchen med tio spelare.

-Det är speciellt att spela med tio man och ha tio minuter kvar. De kommer få initiativet och kan trycka på. De har också någon chans när vi har ett par bolltapp. Men vi lyckas reda ut det och ta tre poäng. Det är det absolut viktigaste i slutändan, säger Bergendahl.

 

Men trots en man mer lyckades aldrig Syrianska vaska fram någon het kvitteringschans. Jonathan Morsay kunde istället distinkt trycka in 0-2 i bortre burgaveln på stopptid.

 

Benjamin Hjertstrand tyckte att man blev passiva efter 1-0, men att man på ett bra sätt lyckades knyta ihop matchen.

-Vi blir lite väl passiva efter första målet. De börjar pressa lite högre. Vi ger dem lite väl enkla bollar och jag tycker vi ska kunna läsa det lite bättre.

-Men vi vet att vi är urstarka defensivt. Det är inte optimalt att spela med en man mindre, men vi klarar av det. De får lite inlägg men vi känner oss starka där.

 

Nu väntar toppmöte mot Mjällby hemma i nästa omgång kommande lördag. Senast lagen möttes blev det seger med 2-1 på Strandvallen.

-Då vann vi även om vi inte gjorde någon jättebra match. Så jag hoppas att vi kan vinna igen och att vi gör en bra match, säger Benjamin.

 

Brage ser starka ut för tillfället, i samtliga lagdelar. Försvarsmässigt var det oftast mycket stabilt, även om Syrianska hade ett par möjligheter som kunde resulterat. Offensivt såg det också långa stunder riktigt bra ut. Många spelare var delaktiga och tog löpningar. Det var bara sista tjugo som Brage sattes under tryck, men då visade laget upp sitt starka försvarsspel.    

 

William Bergendahl var lättad efter matchen, men menade att man inte gjorde någon hundraprocentig insats.

-Vi har högre krav på oss prestationsmässigt sett över 90 minuter.

 

Det vankas alltså toppmatch och fint väder i Borlänge på lördag. Köp era biljetter redan nu via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/ så ses vi på Vallen!

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Per Lindgren


Lämna kommentarer

Syrianska FC-IK Brage 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 (57) Christian Kouakou, 0-2 (90+2) Jonathan Morsay.

Varning, Syrianska: Abud Keriakes, Noí  Olafsson, Elias Durmaz. Brage: Anton Lundin, Oscar Lundin.

Utvisning: Brage: Anton Lundin (81, 2 gula).

Domare: Johan Krantz. Assisterande domare: Julian Poulsen Sosefo, Martin Palm.

Publik: 499 (Södertälje Fotbollsarena).

 

Syrianska FC (4-4-2):

Dwayne Miller (Abud Keriakes, 11)-Emin Grozdanic, Patrick Dyrestam (73), Abdel Rhmane Khalil Diarra, Noí Olafsson (Ihab Naser, 46)-Beneyam Belye Demte, Ammar Ahmed, Success Chimankpa Nwousu, Sebastian Rajalakso (K)-Andrew Stadler-Elias Durmaz. Ersättare: Jonathan Gürsac, Reyad Poles, Mauricio Albornoz Inola.

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand, Mattias Liljestrand, Carlos Garcia, Pontus Hindrikes-Robbin Sellin (K) (Jonathan Morsay, 77). Oscar Lundin, Seth Kanteh Hellberg, Anton Lundin-Kristian Andersen, Christian Kouakou. Ersättare: Adrian Engdahl, Alexander Zetterström, Simon Stenberg, Jonathan Lundbäck, André Kamp, Alexander Ekblad. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.