Nyheter 2018-02-24 Simon Stenberg inför VSK Simon Stenberg inför VSK
2018-02-24   Skrivet av:

Idag, lördag, spelar Brage sin femte match i ordningen under försäsongen, då VSK Fotboll kommer på besök till Domnarvsvallen, matchstart 14:00. Högerbacken #10 Simon Stenberg vill hålla förlustnollan på hemmaplan intakt.

Vad har du för tankar inför eftermiddagens match mot Västerås SK?

-En till bra värdemätare för oss där vi vill fortsätta bygga på det spel vi vill spela, och få ut ännu mer på det vi har tränat på i veckan. Bra med så mycket matcher som möjligt nu när serien snart kickar igång.

 

Senast mot AFC Eskilstuna spelade du 90 minuter. Hur upplevde du den matchen?

-Som något positivt. Vi gör en bra match, vi är det absolut bästa laget ute på planen och sätter vissa grejer som vi pratat om de senaste veckorna. Vi är ganska effektiva tycker jag.

 

Ni spelade bra hemma på Domnarsvallen i fjol och förlorade inte en enda match. Nu har ni också öppnat 2018 med tre hemmasegrar. Det måste kännas skönt vara ett så bra hemmalag?

-Ja det är jätteviktigt. Det är vår hemmaborg. Det kommer att bli jobbigt för motståndarna att åka upp till Dalarna och anrika Domnarsvallen för att möta IK Brage.

 

Idag väntar Västerås SK som spelar i division 1. Ni hade en tuff match mot dem i fjol hemma, men vann med 1-0. Du tror inte att det finns någon risk för underskattning?

-Nej absolut inte. Vi fokuserar på göra maxprestationer. Västerås är ett bra lag med bra resurser, och satsar så vitt jag förstår att gå upp i superettan. De blir en bra värdemätare. Vi fick känna på de förra säsongen, och de är ett väldigt bra fotbollslag.

 

För egen del. Hur tycker du att formen känns just nu?

-Den känns okay. Vi hade en tuff period i januari där fokus låg på att bygga upp fysen. Jag är inte så orolig för formen, för jag vet att den kommer, ju närmare premiären vi kommer. Sakta men säkert går det uppåt tycker jag.

 

I år har du ingen Johan Eklund att slå dina inlägg till. Har Klebér (Saarenpää) sagt något hur han vill att du ska spela?

-Vi har flera duktiga fotbollsspelare i laget, och inlägg kan jag slå till många ändå. Även fast Johan (Eklund) är en fantastisk fotbollsspelare, men det finns andra som kommer att fylla det tomrummet.

 

/Per Lindgren

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.