Nyheter 2018-04-15 Seger över Östers IF Seger över Östers IF
2018-04-15   Skrivet av:

IK Brage vann den svåra bortamatchen mot Östers IF på Myresjöhus Arena med 2-1 (0-1).

-Det var en fantastisk skön seger, säger Brages försvarare Simon Stenberg.

 

Brage hamnade i underläge redan efter 13 minuter när Österanfallaren David Johanneson satte 1-0 på en målvaktsretur.
Hemmalaget hade ett litet spelövertag i första halvleken, men matchen ändrade helt karaktär när Östers försvarsspelare Oliver Silverholt fick rött kort efter gått in med en armbåge i en situation i 54:e matchminuten. Med en spelare mer tog Brage helt över spelet och kunde både kvittera till 1-1 och göra ett segermål till 2-1.
-Det är bara tacka och ta emot och gilla läget, säger Stenberg som lade hörnan i 83:e matchminuten som Simon Alexandersson skickade in och betydde Brageledning 1-2.
-Vi hade haft två hörnor innan som Benjamin (Hjertstrand) var nära att nicka in.
-Nu blev det tredje gången gillt som den satt där.

 

 

Hörnan, Brages femte i matchen, nickskarvades vidare till Hjertstrand som fick fram bollen till en omarkerad Simon Alexandersson som bara hade att raka in bollen.
-Vi hade haft några hörnor innan och jag visste jag skulle gå på bortre, Benjamin (Hjerstrand) skarvar och det var jättelätt att sätta den, säger Simon Alexandersson om det matchavgörande målet.

 

 

Matchen tog en vändning spelmässigt efter Östers utvisning och Brage, som fram till Silverholts röda kort, stundtals var satta under press kunde till slut vinna rättvist.
-Det var mycket kamp fram till utvisningen och jag tycker vi stod upp hyfsat. Sedan tar vi över och gör 1-1 och går för 2-1, säger Simon Alexandersson.

 

Innan segermålet hade bland annat Anton Lundin, Benjamin Hjertstrand och Marcus Astvald haft lägen.
-Vi kom till mycket och ett mål hängde i luften, säger Simon som blev matchvinnare med sitt tredje mål för säsongen när han gjorde 1-2 i 83:e matchminuten.
-Skönt med en bra start och kunna hjälpa laget, säger AFC-förvärvet som menade tre poäng kändes fantastiskt.

 

IK Brage hade gjort den förändringen sedan förra matchen att Mihlali Mayambela tog en plats i anfallet, medans Marcus Astvald startade på bänken.

 

Brage öppnade matchen piggt och i sjunde matchminuten tog sig Mihlali Mayambela förbi Stefan Karlsson och hittade Robbin Sellin som dock sköt över.

 

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 i 13:e matchminuten när David Johannesson rakade in bollen efter att Brages målvakt Peter Rosendal lämnat retur på Oliver Silverholts hårda skott.

 

Östers IF fick energi efter målet och tryckte tillbaka Brage under en kortare period, som fick jobba hårt för att värja sig mot hemmalagets snabba passningsspel. Med ett varierande spel, där man växlade från kant till kant, skapade man oro i Brage försvaret.
Östertränaren Christian Järdler kände en otrolig besvikelse efteråt, men menade man började matchen bra.
-Vi får fast bollen och startar helt okay.

 

 

Brage arbetade sig in i matchen och jämnade ut spelet halvvägs i första halvleken. Några fina kombinationer mellan Robbin Sellin och Mihlali Mayambela lyckades man skapa.

 

Östers innermittfältare Liridon Silka tvingades kliva av efter en skada kort innan paus.

 

I 42:a matchminuten hade Östers Jonathan Drott ett hårt skott som tippades till hörna av Peter Rosendahl.

 

Hemmalaget öppnade bäst direkt efter pausen och skruvade upp passningstempot innan Silverholts röda kort vände matchbilden.
-Vi sa att vi skulle våga och vara aggressiva i andra, men sedan blir det en jätteuppförsbacke efter utvisning, säger Järdler. Med Johannesson ensam på topp försökte Öster försvara sin 1-0-ledning.

