Nyheter Seriefyran Akropolis IF på besök 2016-06-17 Seriefyran Akropolis IF på besök
2016-06-17   Skrivet av:

Akropolis IF tippades innan serien som ett av topplagen i norrettan. Efter nio omgångar finns man också med i toppskiktet med femton inspelade poäng som betyder en fjärdeplats i tabellen.

-Det är lite tillfälligheter och tur med skador och avstängningar, som kommer avgöra vilka lag som kommer finnas med i toppen när serien ska summeras, säger tränaren Giannis Tsombos.

 

Med en drygt tredjedel av serien spelad leder IF Brommapojkarna med 20 poäng. Tvåa ligger Umeå FC tre poäng efter och på tredje plats återfinns Vasalunds IF ytterligare en poäng bakom. Tabellfyran Akropolis har fem poäng upp till serieledarna BP.

-BP kommer självklart finnas med däruppe. Sedan tror jag också på Västerås och Umeå, liksom vi och Brage, säger Giannis som har svårt att sia om man kan uppnå fjolårets insats då man nådde ända till en kvalplats till superettan (där det blev två 0-1 förluster mot IK Frej).

-Serien är jämnare i år där alla kan slå alla. Det är viktigt att få mer toppar och inte lika många dalar. Det gäller att ha lite tur och att hitta formen. Men först och främst gäller det ha en bra nivå.

 

Akropolis har på slutet varvat segrar med förluster. Senaste blev det vinst med 2-1 (0-1) hemma mot Carlstad United där italienaren Luca Gerbino Polo med sina två mål i andra halvleken såg till att vända Carlstads 0-1-ledning (Claes Nyman 45′) från första halvleken.

-Jag är mest nöjd med från den matchen att vi gjorde bra förändringar inför andra halvleken. Men som helhet kom vi inte upp i tillräcklig nivå och gjorde inte någon av våra bättre matcher, säger Giannis.

 

En spelare som Brage får hålla ett extra öga på är målfarlige anfallaren Luca Gerbino Polo, delad skytteligaledare med Västerås SK:s Karwan Safari, som har gjort sju mål.

-Han är bra i boxen och vårt främsta hot framåt. Han har varit bra i alla matcher, säger Giannis som hoppas att samtliga elva på planen ska kunna få till det samtidigt.

 

Vad blir nyckeln till seger mot Brage på lördag?

-Att inte släppa till något. Brage är ett tight och välorganiserat lag, säger Tsombos.

 

Akropolis får klara sig utan avstängde mittfältaren Pavlos Mitropoulos och skadade backen Linus Smidjegården.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.