Nyheter 2018-01-11 Simon Alexandersson till grönvitt Simon Alexandersson till grönvitt
2018-01-11   Skrivet av:

Vi är mycket glada över att kunna presentera att 25-årige anfallaren Simon Alexandersson har skrivit på ett tvåårskontrakt med IK Brage och ansluter närmast från allsvenskt spel med AFC Eskilstuna.

Smålandsbördige Alexandersson, med Hvetlanda GIF som moderklubb, gjorde under den gånga säsongen 7 allsvenska starter och 11 inhopp för AFC Eskilstuna. Under 2016 tillhörde Alexandersson Åtvidabergs FF i Superettan, där han stod för en fin säsong med 9 mål och 5 assist på totalt 28 framträdanden.

 

IK Brages tränare, Klebér Saarenpää, är mycket nöjd över det senaste nyförvärvet.
– Det är inte lätt att hitta och knyta till sig den forward vi söker efter våra kriterier, därför är vi väldigt nöjda och glada över att Simon Alexandersson valt att skriva på för IK Brages då vi haft stor konkurrens med ett antal andra elitklubbar. Det ska bli spännande att utvecklas tillsammans till vår fulla potential. Och vi börjar snart närma oss en slutgiltig trupp som ska svetsas samman där vår styrka kommer att vara hela gruppen.

 

Välkommen till IK Brage Simon. Hur känns det att ha skrivit på för IK Brage?
– Känns verkligen kul att få komma och spela i en klubb som IK Brage. Ser redan fram emot att träffa grabbarna och köra igång med försäsongen
Beskriv för våra grönvita supportrar vem Simon Alexandersson är på och utanför fotbollsplanen.

– Jag är en lugn och trevlig kille från de småländska skogarna. Fotbollen är helt central i livet men annars lever jag som sagt ett lugnt liv med min sambo.
Vilka förväntningar har du på säsongen 2018?

 

– Att vi i Brage ska kunna göra en riktigt bra säsong och att jag ska kunna bidra med mina egenskaper till att vinna fotbollsmatcher.

 

Vi hälsar Simon varmt välkommen till Borlänge, Dalarna och IK Brage-familjen.
Tillsammans är vi IK Brage

 

Foto: Anna Holm


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.