 

Efter att ha fått flyttat seriepremiären till Borås var det första matchen på Myresjöhus Arena för säsongen. Simon Stenberg menade att det var svårspelat och att det gällde att spela enkelt.
-Det var tuffa förhållanden där ute och gräsmattan var inte jättebra. Men det var lika för båda lagen. Det var bara gilla läget. Det blev mycket kamp och andrabollar vilket vi gör bra. Vi möter ett bra Öster.

 

 

Trots att Brage hamnade i ett tidigt underläge kände Stenberg ingen oro.
-Vi trodde på det här från matchminut ett. Det gällde att ha tålamod då vi visste att chanserna skulle komma och att vi har många bra där framme.

 

Kvitteringen till 1-1 för Brage kom i 64:e matchminuten efter Mayambelas inspel från vänster träffat Mattias Pavic och ställt Robin Malmkvist.

 

Grönvitt fortsatte gå för ett ledningsmål och det skulle logiskt komma till slut.
-Jag känner bara glädje rakt igenom, säger Brages tränare Klebér Saarenpää, som menade att det var en tuff bortamatch och det gällde att spela enkelt på det svårbemästrade underlaget.
-Öster var bra i första och hittade bra vinklar och inlägg på högersidan. Men vi avslutade bra före paus och efter deras utvisning var det bara att trycka på.

 

 

Hemmalaget försökte efter Brages 2-1-mål att lyfta upp laget och bland annat följde målvakten Robin Malmkvist upp i anfallet men utan resultat.
-Vi försöker flytta upp två forwards på slutet, men det blir ännu en match som det känns onödigt att vi ger bort, säger Christian Järdler som menade att kommunikationen i försvaret inte fanns vid Brages båda mål. Öster hade på slutet några lägen till en kvittering, men det blev aldrig jättefarligt. En frispark från Simon Helg, ett skott från Lars Fuhre som blockades och på stopptid en frispark från inhopparen Admir Bajrovic som enkelt plockades av Rosendal var det Öster lyckades skapa.

 

Segern betyder att Brage, i en haltande tabell, är ny tabelltvåa efter ledande Falkenbergs FF. På fredag väntar hemmamöte mot GAIS.
-Hemma är vi alltid bra och har en bra chans, säger Simon Alexandersson.

 

Simon Stenberg vill suga på karamellen innan han tar sikte på mötet mot Makrillarna.
-Det gäller vara fortsatt ödmjuka. Nu njuter vi idag och imorgon och sedan har vi fullt fokus mot GAIS.

 

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

Östers IF-IK Brage 1-2 (1-1)
Målen: 1-0 David Johannesson (13), 1-0 självmål (65), 1-2 Simon Alexandersson (83).
Utv, Öster: Oliver Silverholt (54).
Varningar, Öster: Lars Mendonca Fuhre. Brage: Simon Alexandersson.
Domare: Fredrik Klitte. Assisterande domare: Marcus Lundgren Klitte, Ängelholm, Felix Jönsson, Sölvesborg.
Publik: 2 086 (Myresjöhus Arena).

 

 

Östers IF (4-4-2):
Robin Malmkvist-Oliver Silverholt, Mario Vasilj (K),, Fredrik Lundgren, Stefan Karlsson-Simon Helg, Jonathan Drott, Liridon Silka (40 Lars Mendonca Fuhre), Mattias Pavic (64 Filip Örnblom)-Zacakarias Faour (85 Admir Bajrovic), David Johannesson. Ersättare: Darmin Sobo (mv), Månz Karlsson, Carl Johansson, Emir Avdic.

 

 

IK Brage (4-4-2):
Peter Rosendal-Jalid Kerkich Amar, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Simon Stenberg-Robbin Sellin (K) (59 Marcus Astvald), Benjamin Hjertstrand, Oscar Lundin, Anton Lundin (79 Samuel Aziz) -Mihlali Mayambela, Simon Alexandersson.
Ersättare: Oliver Bergman (mv), Viktor Bergh, Carlos Garcia Ambrosiani, Erik Nilsson, Pontus Hindrikes.

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.