Nyheter Sent segermål mot AFC Eskilstuna 2020-07-13 Sent segermål mot AFC Eskilstuna
2020-07-13   Skrivet av:

IK Brage vann med 2-1 (0-1) på bortaplan mot Athletic Eskilstuna i en dramatisk match, efter inhopparen Noa Williams avgjort tillställningen med sitt första seniormål i karriären när han gjorde segermålet i 89:e matchminuten.

-Otroligt roligt. Men det spelar inte så stor roll att jag gör målet, det viktiga är vi tar tre poäng. Men så klart det är extra kul att få sätt dit den, säger segerskytten.

 

Noa Williams som bara hade varit på planen i nio minuter, var på rätt ställe vid rätt tillfälle när han höll sig framme i straffområdet.

-Vi anfaller längs högerkanten. Jag spelar ut till Lukas (Hiltunen) som sätter in den i boxen och det blir lite studs. Jag tror den tar på någon av deras försvarare och det är bara att trycka dit den på volley, säger målskytten efter Brages tredje seger på de fyra senaste matcherna.

 

Brage ägde stora delar av matchen men hamnade oturligt i ett 0-1-underläge i slutet av första halvleken. Men grönvitt krigade på och Robbin Sellin kvitterade med ett drömmål till 1-1 innan Williams avgjorde med sitt 2-1-mål i slutminuterna. På stopptid var sedan Eskilstuna nära kvittera, men inhopparen Chidi Dauda Omeje nick träffade stolpen i 90:e minuten. 

 

Brages mittfältare Robbin Sellin var förstås väldigt glad efter matchen.

-Otroligt skönt att vinna. Vi visar stark moral. Vi skulle avgjort det här tidigare. Jag tycker vi vinner rättvist, säger lagkaptenen efteråt.

 

Matchen var inledningsvis chansfattig där båda lagen hade svårt att komma fram till några farliga målchanser första dryga tjugo minuterna. Brage, som hade gjort en förändring i startelvan sedan senast, när André Kamp tog en plats på mittfältet i stället för avstängda Oscar Lundin, hade inledningsvis svårt att hitta luckor bakom ett tight hemmaförsvar.

 

Efterhand fick Brage bättre kontroll och började trycka tillbaka AFC Eskilstuna.

 

Leonard Pllana hade en vass halvvolley från vänsterdelen av straffområdet, som träffade  ribban. På Brages fjärde hörna (av totalt 17) vara det nära igen, när bollen letade sig fram till backen Alexander Zetterström som sköt över.

 

Robbin Sellin, framspelad av Kristian Andersen, fick också ett riktigt bra läge, men sköt rakt på hemmamålvakten Willie Jakobsson.

 

Hemmalagets första riktiga chans kom efter halvtimmen, när anfallaren Karim Rossis inspel rensades av Lukas Hiltunen.

 

Grönvitt etablerade mycket spel på AFCs planhalva och fortsatte komma till målchanser.

 

Kristian Andersen och Seth Kanteh Hellberg sågade sig genom hemmaförsvaret och bollen hamnade framför fötterna på backen Mattias Liljestrand som sköt över på ett kanonläge från nära håll, vilket borde ha resulterat i Brageledning.

 

Istället kom 1-0 i den 41:a matchminuten när Mattias Liljestrand oturligt styrde in Ferid Alis inlägg. En kalldusch för Brage som hade kopplat greppet om matchen.

 

IKB visade likt senast mot Ljungskile, att man inte viker ner sig, utan att man har en styrka att kunna vända ett underläge.

 

Robbin Sellin menar att AFC Eskilstuna är ett bra lag, men att man har stor tilltro till sitt eget spel.

-Vi fortsatte att gnugga på och skapa chanser. Vi tror på det vi gör.

 

I andra halvleken jagade Brage en kvittering och pressade långa stunder tillbaka AFC.

 

Under första kvarten av andra halvleken hade Brage radat upp fem hörnor. I andra vågen efter den femte kom också kvitteringen till 1-1 när lagkaptenen Robbin Sellin fick på en praktträff en bit utanför straffområdet och bollen satt otagbart i målvakten Willie Jakobssons högra kryss. 

-Jag ser på en gång att den är på väg in i mål, säger Sellin om sitt drömmål.

 

Målet var för övrigt hans första för säsongen.

-Skönt att öppna målkontot, säger kaptenen.

 

Efter Brages kvitteringsmål lyfte hemmalaget upp spelet och på en spelvändning i 64:e matchminuten fick anfallaren Samuel Nnamani, framspelad av Wilhelm Loeper, mer eller mindre öppet mål men målvakten Adrian Engdahl gjorde en väldigt fin benparad.

 

Noa Williams tyckte att man var det bättre laget och trodde att man skulle kunna vända på tillställningen.

-Det kändes som vi hade det bättre spelet och det var bara en tidsfråga innan vi skulle göra målen och vinna matchen. Det var bara en naturlig grej och bara att fortsätta tåga på, säger Williams som kom in med tio ordinarie minuter kvar.

-Direktiven var att jag skulle hitta mellanrummet i ”fickorna”. Att spela tufft för de är fysiskt starka.

 

Matchen stod och vägde och båda lagen gick för ett ledningsmål. Spelet böljade fram och tillbaka. Robbin Selllin tog en bra löpning och fick en bra möjlighet i 70:e minuten, men chippen över målvakten gick över.

-AFC är bra och så länge de har häng gör de det bra. De har individuell kvalitet. Om vi hade stängt det tidigare tror jag de hade gått ner sig, säger Sellin.

 

Brage, som klättrade till femte plats, är nu obesegrade i de fyra senaste matcherna och hakar på i toppen.

-Det är bara att fortsätta som vi gjort. Vi har en stark tro på det vi gör och har inga tvivel. Vi är otroligt bra och har byggt upp något sedan länge, säger Robbin Sellin.

 

Efter det täta spelschemat dröjer det nu till söndag när nästa match spelas. Då är det dags för hemmamatch igen då Örgryte IS gästar  Domnarvsvallen.

 

Text: Olov Lindgren

Foto – Toppbild: Maxim Thore – Bildbyrån


Lämna kommentarer

AFC Eskilstuna vs. IK Brage

AFC Eskilstuna-IK Brage 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 (41) självmål, 1-1 Robbin Sellin (59), 1-2 Noa Williams (89)

Varning, Eskilstuna: Abdel Rhamne Khalil Diarra, Ferid Ali. Brage: Seth Hellberg.

Domare: Patrik Eriksson. Assisterande domare: Andreas Svensson, Simon Kristensson.

 

Athletic Eskilstuna (4-4-2): Willie Jakobsson-Gabriel Somi, Abdel Rhmane Khalil Diarra, Adnan Kojic (K), Jesper Manns (Adam Jemal 90+2)-Francis Jno-Baptiste (Govand Haidar, 67), Ismet Lushako, Ferid Ali, Wilhelm Loeper-Karim Rossi (Chidi Dauda Omeje, 55), Onyedikachukwu Samuel Nnamani. Ersättare: León Gitzias (mv), Tim Hartzell, Christian Ljungberg, Pontus Rödin.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Alexander Ekblad, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Lukas Hiltunen-Leonard Pllana (Bantu Mzwakali, 66), André Kamp, Seth Hellberg, Robbin Sellin (K) (Noa Williams, 80)-Anton Lundin, Kristian Andersen (Pontus Jonsson, 84). Ersättare: Peter Rosendal, Christian Kouakou, Karl Johansson, Samuel Bergman.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.