Nyheter 2019-02-03 Sen kvittering mot Karlstad BK Sen kvittering mot Karlstad BK
2019-02-03   Skrivet av:

En sen kvittering av inhopparen Marcus Bergsten räddade oavgjort för IK Brage i den andra träningsmatchen mot Karlstad BK.

Matchen slutade 3-3 (1-2) på Domnarvsvallen där det nyblivna division 1-laget bjöd på betydligt tuffare motstånd än vad Kvarnsvedens IK gjorde i tisdags.

-Vi hade en hel del problem i vårt presspel, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää.

 

Brage låg under med både 0-1, 1-2 och 2-3, men visade styrka som kom tillbaka och fick med sig ett kryss, efter att Marcus Bergsten hittat rätt från nära håll på stopptid.

-Vi krigade på in i det sista och hade marginalerna på vår sida. Det bevisar att det är värt att kämpa till domaren blåser av. Det var kul för Marcus att få göra det avtrycket.

 

Kvitteringsmålet kom efter kalabalik i straffområdet.

-Det var en klunga där bollen går som en flipperkula fram och tillbaka. Grabbarna krigar och bollen studsar vår väg och hamnar hos Marcus som sparkar upp den i nättaket. Det var ett rent kämpamål, säger Klebér.

 

Brage började matchen trevande och hade en del problem inledningsvis.

-Men sedan snackade vi ihop oss i halvtid och det blev bättre i andra halvleken. Samtidigt gjorde de en del byten och blev lägre i sitt försvarsspel. Förstapressen var inte bra i första halvleken, men vi lyckades vrida på det under matchens gång och det blev bättre till slut.

 

Klebér menar att det är tålamod som gäller innan presspelet sitter som det ska. 

-Det kommer ta tid. Vi får jobba varje vecka med det tills det blir en självklarhet.

 

Mot Kvarnsveden i tisdags handlade det mycket om anfallsspel, medans matchen mot KBK också gav statusen på försvarsspelet.

-Det är olyckligt att vi släpper in tre mål. Det får vi titta och slipa på. I dag fick vi se vilka sprickor vi har att jobba med.

 

Nästa lördag väntar hemmamatch mot Carlstad Uinted, innan BK Häcken väntar i svenska cupen. Bragetränaren vet att man inte hinner få alla tillbaka från skador till mötet på Bravida Arena den 16 februari.

-Det är bara att gilla läget. Vi vet den fysiska statusen på de spelare vi har. Vi kommer inte vara ”tip topp” på alla till cupen. Det är spridda skurar på gruppen rent fysiskt. Vi får jobba ikapp med de som behöver det och se det på längre sikt till seriestarten. Då ska alla förhoppningsvis vara i fas.

 

/Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Pic Agency


Lämna kommentarer

IK Brage-Karlstad BK 3-3 (1-2)

Målen: 0-1 (2), 1-1 (10, str) Jonathan Lundbäck, 1-2 (21), 2-2 (56) Pontus Hindrikes, 2-3 (83), 3-3 (90+1) Marcus Bergsten.

 

IK Brage: Adrian Engdahl; Simon Stenberg (Alexander Zetterström, 63), Mattias Liljestrand, Carlos Garcia (Viktor Bergh, 63), Pontus Hindrikes; Oscar Lundin, Bjarni Mark Antonsson; Anton Lundin. Pontus Jonsson (Samuel Bergman, 84),  Seth Hallberg (Jonathan Lindström, 84); Jonathan Lundbäck (Marcus Bergsten, 84).  Ersättare: Peter Rosendal (mv). • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.