Nyheter 2018-11-06 Seger mot Varberg Seger mot Varberg
2018-11-06   Skrivet av:

IK Brage gjorde ingen topprestation spelmässigt i bortamötet mot Varbergs BoIS FC. Men med en bra inställning, effektivitet, och en gnutta tur (Varberg hade två stolpträffar) vann man måndagskvällens tillställning på Påskbergsvallen med 2-1 (1-1). 

 

-Det var en riktig krigarseger, säger Brages Simon Stenberg.
På svårspelade Påskbergsvallen blev det som förväntat en hel del dueller.
-Det var mycket kamp. Gräsmattan var bra i början, men den släppte efter ett tag. Det gör att spelet blir begränsat och man får välja det enklare sättet att spela. Det blir ett rakare spel med mer duellspel. Vi visste att det spelet skulle bli viktigt och det gör vi bra.

 

 

Brage började lovande inför blott 709 åskådare på läktarna. Därför var det inte oväntat när Joseph Ceesay med sitt tredje mål för säsongen, gav Brage ledningen med 0-1 redan efter fem minuter. Målet kom efter en lång utspark, som hamnade hos Ceesay som med högerfoten placerade bollen utom räckhåll för målvakten Matthew Pyzdrowski.
Varberg, som slåss för att undvika negativt kval, tog sedan över spelet. Emeh Izuchuwu hade ett avslut från nära håll som gick över. Brage hade svårt att få till något anfallsspel, och fick istället inrikta sig på försvarsspel. Marcus Astvald hade efter halvtimmens spel ett avslut som gick till hörna.
I den 33:e minuten gick en långboll från mittlinjen genom hela Brageförsvaret till mittfältaren Daniel Krezic, som otagbart från nära håll sköt in 1-1-kvitteringen. Rättvist. Simon Stenberg, som fick förtroendet från start var kreativ framåt, hade kort före pausvilan ett bra inlägg från höger till Anton Lundin, men vars nick gick rakt på Varbergskeepern. Oavgjort efter första halvleken kändes rättvist.

 

 

I andra halvleken var det Brage som började bäst. Joseph Ceesay, fick fram bollen till Simon Stenberg som emellertid inte fick någon träff på sitt avslut. Men kort därefter, efter 55 minuter hade den offensive ytterbacken siktat in sig, när han efter fint förarbete från André Kamp och Robbin Sellin, placerade in 1-2 vid den bortre stolpen.
-Vi har bollen på vänstersidan. Kamp spelar till Robbin som kommer fint i mitten. Jag skriker jag kommer på utsidan och tror först han ska skjuta, men han uppfattar mig och spelar ut. Deras ytterback kommer ut ganska bra, så jag får ta den på en touch och det gick vägen, säger Simon.
Matchen var den första från start sedan bortamötet mot Falkenberg.
-Jag tycker det kändes helt okay. Skönt att få göra första målet för säsongen. Det var en klart godkänd insats, säger Stenberg.

 

 

Keanin Ayer Boya prickade stolpen för hemmalaget med ett distansskott efter timmens spel. Annars kretsade mycket i Varberg runt offensive Perparim Beqai, som var den som hotade mest.
Hemmalaget började vinna fler bollar och kom närmare en kvittering. Hampus Zackrisson hade ett bra läge, men Peter Rosendal var på rätt plats och kunde rädda. Men med kvarten kvar verkade det Varberg inte hade orken att riktigt hota ett lugnt spelande Brage. Det dröjde till sista fem minuterna av ordinarie tid, innan hemmalaget blev mer desperata och matade bollar in i straffområdet. Inhopparen Joel Palmqvist lyckades i den 86:e minuten hitta Emeh Izuchuwu, vars avslut täcktes till en hörna. Men den allra bästa kvitteringschansen kom i den sista av de tre stopptidsminuterna, när inhopparen Adam Fofana prickade stolpen med ett långskott.

 

 

-Vi hade marginalerna med oss till slut. De hade ett skott i insidan av stolpen som gick ut till inspark. Det är små marginaler men idag drog vi det längsta strået.
Hur upplevde du matchen efter ditt 2-1-mål?
-De tryckte på och blev mer desperata med tanke på deras tabelläge. De hade mycket fasta där de tryckte upp sina fysiska spelare. Det blev mycket 50/50-dueller som det gällde gå vinnande ur.
Simon Stenberg lyfter kollektivet bakom segern.
-Det var en stark laginsats och vi gör det tillsammans. Vi gör mycket uppoffringar, slänger oss. ”Rosen” (Peter Rosendal) gör flera räddningar, mittfältet springer hur mycket som helst för laget. Hela laget förtjänar beröm. Vi gör det tillsammans idag.

 

 

 

Brages vinst betyder att man konsoliderade sin sjätte plats i tabellen. På lördag väntar säsongens sista matchen, när Degerfors IF kommer på besök till Domnarvsvallen.
-Det är viktigt att avsluta snyggt. Det är vi skyldiga för den fina säsong vi har gjort. Jag hoppas att vi infriar det.
Vad tror du om Degerforsmatchen?
-Det är ett bruksderby. Det blir en rolig match med lite derbykaraktär. Det är två bra lag som gjort bra prestationer. De vill också avsluta snyggt. Så det är två lag som kommer gå för seger.

 

 

/Per Lindgren.

 


Lämna kommentarer

Varbergs BoIS FC-IK Brage 1-2 (1-1)
Mål: 0-1 (5) Joseph Ceesay, 1-1 (33) Daniel Krezic, 1-2 (55) Simon Stenberg.
Varningar: Varberg: Emeh Izuchuwu. Brage: Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes, Joseph Ceesay.
Domare: Adam Ladebäck. Assisterande domare: Anders Bowing, Mesud Kahrimanovic.
Publik: 709 (Påskbergsvallen).

 

Varberg BoIS (3-4-3): Matthew Pyzdrowski-Oliver Stanisic (Adam Fofana 35), Hampus Zackrisson, Sebastian Möller-Daniel Krezic, Keanin Ayer Boya (Erion Sadiku 80), Albert Ejupi, Jako Bergman (Joel Palmqvist 80)- N. Girami Netaby, Perparim Beqai, Emeh Izuchuwu. Ersättare: Jesper Modig, Eddie Tran, Hampus Danielsson, Albin Svensson.

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Pontus Hindrikes, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Simon Stenberg-Joseph Ceesay, Kristian Andersen, André Kamp, Robbin Sellin (Victor Bergh 90)-Marcus Astvald (Erik Nilsson 70), Anton Lundin (Samuel Aziz 79). Ersättare: Oliver Bergman, Benjamin Hjertstrand, Oscar Lundin.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.