Nyheter Seth Kanteh Hellberg förlänger med Brage 2020-06-22 Seth Kanteh Hellberg förlänger med Brage
2020-06-22   Skrivet av:

Vi är mycket glada över att kunna presentera att Seth Kanteh Hellberg och IK Brage har förlängt kontraktet över 2022.

-Det känns fantastiskt, och spännande, säger en glad Seth Kanteh Hellberg efter förlängningen.

 

Kanteh, som flyttade till IK Brage inför säsongen 2019 från Syrianska FC, blir alltså kvar i Borlänge i minst 2,5 år till.

-Det har bara känts bättre och bättre för varje dag som har gått sedan jag kom till klubben, och nu fick jag chansen att fortsätta den här resan som jag nu varit med på i 1,5 år. Så det var ett självklart val för mig att vara kvar faktiskt, säger han.

 

Brages nummer 8 ser fram emot det som komma skall och ser en stor potential i klubben och vart den är på väg.

-Jag ser som sagt en stor potential i klubben och allting runt omkring. Jag ser hur föreningen har en bra ungdomsverksamhet, som är väldigt viktigt för oss. Det går bra för de yngre och vi plockar upp bra spelare underifrån, vilket är bland det viktigaste i en fotbollsförening, säger han.

 

Kanteh ser sin förlängning som en möjlighet att kunna bidra ännu mer till IK Brage.

-Nu får jag också möjligheten att vara en kugge och bidra ännu mer. Och därmed mer och säga till om i vår utveckling, som man ofta får när man är i en klubb under en längre period.

-Jag ser inga stopp för den här klubben och som sagt, det är en resa som bara har blivit bättre och bättre för mig och jag tror att vi bara kommer fortsätta, säger han.

 

24-åringen anser att sedan flytten till Borlänge har han utvecklats på alla plan och är glad att han valde IK Brage.

-Jag har utvecklats på alla plan, både som människa och som fotbollsspelare. Redan från början var mitt första intryck att Brage är en familjär klubb. De har blivit min familj som på ett sätt har uppfostrat mig och gjort mig till en bättre människa. Och jag vill bara fortsätta utvecklas, både på planen och utanför den. Jag känner att jag har mer att ge och klubben har mer att ge mig, säger Kanteh.

 

Brages mittfältsmotor har fått en betydande roll i dagens IK Brage, men ser sig själv som en liten pusselbit i det stora hela.

-Jag är bara en liten del av det stora hela. Min roll blir, precis som alla andra i laget och föreningen, att komma hit varje dag och sprida den goda energin som man får tillbaka. Att komma till Vallen varje dag och ge samma goda energi, för det är den som har fört oss dit vi är just nu, och det är den som kommer ta oss till nästa nivå.

 

Hellberg ser sig själv som en del i att ta ansvar för att Brages yngre spelare tar steg i rätt riktning och utvecklas på bästa sätt.

-Min roll blir också att vägleda de yngre spelarna på rätt sätt. Jag har ändå gått i en bra akademi med Brommapojkarna och har lärt mig mycket där och jag har sett att både jag själv och många andra spelare gått från junior- till seniormiljö och lyckats.

-Jag vill verkligen hjälpa dem och skola dem med mina erfarenheter, för det är inte alltid lätt som ungdomsspelare att förstå vad som krävs. Det kan vara bra för dem att ha äldre spelare som guidar dem, då det inte alltid är så enkelt att förstå tränarnas budskap när man är yngre. Då kan det vara skönt när de äldre visar vägen på ett annat sätt, som man gör spelare till spelare. Det tycker jag är väldigt viktigt att kunna bidra och hjälpa dem, menar han.

 

Kanteh menar att diskussionerna kring kontraktsförlängningen gick snabbt och att det inte var mycket att fundera på.

-Brageledningen, med Ola (Lundin, sportchef) i spetsen, anser att jag passar Brage, i alla dess former, både som människa och fotbollsspelare. Att jag står för allt det Brage står för, och jag känner exakt samma sak.

-Den tron som Brage har på mig känns otroligt bra, och Ola fick mig ändå att förstå att det är jag som tagit mig dit jag är idag, att jag är värd det. Och de orden uppskattar jag verkligen och är något jag kommer ta med mig. Men samtidigt vill jag understryka att jag är evigt tacksam för det Brage har gett mig och fortfarande ger mig.

 

Seth Kanteh Hellberg blir alltså kvar i grönvitt över säsongen 2022.

-Jag har nog hela tiden vetat att jag och klubben vill åt samma håll, så det var inga långa diskussioner kring förlängningen, och nu får vi se vart det landar. Vi vet vad vi vill, och jag kommer göra allt från min sida och jag vet att alla andra i Brage kommer göra allt för att vi ska lyckas, avslutar Kanteh.

 

Tillsammans är vi IK Brage

 

Text: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.